یک‌شنبه 30 دی 1403

کتاب «امنیت انسانی از دیدگاه امام خمینی (ره)» منتشر شد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
کتاب «امنیت انسانی از دیدگاه امام خمینی (ره)» منتشر شد

کتاب «امنیت انسانی از دیدگاه امام خمینی (ره)» نوشته سیدمحمدجواد قربی توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شد.

کتاب «امنیت انسانی از دیدگاه امام خمینی (ره)» نوشته سیدمحمدجواد قربی توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، تازه‌ترین اثر از منشورات مرکز اسناد انقلاب اسلامی با عنوان «امنیت انسانی از دیدگاه امام خمینی (ره)» به‌تازگی روانه بازار کتاب شده است. این اثر به قلم سید محمدجواد قربی، در 370 صفحه تالیف شده و چنانکه از عنوان کتاب پیداست، این تحقیق بر آن است تا مقوله «امنیت» را در منظومه فکری بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی بررسی کند.

در بخشی از پیشگفتار کتاب می‌خوانیم: «در اندیشه امام خمینی (ره)، امنیت به دو دسته مادی و معنوی تقسیم می‌شود که از میان ابعاد مادی امنیت در آراء ایشان، ابعاد هفت‌گانه امنیت انسانی قابل تشریح و مداقه علمی است. اصلی ترین مخاطب و مرجع امنیت در آراء و کلام امام خمینی (ره) که همواره بر آن تأکید داشتند، شهروندان هستند که از منظر ایشان، باید از حقوق شهروندی و حق تشکیل حکومت برخوردار بوده و کلیت نظام جمهوری اسلامی باید تابع آراء ملت باشد و بقا و استمرار نظام سیاسی بدون حضور مردم امکان‌پذیر نیست و از این رو، مردم در چارچوب مرجع امنیت اصالت می‌یابند. امام (ره) معتقدند: «وجود مردم و امنیت داشتن آنها برای جمهوری اسلامی امری محتوم و سرنوشت‌ساز است.» پژوهش حاضر درصدد است تا با توجه به نیازهای عصر حاضرِ جمهوری اسلامی ایران در حوزه مسائل امنیتی، امنیت انسانی را از منظر آراء و اندیشه سیاسی امام خمینی (ره) بررسی نماید و شاخص‌ها و ابعاد آن را مورد مداقه قرار دهد.»

کتاب مشتمل بر چهار فصل است. فصل اول دربرگیرنده کلیات پژوهش است. در این فصل سعی شده تا به مفهوم‌شناسی امنیت و اصطلاح امنیت انسانی پرداخته شود و در این راستا، با بهره‌گیری از منابع معتبر علمی، شاخص‌ها و ابعاد امنیت انسانی تبیین و تشریح شده اند. در یک کلام، فصل اول تلاشی برای پاسخ به این سؤال است که: امنیت و امنیت انسانی در ادبیات سیاسی و مطالعات امنیتی، دارای چه بار مفهومی، ابعاد و شاخص‌هایی است؟

فصل دوم، به مداقه و کنکاشی پیرامون امنیت در آراء و اندیشه‌های امام خمینی (ره) می‌پردازد و مختصات کلی مکتب امنیتی امام (ره) در این فصل ارائه می شود. در همین فصل مفهوم امنیت در کلام و اندیشه امام، مراجع و شیوه‌های تأمین امنیت و رویکرد امام نسبت به مقوله امنیت مورد بررسی قرار گرفته است.

فصل سوم تلاشی برای شناسایی مفاهیم کلیدی نظریه امنیت انسانی در اندیشه امام خمینی (ره) است و فصل چهارم، شاخص‌های کلیدی امنیت انسانی در اندیشه امام خمینی (ره) را بررسی می کند. فصل پایانی مترصد تبیین شاخص‌ها و ویژگی‌های مهمی در درون حکومت یا نظام سیاسی است که تحقق امنیت انسانی در اندیشه‌ی امام خمینی (ره)، منوط به تحقق آنهاست. به همین دلیل، چهار شاخص مردم‌سالاری، فقر و رفاه، عدالت اجتماعی و آموزش همگانی به مثابه عوامل تأثیرگذار و بسترساز امنیت انسانی در اندیشه امام (ره) مورد بررسی قرار گرفته است.

کتاب امنیت انسانی از دیدگاه امام خمینی، به قلم سید محمدجواد قربی نوشته شده و توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده است. نشست معرفی و بررسی این کتاب در مرکز اسناد انقلاب اسلامی از ساعت 14 امروز چهارشنبه 20 بهمن با حضور جمعی از اساتید دانشگاه و اهالی فرهنگ، برگزار می‌شود.