کاهش عرضه نفت خام، قیمتها را به اوج رساند

به گزارش بخش بینالملل خبرگزاری اقتصاد ایران به نقل از رویترز، قراردادهای آتی نفت برنت 20 سنت یا 0.3 درصد افزایش یافت و به 73.22 دلار در هر بشکه رسید. همچنین قراردادهای آتی نفت خام سبک غرب تگزاس 20 سنت یا 0.3 درصد افزایش یافته و به 69.20 دلار در هر بشکه رسید.
هر دو قرارداد در جلسه قبلی به بالاترین سطح خود در سه هفته اخیر رسیدند.
پرینکا سچدیوا، تحلیلگر ارشد بازار در فیلیپ نوا، در یک نظر سنجی درباره بازار در روز چهارشنبه نوشت:"قیمتهای نفت خام تمایل به صعود دارند پس از تحریمهای ترامپ علیه نفت ونزوئلا که نگرانیهای مربوط به عرضه را افزایش میدهد.
ترامپ در روز دوشنبه یک دستور اجرایی امضا کرد که به دولت خود اجازه میدهد تحت قانون قدرتهای اقتصادی اضطراری بینالمللی 1977، تعرفههای 25 درصدی را بر واردات از هر کشوری که نفت خام و سوخت مایع ونزوئلا را خریداری کند، اعمال کند.
نفت، صادرات اصلی ونزوئلا است. چین، که قبلاً هدف تعرفههای وارداتی آمریکا بوده، بزرگترین خریدار این کشور است.
تجارت نفت ونزوئلا با بزرگترین خریدار خود، چین، در روز سهشنبه متوقف شد، زیرا بازرگانان و پالایشگران چینی گفتند که منتظر هستند ببینند چگونه این دستور اجرا خواهد شد و آیا پکن به آنها خواهد گفت که خرید را متوقف کنند یا خیر.
واشنگتن همچنین هفته گذشته دور جدیدی از تحریمها را علیه فروش نفت ایران اعمال کرد که شامل نهادهایی مانند پتروشیمی شوجوگانگ لوکینگ، یک پالایشگاه مستقل در استان شاندونگ چین، و کشتیهایی که به این نوع پالایشگاهها نفت تامین میکردند، میشود. این پالایشگاهها از بزرگترین خریداران نفت خام ایران هستند.
این بازار همچنین به لطف دادههای مؤسسه نفت آمریکا که نشان میدهد موجودیهای نفت خام آمریکا در هفته گذشته 4.6 میلیون بشکه کاهش یافته، تقویت شده است که نشانهای از تقاضای سالم برای سوخت در بزرگترین اقتصاد جهان است.
تحلیلگرانی که از آنها توسط رویترز نظر سنجی شده بود انتظار کاهش 1 میلیون بشکهای را داشتند.
دادههای رسمی دولت آمریکا در مورد موجودیهای نفت خام قرار است در روز چهارشنبه منتشر شود.
سچدیوا از فیلیپ نوا گفت که افزایش قیمت نفت موقتی است و احتمال رکود اقتصادی به دلیل تعرفههای ترامپ میتواند مانع از افزایش بیشتر قیمتها شود.
علاوه بر این، توافقات آمریکا با اوکراین و روسیه برای توقف حملات دریایی و علیه اهداف انرژی نیز قیمت نفت را محدود کرده است، در حالی که واشنگتن موافقت کرده برخی تحریمها علیه مسکو را لغو کند.
کییف و مسکو هر دو اعلام کردند که به واشنگتن برای اعمال این توافقات وابسته خواهند بود و در عین حال نسبت به پایبندی طرف مقابل به این توافقات ابراز تردید کردند.