چهارشنبه 7 آذر 1403

کتیرایی: مسئولیت صفر تا صد نتایج کاراته در قونیه را قبول دارم / حیدری با شرافت طلا گرفت

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
کتیرایی: مسئولیت صفر تا صد نتایج کاراته در قونیه را قبول دارم / حیدری با شرافت طلا گرفت

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، تیم ملی کاراته مردان در رده سنی امید‌ها از پنج فرصتی که داشت موفق شد تنها یک مدال طلا توسط علیرضا حیدری نماینده وزن 75- کیلوگرم کسب کند. علی کتیرایی سرمربی تیم ملی کاراته امید در گفت و گو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس از نتایج رقم خورده در قونیه ابراز نارضایتی کرد و مدعی شد که انتظار ما از نفرات اعزامی به قونیه بیش از این بود.

علی کتیرایی در پاسخ به این سوال که میزبانی ترکیه در این دوره از مسابقات چطور بود، گفت: ترکیه میزبانی بسیار خوبی را داشت، د ر این مسابقات 1800 شرکت‌کننده ا ز 104 کشور حضور داشتند که این رقابت‌ها د ر بالاترین سطحی که می‌توانست برگزار شود، برگزار شد. حضور این تعداد کاراته‌کا گویای بالا بودن سطح فنی مسابقات است. هیچ مشکلی د ر میزبانی وجود نداشت. بالاخره جدول مسابقات گویای این است؛ هر کسی می‌خواست روی سکوی جهان با مدال حضور داشته باشد، حداقل باید 6 مبارزه می‌کرد تا روی سکو بایستد. این نشان می‌دهد که مسابقات ا ز لحاظ فنی بسیار سطح بالایی داشت.

سرمربی تیم ملی کاراته امید در واکنش به این سوال که قبول دارید که تقسیم مدال در بین 40 کشور، نشان میدهد که دنیا روی کاراته سرمایه گذاری کرده است؟، اظهار داشت: بله، د ر جدول توزیع مدال شاهد بودیم که 40 کشور موفق به کسب مدال شدند. این موضوع نشان می‌دهد که کاراته متعلق به چند کشور و یک قاره نیست. کسب مدال توسط کاراته‌کاهای 40 کشور نشان می‌دهد که دنیا روی رشته مدال‌آوری مثل کاراته سرمایه‌گذاری کرده است. طبیعتا ا ز این طرف ما نیز باید بیش ا ز این روی رده‌های پایه کار کنیم، چه د ر بخش پسران و چه د ر بخش دختران بیشتر باید سرمایه‌گذاری کنیم.

سرمربی تیم ملی امید کاراته د ر ادامه، افزود: فکر نمی‌کنم ورزشی د ر دنیا باشد که به این اندازه پراکندگی کسب مدال ا ز سوی این تعداد کشور وجود داشته باشد. بحث اصلی من این است، وقتی 40 کشور موفق به کسب مدال می‌شوند، این موضوع نشان می‌دهد که همه دنیا روی کاراته سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

کتیرایی د ر پاسخ به این سوال که تیم ملی امید مردان تنها یک مدال طلا کسب کرد، آیا شما ا ز عملکرد پنج بازیکنی که د ر این مسابقات داشتید راضی هستید یا خیر، اظهار داشت: مسئولیت صفر تا 100 نتایجی که د ر رده سنی امیدها (زیر 21 سال) در قونیه رقم خورده را قبول دارم. ما ا ز 5 فرصتی که د ر قونیه داشتیم بیشتر ا ز نتیجه‌ای که رقم خورده انتظار داشتیم. ما ا ز این 5 فرصت حداقل 2 مدال و حداکثر 3 مدال د ر نظر گرفته بودیم. مثلا همه از نعمتی انتظار مدال داشتند، کریمی؛ برای سومی مبارزه کرد، اما موفق نشد مدال بگیرد. بچه‌های ما اگر خودشان را باور داشتند می‌توانستند مدال بگیرند. در هر صورت اگر نتیجه به این شکل رقم خورده، مسئول و مقصر آن فقط علی کتیرایی است.

وی د ر ادامه، افزود: مدال طلای حیدری برای همه دوست‌داران کاراته و جامعه بزرگ کاراته است، اگر دل کسی به درد آمده مقصر آن من هستم. به کسی ایراد و اشکالی وارد نیست. بنده سال‌ها عضو تیم ملی بوده‌ام و د ر حال حاضر نیز سرمربی تیم امید هستم، ما حساب و کتاب کرده بودیم که می‌توانیم مدال بگیریم. مثلا نعمتی پیش ا ز اعزام به قونیه د ر مسابقات ترکیه 7 بازی انجام داد و مدال کسب کرد. برای همین عملکرد خوبی که داشت توقع داشتیم د ر قونیه دوباره نتایج قبل را تکرار کند. به هر حال نتوانست کار خودش را انجام دهد. کریمی هم خوب شروع کرد، اما او هم موفق به کسب مدال نشد.

سرمربی تیم ملی امید کاراته د ر ادامه خاطرنشان کرد: پیش ا ز اعزام به مسابقات، بنده مصاحبه‌ای انجام دادم و گفتم مشکلی که ما داریم فقر اعزام به مسابقات بین‌الملل است، بچه‌های ما باید د ر کوران مسابقات باشند. این نفرات اعزام‌های کمی دارند. ما نباید توقع داشته باشیم که با یک اعزام به مسابقات جهانی، آنها می‌توانند مدال کسب کنند. حریفان ما د ر مسابقات و تورنمنت‌های مختلفی شرکت می‌کنند و مربیان نقاط ضعف و قوت بازیکنان خود را شناسایی می‌کنند. قطعا یکی ا ز مواردی که خیلی به ما می‌تواند کمک کند بحث اعزام به مسابقات برون‌مرزی است که باید بیش ا ز این ما د ر مسابقات شرکت کنیم، هر چند که همه ما می‌دانیم که شرایط اقتصادی کشور ما خاص است.

کتیرایی د ر ادامه صحبت‌های خود، عنوان کرد: ما باید د ر کنار پرورش بازیکن د ر بحث پرورش داور بین‌المللی بسیار جدی باشیم. داوری که بتواند د ر میادین بین‌المللی تأثیر گذار باشد. باید برای گرفتن کرسی‌های فدراسیون‌های جهانی و آسیایی تلاش کنیم تا د ر مواقعی که نیاز است داوران ما ا ز حق کاراته ایران دفاع کنند، ضمن اینکه باید مربیان هم به روز شوند، مربی‌ای که می‌خواهد به مسابقات بین‌المللی اعزام شود باید دید بین‌المللی داشته باشد. بهترین راه این است که د ر کنار کادر فنی تعداد مربیانی که به مسابقات اعزام می‌شود بیشتر باشد تا نگاه آنها بین‌المللی شود.

وی د ر پاسخ به این سوال که علیرضا حیدری تنها مدال طلا را برای کاراته ایران کسب کرد، نگاه شما به آینده او د ر کاراته چطور است، گفت: علیرضا حیدری د ر این شرایط واقعا نتیجه خیلی خوبی را کسب کرد، اما د ر حق او کم‌لطفی شد. من به جامعه بزرگ کاراته تبریک می‌گویم. او یک آسیب‌دیدگی داشت که ما سعی کردیم این آسیب‌دیدگی بروز نکند، اما با غیرت و همت مثال‌زدنی مبارزه کرد و بعد از یازده سال مدال گرفتیم. به خانواده و مخصوصا پدر او تبریک می‌گویم که چنین فرزندی را تربیت کردند. امیدوارم که ا ز علیرضا حیدری د ر آینده بیشتر ا ز این بشنویم، کما اینکه ما نفرات دیگری مثل حیدری داریم که جنگنده هستند و اگر میدان ببینند حیدری‌های بیشتری خواهیم داشت.

سرمربی تیم ملی امید کاراته د ر پاسخ به این سوال که درخواست شما ا ز مسئولان ورزش برای پیشرفت کاراته ایران چیست؟، گفت: برای مسابقات جهانی قونیه تقریبا 10 تیم ملی اعزام شد، ما می‌گوییم تیم ملی کاراته، اما شما نگاه کنید؛ د ر بخش نوجوانان، جوانان، امید، ما د ر بخش پسران و دختران تیم اعزام کردیم. در واقع این می‌شود 6 تیم. ما کاتای تیمی و انفرادی دختران و پسران را داریم که این هم می‌شود 4 تیم، روی هم رفته کاراته ایران با 10 تیم به ترکیه اعزام شد. د ر تیم بزرگسالان ما د ر مسابقات قهرمانی آسیا که قرار است به ازبکستان اعزام شویم، به همین منوال باید این اعزام انجام شود. حدودا 80 تا 90 نفر به ازبکستان اعزام خواهند شد، هزینه این اعزام‌ها بسیار سنگین است، وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک، باید ا ز رشته‌ای مثل کاراته که مدال‌آور است حمایت کنند. اعزام‌ها هزینه بسیار زیادی دارد، ا ز طرفی صدا و سیما و بخش خصوصی هیچ حمایتی ا ز ما نمی‌کنند. این مطالبه‌ای است که ما ا ز مسئولان ورزش برای اعزام داریم که کاراته ایران را حمایت کنند.

کتیرایی د ر پایان صحبت‌های خود با اشاره به اینکه طلای گنج‌زاده به گونه‌ای دست کاروان ورزش ایران د ر المپیک را گرفت گفت: د ر بازی‌های آسیایی همیشه کاراته و رشته‌های رزمی با کسب مدال‌های رنگارنگ پرچم‌دار بازی‌های آسیایی بودند. در المپیک توکیو نیز مدال سجاد گنج زاده دست کاروان ورزش ایران را گرفت. نباید نگاه مسئولان کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش فقط چهار سال یک باربه این رشته باشد. گلایه من ا ز مسئولان ورزش این است؛ به کاراته و رشته‌های رزمی بها داده نمی‌شود و با این روش کار درست نمی‌شود. سال‌های سال ما این صحبت‌ها را مطرح کرده و می‌کنیم. با حرف زدن و حمایت زبانی مشکل حل نمی‌شود. باید عزیزان عملیاتی ا ز کاراته و سایر رشته های رزمی حمایت کنند.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید کتیرایی سرمربی تیم ملی تیم ملی مسابقات جهانی کاراته و تیم ملی تیم ملی کاراته ایران مسابقات جهانی ترکیه حیدری تنها مدال کاراته این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است