دوشنبه 1 بهمن 1403

کاهش درآمد نفتی در جهان به علت استفاده از انرژی‌های پاک

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
کاهش درآمد نفتی در جهان به علت استفاده از انرژی‌های پاک

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمود نجفی عرب امروز در نهمین نشست هیات نمایندگان اتاق تهران با اشاره به بحث انرژی و معضلات زیست محیطی حاصل از آن گفت: با توجه به تحقیقات یک اندیشکده محیط زیستی، در جهان تلاش می‌شود تا تولید گازهای گلخانه‌ای کاهش یافته و از مصرف سوخت فسیلی کاهش یابد، لذا همین موضوع درآمد 40 کشور نفت خیز را کاهش می‌دهد، بطوری که 28 کشور نفت خیز ممکن است تا سال 2040 بیش از نیمی از درآمد نفتی خود را دست بدهند.

رئیس اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: آژانس بین‌المللی انرژی نیز در گزارشی اعلام کرده است که کشورهای نفتی تا سال 2040 پنجاه درصد از درآمد 175 هزار میلیارد دلاری خود را از دست می‌دهند.

وی افزود: بر اساس اعلام این آژانس کشورهایی مانند ونزوئلا، قطر و همچنین کشورهای نفت خیز آفریقا مانند نیجریه، آنگولا، چاد با بالاترین درجه خطر مواجهند و عربستان، امارات، الجزایر و جمهوری آذربایجان با دومین درجه خطر و کشورهای عراق، روسیه، لیبی در درجه سوم خطر، ایران، نروژ، مکزیک در درجه چهارم خطر و کشورهای ترکمنستان، اوکراین، کلمبیا در درجه پنجم خطر هستند.

نجفی عرب اظهار داشت: از آنجا که صادرات نفت ایران به دلیل تحریم ها کاهش یافته در نتیجه ما به لحاظ کاهش درآمدهای نفتی در درجه چهارم قرار داریم، در حالی که اگر صادرات نفت ما بیش از میزان کنونی بود، احتمالا در رتبه‌های اول خطر از دست دادن درآمدهای حاصل از نفت قرار می‌گرفتیم.

وی با اشاره به درآمد 175 هزار میلیارد دلاری کشورهای نفت خیز جهان گفت: کشورهای نفت خیز تا سال 2040 نود هزار میلیارد دلار از درآمدشان از محل فروش نفت کاهش خواهد یافت و به همین دلیل است که کشورهای عربی نفت خود را به زور می‌فروشند و تبدیل به دارایی‌های دیگر می‌کنند. البته ما در حال از دست دادن این فرصت هستیم.

نجفی عرب گفت: براساس نظر کارشناسان این موسسه بازار نفت به اوج تقاضای خودش رسیده و تقاضای جهانی نفت که در یکی - دو دهه گذشته سالی یک تا 2 درصد رشد داشت، در سه - چهار سال گذشته رشد بین سفر تا یک درصد داشته است.

رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه در سال 2020 حدود 500 میلیارد دلار در جهان برای انرژی بادی و خورشیدی سرمایه گذاری شده است، گفت: از دلایل کاهش درآمدهای نفتی، استفاده از منابع جایگزین از جمله انرژی پاک خورشیدی و انرژی برق است.

وی بیان داشت: رئیس صندوق بین‌المللی پول در کنفرانس بین المللی تغییر اقلیم از کشورها خواسته تا یارانه انرژی را کاهش دهند و به جای آن در پروژه‌های جلوگیری از گرمایش زمین سرمایه‌گذاری کنند.

وی در این نشست در باره احتمال افزایش تعطیلات هفتگی گفت: افزایش تعطیلات هفتگی برای واحدهای تولیدی هزینه بر است، با توجه به اینکه اغلب کشورهای جهان روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل هستند و برخی از کشورهای عربی نیز روزهای جمعه و شنبه، بهتر است به جای تعطیلی پنج شنبه، روز شنبه تعطیل اعلام شود تا به لحاظ مراودات مالی و تجاری کمتر با مشکلات تعطیلات مواجه شویم.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید سیاست صادرات واردات این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است