کدام نمایندگان برخلاف قانون پیشنهاد معافیت مالیاتی مناطق ویژه اقتصادی را دادند
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، صبح امروز و در جریان بررسی لایحه مالیات بر ارزش افزوده در صحن علنی مجلس، پیشنهاد دولت و کمیسیون اقتصادی مجلس مبنی بر تداوم معافیت مناطق آزاد از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده به تصویب نمایندگان مجلس رسید.
*مصوبه مجلس درباره تداوم معافیت مالیاتی مناطق آزاد
علی رغم تاکید کارشناسان، مسئولان سازمان امور مالیاتی و مرکز پژوهش های مجلس مبنی بر ضرورت حذف معافیت مالیاتی مناطق آزاد بخاطر ایجاد فساد گسترده و فرار مالیاتی، نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس با 139 رأی موافق، 13 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 199 نماینده حاضر در جلسه با تصویب ماده (10) لایحه مالیات بر ارزش افزوده مبنی بر تداوم معافیت مناطق آزاد از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده موافقت کردند.
در ماده 10 این لایحه آمده است: موارد زیر از پرداخت مالیات و عوارض معاف هستند و مالیات خرید نهادههای آنها مسترد میشود:
الف - صادرات کالاها به خارج از کشور یا به مناطق آزاد تجاری - صنعتی از طریق مبادی خروجی رسمی با ارائه پروانه سبز گمرکی صادره توسط گمرک یا برگ خروجی (در مورد صادرات کالا) و صادرات خدمات با ارائه قرارداد مربوط و گواهی انجام کار که به تأیید نزدیکترین نمایندگی رسمی جمهوری اسلامی ایران در کشور مقصد رسیده باشد یا گواهی ارزآوری با تأیید بانک مرکزی یا سایر اسناد و مدارک مثبته. ب - خدمات معاوضه (سوآپ) نفت خام، فرآوردههای نفتی (بنزین، نفتگاز، نفت کوره، نفت سفید، گازمایع و سوخت هوایی)، گازطبیعی و برق؛
تبصره 1- فروش کلیه فرآوردههای تولیدی شرکتهای پالایش به صورت ارزی (فروش سوختهای هوایی به شرکتهای هواپیمایی خارجی در فرودگاههای داخلی)، مرزی (فروش سوخت در جایگاههای مستقر در نواحی مرزی کشور) و همچنین فروش سوخت دارای پروانه صادراتی گمرک جمهوری اسلامی ایران به کشتیها (بانکرینگ) صادرات محسوب میشود.
تبصره 2- استرداد مالیات خرید برای صادرات مواد خام و مواد اولیه تولید که در فهرست مربوط به ماده (141) قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 1366/12/3 ذکر شدهاند، ممنوع است.
تبصره 3- خدماتی که توسط اشخاص مقیم ایران (اشخاص حقوقی ایرانی، اشخاص حقیقی مقیم ایران، شعب شرکتهای خارجی مقیم ایران) ارائه میشود و محل مصرف خدمات و یا مقصد ارائه خدمات داخل یا خارج از کشور باشد، در صورتی که مستقیم یا غیرمستقیم ارز حاصل وارد کشور شود، صادرات خدمت محسوب می گردد.
*تصویب نشدن پیشنهاد 105 نماینده مجلس مبنی بر معافیت مالیاتی مناطق ویژه اقتصادی
به گزارش فارس، در جریان بررسی ماده (10) لایحه مالیات بر ارزش افزوده در صحن علنی مجلس، پیشنهاد 105 نماینده مجلس مبنی بر معافیت مناطق ویژه اقتصادی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده توسط غلامرضا کاتب نماینده مردم گرمسار در مجلس مطرح شد که به تصویب نرسید. لیست امضاکنندگان پیشنهاد مذکور در زیر آمده است:
گفتنی است دولت و کمیسیون اقتصادی مجلس هم با تصویب این پیشنهاد موافق بودند ولی چون این پیشنهاد برخلاف قانون برنامه ششم توسعه بود و نیاز به رای دوسوم نمایندگان مجلس داشت، پیشنهاد 105 نماینده مجلس مبنی بر معافیت مناطق ویژه اقتصادی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده به تصویب نرسید.
به گزارش فارس، تلاش عده زیادی از نمایندگان مجلس برای افزایش معافیت های مالیاتی و حمایت دولت از این تلاش ها، در حالی صورت می گیرد که دولت کسری بودجه زیادی دارد و بهترین راهکار برای جبران آن، تلاش برای افزایش درآمدهای مالیاتی از طریق مبارزه با فرار مالیاتی و کاهش معافیت های مالیاتی و ایجاد پایه های مالیاتی جدید است.
گفتنی است دولت در جریان اصلاح ساختار بودجه، لیستی طولانی از اصلاحات مورد نیاز برای تامین منابع بودجه را تهیه کرده است که از قضا حذف، اصلاح و ساماندهی معافیت های مالیاتی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را پیشنهاد داده است.
براساس این گزارش، در حال حاضر، در کشورمان 7 منطقه آزاد تجاری - صنعتی و 64 منطقه ویژه اقتصادی وجود دارد که تاکنون 32 منطقه ویژه اقتصادی فعال شده است.
انتهای پیام /
ارزش افزوده نمایندگان مجلس مالیات کمیسیون اقتصادی مجلس