دوشنبه 5 آذر 1403

کرونا؛ از تغییر رفتار ویروس با گرم شدن هوا تا در خانه ماندن مردم

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کرونا؛ از تغییر رفتار ویروس با گرم شدن هوا تا در خانه ماندن مردم

کرمانشاه - ایرنا - رییس بیمارستان گلستان کرمانشاه گفت: گرم شدن دمای هوا به طور معمول فراوانی عفونت های تنفسی حاد و ویروسی را کاهش می‌دهد ولی در مدل سازی‌هایی که انجام شده دیده‌اند که این ویروس کووید 19 حتی در درجه حرارت 47 درجه سانتیگراد هم می‌تواند از یک فرد بیمار به فرد مستعد انتقال پیدا کند.

دکتر سیاوش وزیری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در هیچ نقطه ای از کشورمان به طور تقریبی شرایط آب و هوایی به نوعی نیست که به 47 درجه سانتیگراد برسد. وی اظهار داشت: بنابراین نوسانات ناشی از گرم شدن هوا را خواهیم داشت یعنی احتمالا در یک دوره ای امکان دارد در ابتدای امر کمتر شدن این بیماری را بر اثر گرمای هوا شاهد باشیم و ببینیم که به یک حد ثابتی رسیده ولی اگر این گرم شدن منجر به حضور در مناطق محدود جغرافیایی شود و ایجاد اجتماع و ازدحام کند طبیعتا ویروس هیچ مانعی برای ابتلای افراد به واسطه صرفا گرم شدن ندارد.

او توضیح داد: نباید این خوشبینی را داشت که گرم شدن دمای هوا منجر به متوقف شدن زنجیره انتقال شود و می تواند حتی برعکس هم عمل کند یعنی افراد در محیط های گرم در کنار هم قرار بگیرند و به دلایل متعددی فاصله امن 1.5 تا 2 متر را رعایت نکنند و از انتقال ویروس آزرده شوند و طبیعتا بیماری را منتقل کنند. پایان قرنطینه خانگی هنوز مشخص نیست این فوق تخصص بیماری های عفونی در ادامه در مورد اینکه مردم تا چه زمانی باید در خانه بمانند، گفت: چندین بار از مسوولان ارشد سازمان جهانی بهداشت هم این سوال را پرسیده اند و آنها هم اینگونه پاسخ داده اند که باید در 2 دوره 10 تا 14 روزه سطح ابتلا به یک حد پایدار برسد و کاهش پیدا کند و بشود به صورت پلکانی دقیقا اشاره دبیرکل سازمان جهانی بهداشت هم خروج مرحله به مرحله یا پلکانی یعنی بحث قرنطینه و اعمال محدودیت است که باید انجام شود. وزیری افزود: در ایران هنوز ما به این مرحله وضعیت 2 مرحله ای نرسیدیم بنابراین پاسخ به این سوال هنوز مشخص نیست اگر در 2 دوره 14 روزه این انفاق بیافتد طبیعتا می شود در چند مرحله روند رصد شده ابتلای افراد را سنجید و طبیعتا با خروج از مرحله اولیه اقدامات لازم را انجام داد. استفاده از ماسک در شرایط عادی زندگی توصیه نمی شود این فوق تخصص بیماری های عفونی در مورد استفاده از ماسک توسط مردم نیز گفت: مسوولان سازمان جهانی بهداشت هفته ای سه جلسه نشست خبری دارند که در این نشست ها توصیه کرده اند که به هیچ وجه در شرایط عادی زندگی اجتماعی استفاده از ماسک توصیه نمی شود. وی توضیح داد: ماسک برای فرد بیمار، برای کسی که از بیمار نگهداری می کند و یا کسی که در شرایطی در محیطی پرازدحام و اجتماعی قرار می گیرد و فاصله امن را نمی تواند رعایت کند مانند مترو و اتوبوس و صفوف بانک ها که فاصله افراد به چند سانتی متر برسد، توصیه می شود. وی همچنین یاداوری کرد که افرادی هم که ماسک استفاده می کنند باید ماسک به صورت کامل روی صورت را بپوشاند و یا کنار گذاشته شود و در غیر این صورت اشتباه است و چون آلوده است می تواند عامل انتشار بیماری باشد. وی در مورد وجود ویروس کرونا در هوا نیز گفت: مستندات علمی وجود ندارد که نشان دهد که ویروس های معلق در هوا بیماری زا هستند اما ممکن است در تست های آزمایشگاهی پاسخ بدن را می شود رصد کرد اما در بیماری زا بودن آن تردید وجود دارد اما برخی افراد بدون دانش کافی بیاییند چنین توصیه هایی کنند کاملا اشتباه است. هیچ داروی اختصاصی برای درمان کووید 19 وجود ندارد این فوق تخصص بیماری های عفونی در ادامه گفت: کووید 19 هیچ درمان تایید شده ای در دنیا به طور اختصاصی ندارد اگرچه پلاسما فریز انجام می شود و 70 دارو مصوب شده تاییدیه مصرف گرفته است.

وی ادامه داد: در ایران هم استفاده از پلاسما فریز مجوز گرفت اما اخبار آن یک مقداری عجولانه و شتاب زده پخش شده که بهتر این بود که ما تاسی می کردیم به دستورالعمل های کشوری و در راستای آن کار پلاسما فرز را انجام می دادیم و استفاده می کردیم از سرم افرادی که بهبود یافته هستند.

او تصریح کرد: در روش پلاسما فریز کاملا دیده شده که تاثیرات مثبتی داشته و طبیعتا باب آن در کرمانشاه هنوز باز است و زمانی که مقدمات کار انجام شود ما مساله استفاده از پلاسما فریز را در دستور کار داریم و بیماران را از این مزیت محروم نمی کنیم.

بهبودی بیماران قطعی است

رییس بیمارستان گلستان کرمانشاه در بخش پایانی سخنانش در مورد میزان عود بیماری در بیماران بهبود یافته کرونایی هم گفت: تاکنون در دنیا تنها 2 نفر اثبات شده اند که بعد از بهبودی قطعی آزمایشگاهی با تست های مولوکولی عود داشته اند که این 2 نفر استثنا هستند.

وزیری افزود: بنابراین کسانی که درمان های استاندارد را دریافت می کنند و با تست های ازمایشگاهی و تست های تصویربرداری به عنوان بیمار بهبود یافته تلقی می شوند فعلا سندی غیر از این 2 مورد وجود ندارد که عود کرده باشد و ما این کار را ایمن می دانیم که مادام العمر ایمن هستند. وی توضیح داد که شواهد نشان می دهد این 2 نفر هم احتمالا اساسا وارد دوره بهبود کامل نشده اند و صرفا ویروس دوره ای از مهار را تجربه کرده و بازگشت ویروس را داشته اند و عود قطعی نبوده بنابراین وقتی تاییده می دهند مبنی بر بهبودی کامل ما مبنا را بهبودی می گذاریم.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*