دوشنبه 8 بهمن 1403

کردستان نماد عملی تقریب مذاهب اسلامی و وحدت است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کردستان نماد عملی تقریب مذاهب اسلامی و وحدت است

سنندج - ایرنا - نماینده ولی فقیه در کردستان گفت: عزت و پیشرفت جامعه اسلامی در گرو توجه به همدلی و وحدت و تقریب مذاهب اسلامی بوده که کردستان در همه این زمینه‌ها در کشور سرآمد است.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی شامگاه یک‌شنبه در همایش مجازی «رمضان، همدلی، وحدت و تقریب مذاهب اسلامی» به میزبانی دانشگاه پیام نور کردستان برگزار شد اظهار داشت: عمل به قرآن و حدیث موجب وحدت در جامعه است که باید با تکیه بر اشتراکات و اصول دین مبین اسلام همدلی و اتحاد را در جامعه اسلامی تقویت و از طرح مسایل تفرقه آمیز و نفرت پراکنی خودداری کرد.

وی به مشکلات اقتصادی ناشی از کرونا و تحریم‌ها و تبعات منفی آن در جامعه اشاره کرد و افزود: باید با تلاش مستمر و فعالیت در جهت حل مشکلات، پیام امید را به افکار عمومی منتقل کرد.

نماینده ولی فقیه در کردستان تاکید کرد: احزاب و گروه‌های سیاسی و اجتماعی باید بر اساس موازین اسلامی و منافع ملی در جهت تقویت انسجام جامعه و کاهش تنش ها تلاش کنند و برای تقویت امید در جامعه فروگذار نکنند.

حجت الاسلام و المسلمین پورذهبی ایجاد آرامش در جامعه را بسترساز پیشرفت و وحدت برشمرد و افزود: اسلام دین آرامش بوده و یاد خدا آرامبخش دلهاست و محبت و برادری رکن اصلی آرامش بوده و لازم است همه ما در جهت تقویت این مولفه‌ها تلاش کنیم.

وی تندروی و افراط گرایی را ناشی از عدم شناخت واقعی دین اسلام و نبود برادری و محبت دانست و تاکید کرد: ایجاد تفرقه، نفرت پراکنی، تندروی و تکفیر سبب ساز خشونت و تفرقه در جامعه اسلامی است و برای گذر از این تهدیدات نیازمند بیداری مسلمانان، تکیه بر اشتراکات و هم افزایی ظرفیت ها برای ترویج وحدت و برادری هستیم.

دانشگاهیان پیشتاز وحدت باشند

نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری هم تکیه بر اصول دین اسلام و قرآن را بسترساز وحدت، برادری و انسجام میان مسلمانان دانست و افزود: نخبگان و دانشگاهیان باید پیشتاز و نماد وحدت و همدلی در جامعه اسلامی باشند.

ماموستا فایق رستمی، شخصیت نبی اکرم مکرم اسلام (ص) را الگوی مناسبی برای مسلمانان و دانشگاهیان معرفی کرد و گفت: بر این اساس باید در مراودات بین افراد مهربانی، همدلی، احترام، برادری و بردباری رعایت شود تا همبستگی و همدلی در جامعه افزایش یابد.

امام جمعه سنندج با اشاره به تلاش دشمنان برای ایجاد تفرقه و تنش بین مسلمانان افزود: رمضان فرصت مناسبی است تا از این توطئه ها گذر کرده و به وحدت و یکپارچگی جهان اسلام کمک کرد.

معاون فرهنگی اجتماعی و دانشجوی دانشگاه پیام نور کشور هم در این همایش اظهار داشت: ماه رمضان فرصت مناسبی برای انسان سازی، رسیدن به حقیقت، کسب فضیلت و معنویت و تقویت مولفه‌های وحدت ساز در جامعه اسلامی است.

امین ناجی، حضرت علی (ع) را معلم بزرگ دینی و بیداری و الگوی وحدت مسلمانان دانست و تاکید کرد: اندیشه ورزی و تلاش برای درک حقیقت با تکیه بر اشتراکات می‌تواند در تقویت وحدت جهان اسلام موثر باشد.

این استاد دانشگاه با اشاره به رویکرد و سیاست‌های دانشگاه بین المللی پیام نور برای تقریب مذاهب اسلامی و برداشتن قدم های موثر در این حوزه گفت: برگزاری برنامه های فرهنگی، تبلیغی، تاسیس ساختارها و نهادهای دانشجویی از جمله کانونهای تبلیغ دینی و اندیشه ورزی از جمله این برنامه هاست.

ناجی افزود: برگزاری همایش های بین المللی تقدیر از خادمان تقریب برگزاری و تاسیس برنامه ها و کرسی های اندیشه ورزی و مطالعاتی در زمینه تقریب مذاهب اسلامی از جمله برنامه های در دست اقدام دانشگاه پیام نور است.

دانشگاه پیام نور کردستان براساس تصمیمات هیات رییسه سازمان مرکزی دانشگاه مبنی بر تغییر ساختار از منطقه به استان، در سال 1386 از منطقه 6 (همدان) جدا و در جهت پیشبرد اهداف عالی آموزش عالی کشور و دانشگاه پیام نور شروع به فعالیت کرد.

این مرکز آموزش عالی با داشتن 9 مرکز و واحد دانشگاهی در راستای اهداف و ماموریت های دانشگاه پیام نور کل کشور حرکت کرده و توانسته است گام‌های موثری برای تحقق آرمان دسترسی جامعه به آموزش عالی با شعار آموزش برای همه، همه جا و در همه وقت بردارد.

هم اکنون بیش از 12 هزار دانشجو در 200 رشته محل در مراکز و واحدهای این دانشگاه شاغل به تحصیل هستند.

در حال حاضر 78 نفر هیات علمی و بیش از 500 استاد توانمند از سراسر استان با مراکز دانشگاه همکاری دارند و اعضای هیات علمی در زمینه های پژوهشی و همچنین راهنمایی و مشاوره پایان نامه دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد با دانشگاه های معتبر کشور همکاری دارند.

*س_برچسب‌ها_س*