کاشان شهر خلاق در حوزه سینما شد
کاشان - ایرنا - رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان گفت: این شهر در آیین معرفی برگزیدگان نخستین دوره شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر کشور با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جزو شهرهای خلاق در حوزه سینما شناخته شد.
میثم نمکی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این جشنواره و در حوزه سینما، شهرهای کاشان از استان اصفهان، بندرعباس از استان هرمزگان، بندر انزلی از استان گیلان، قصر شیرین از استان کرمانشاه، تفت از استان یزد، چابهار از استان سیستان و بلوچستان نیز به عنوان شبکه شهرهای خلاق معرفی شدند.
وی خاطر نشان کرد: کاشان در تولید فیلم کوتاه بر پایه تربیت استعدادهای جوان و حرکت در راستای شرکتهای دانشبنیان حوزه انیمیشن گامهای مناسبی برداشته است.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان اظهار داشت: انجمن سینمای جوان این شهرستان جزو دفترهای ویژه و فعال کشور محسوب میشود و امید میرود مرحله نخست ساختمان در حال ساخت این انجمن با تامین اعتبار و فراهم شدن تجهیزات مناسب در سال جاری به بهرهبرداری برسد.
نمکی افزود: اکنون پنج آموزشگاه آزاد سینمایی در حوزه مستندسازی و تولید فیلمهای داستانی کوتاه و تجربی فعال هستند.
اختتامیه جشنواره نخستین دوره شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر به صورت مجازی برگزار و شهرهای خلاق در حوزههای سینما، ادبیات، موسیقی، مد و لباس، هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی، صنایع دستی، چاپ و بستهبندی، رسانه و مطبوعات معرفی شدند.
به گزارش ایرنا، طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر با نگاه آمایشی و آینده نگر از سال 1397 در معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح و روند اجرایی آن بر پایه پژوهش و مطالعه از تیرماه سال گذشته با هدف کمک به برنامهریزی برای توسعه پایدار، کشف، جذب و پرورش فعالیتها و پیشنهادهای نو و پایدار بومی حمایت از آنها، ساماندهی و بهرهگیری از امکانات و ظرفیتهای فرهنگی و هنری در سطح محلی و بومی مبتنی بر فرهنگ ایرانی - اسلامی، تمرکززدایی در امور فرهنگی و هنری و تقویت ظرفیتهای مردمی در فرهنگ، توسعه اقتصاد فرهنگ و هنر و کمک به بهبود کسبوکارهای فرهنگی هنری و صنایع خلاق آغاز شد که بر مشارکت شهروندان، هنرمندان، تشکل ها و نهادهای هر شهر متکی است.
این طرح، ابتدا قرار بود در حوزه تئاتر، موسیقی، هنرهای تجسمی و مد و لباس انجام شود، اما بعد از ارایه به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه های سینما، ادبیات، رسانه و مطبوعات و چاپ و بسته بندی و هنرهای صناعی و سنتی هم در آن قرار گرفت و فراخوان برای ارسال اثر در تمام این زمینه ها به شهرهای مختلف کشور اعلام شد.
پس از اعلام فراخوان، کارگاههای آموزشی نیز در همه استان های کشور برگزار شد تا استان ها و شهرها با شناخت کامل از شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر طرح ها و ایده های خود را تدوین کنند.
در هر شهر، شورای برنامه ریزی شهرهای خلاق فرهنگ و هنر به ریاست فرماندار و دبیری رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور نمایندگان مجموعهای از دستگاههای فرهنگی و هنری شهرستان تشکیل و سپس دبیرخانه شهر خلاق فرهنگ و هنر در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آن شهر راهاندازی شد. پس از آن، شهرها مطابق با فراخوان، نسبت به انتخاب حوزه و شاخه موضوعی اقدام کردند.
هر شهر پس از امضای فرمهای مربوطه توسط شهردار، رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و نمایندگان انجمنهای فرهنگی و هنری مرتبط، آنها را با نامه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مربوطه، به دبیرخانه مرکزی ارسال کرد.
عنوان "شبکه" به مجموعه پنج شهر یا بیشتر از شهرهای خلاقی اطلاق میشود که در یک حوزه هنری به عنوان شهر خلاق فرهنگ و هنر شناخته شدند.
*س_برچسبها_س*