دوشنبه 5 آذر 1403

کانون‌های فرهنگی نقش به‌سزایی در استعدادیابی هنری و فرهنگی دانشجویان دارند

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
کانون‌های فرهنگی نقش به‌سزایی در استعدادیابی هنری و فرهنگی دانشجویان دارند

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آئین اختتامیه و معرفی برگزیدگان مرحله دانشگاهی جشنواره رویش در دانشگاه شهرکرد با حضور برخط مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سرپرست این دانشگاه برگزار شد. محمدعلی اسلامی در این مراسم طی سخنانی ضمن گرامی داشت ایام سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران در ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی و سیاسی...

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آئین اختتامیه و معرفی برگزیدگان مرحله دانشگاهی جشنواره رویش در دانشگاه شهرکرد با حضور برخط مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سرپرست این دانشگاه برگزار شد. محمدعلی اسلامی در این مراسم طی سخنانی ضمن گرامی داشت ایام سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران در ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی و سیاسی تأثیرات فراوانی داشته است و اکنون در گام دوم این انقلاب بزرگ مردمی و با تأسی به راهبردهای بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری و سند اسلامی شدن دانشگاه ها می بایست با بازاندیشی و بازنگری پیرامون آنچه در طی این سالیان رخ داده است، نسبت به اصلاح و ارتقاء رویکردها و روش ها اقدام نموده و زمینه ارتقای سطح فرهنگی، هنری و اجتماعی را فراهم نمود.

وی با قدردانی از اهتمام مسؤلان دانشگاه شهرکرد در برپایی رویدادهای فرهنگی و از جمله مرحله دانشگاهی جشنواره رویش ابراز داشت: رویکرد مجموعه آموزش عالی در حوزه فرهنگی و اجتماعی تسهیل و حمایت از فعالیت های کنش گران اصلی حوزه فرهنگی دانشگاه هاست و در این راستا حمایت از فعالیت های کانون های فرهنگی، هنری، دینی و اجتماعی از اهمیت ویژه ای برخوردار است چرا که وجود بیش از 7400 کانون فرهنگی فعال در دانشگاه های کشور ظرفیت چشم گیری را در مسیر ارتقای فرهنگی ایجاد می نماید.

اسلامی در ادامه با اشاره به سخن حضرت امام خمینی (ره) که می فرمایند «دانشگاه، مبدأ همه تحولات است» بیان داشت: لازمه ایجاد تحول در جامعه، تحول در دانشگاه است و این تحول وقتی رقم می خورد که فضای فرهنگی، هنری و اجتماعی دانشگاه ها متحول شود و در این راستا کانون های فرهنگی به عنوان یکی از ارکان اصلی تحول قرار می گیرند.

مدیرکل پشتیبانی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم ادامه داد: تمام تلاش دست اندرکاران فرهنگی آموزش عالی ایجاد زمینه مسؤلیت پذیری اجتماعی دانشجویان، رفع مشکلات و موانع پیش روی فعالیت های فرهنگی و نقش آفرینی تمام عیار مجموعه های دانشجویی در پیش برد اهداف فرهنگی دانشگاه است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر مرحله دانشگاهی دهمین جشنواره ملی رویش در بیش از 50 دانشگاه کشور برگزار شده و سایر دانشگاه ها نیز در حال برگزاری این رویداد مهم می باشند، افزود: کانون های فرهنگی نقش به سزایی در استعدادیابی هنری و فرهنگی دانشجویان ایفا می نمایند و در بستر این مجموعه پویا و با نشاط استعدادهای خلاق و ناب دانشجویی بروز و ظهور می یابند از این رو می بایست توانمندسازی و تسهیل گری لازم در حوزه کانون های فرهنگی صورت پذیرد.

اسلامی بیان داشت: در حال حاضر بازنگری در آئین نامه ها، برنامه ها و رویدادهای فرهنگی در سطوح ملی و حتی بین المللی در مجموعه معاونت فرهنگی و اجتماعی آغاز شده است و این بازنگری از ضرورت های مورد نیاز در ورود به چله واره دوم انقلاب اسلامی است تا با شناخت دقیق تر و عمیق تر نسبت به ظرفیت ها و توانمندی ها با عزمی جزم ترفعالیت های فرهنگی، هنری، علمی و اجتماعی دانشجویان را دنبال نمود.

وی با بیان اینکه بازنگری در آئین نامه انتخاب دانشجوی نمونه با همکاری سازمان امور دانشجویان در حال انجام است، افزود: باید زمینه رشد متوازن دانشجویان در این آئین نامه صورت پذیرد و توانمندسازی علمی دانشجویان در راستای دغدغه های اجتماعی و فرهنگی آنان دیده شده و حتی ضریب پیدا کند.

اسلامی درپایان با ابراز امیدواری نسبت به از سرگیری فعالیت حضوری دانشجویان در محیط های دانشگاهی و با فروکش کردن امواج بیماری کرونا گفت: گرچه در همین ایام نیز دانشجویان با حس مسؤلیت پذیری و دغدغه مندی برنامه های فرهنگی را در کنار برنامه های آموزشی در فضای ترکیبی حضوری و برخط دنبال نموده اند ولی حضور آنان در دانشگاه، عرصه را برای ظهور هرچه بیشتر شور و نشاط دانشجویان ایجاد می کند.

سرپرست دانشگاه شهرکرد در این آئین طی سخنانی گفت: ریشه همه مشکلات کشور فرهنگی است و مقام معظم رهبری در همین رابطه می فرماید: فرهنگ مثل هوا همه جا هست و فرهنگ مثل هوا نیازی اساسی و حیاتی است و مبحث فرهنگی بسیار مهم است و فرد به فرد منتقل می‌شود و از این جهت به مثابه هوا است و بحث مهم و مبنایی است.

یاسر پیرعلی با اشاره به فعالیت‌های فرهنگی خود در طول ساله ها فعالیت در محیط دانشگاهی گفت: کارفرهنگی سقف ندارد و فعالیت‌های آن نامحدود است و تمامی ندارد هر چقدر کار انجام شود، مفید و جریان ساز است. سرپرست دانشگاه شهرکرد در ادامه با تشکر از دانشجویانی که دغدغه دارند، گفت: دانشجویان باید رسالت اجتماعی خود را در کنار درس پیگیری کنند و این کارها و فعالیت ها درون دانشگاه باید از سطح دانشگاه خارج شود و به سطح جامعه گسترش پیدا کند و هر کانونی که در دانشگاه داریم باید یک کانون متناظر با آن نیز در خارج از دانشگاه داشته باشیم و به حوزه‌های مختلف متصل شوند چراکه تعامل با بیرون دانشگاه قطعاً کمک کننده است و ما باید در مباحث استان وارد شویم و فعالیت‌های کمک کننده انجام دهیم.

یاسر پیرعلی گفت: شرایط آب و هوای استان چهارمحال و بختیاری بسیار عالی است و زیرساخت های لازم نیز برای میزبانی جشنواره های کشوری در دانشگاه شهرکرد و استان چهارمحال و بختیاری فراهم است و ما از میزبانی فعالیت‌های ملی در استان استقبال می‌کنیم.