کرونا با طعم همدلی دانشگاهیان / از اساتیدی که درخواست کسر حقوق دادند تا دانشجویانی که ماسک دوختند!
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد، برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم. هزینه خوابگاههای دانشجویان علوم پزشکی اخذ نمیشود رحمان خدابنده لو، مدیر کل امور دانشجویی وزارت بهداشت...
هزینه خوابگاههای دانشجویان علوم پزشکی اخذ نمیشود
رحمان خدابنده لو، مدیر کل امور دانشجویی وزارت بهداشت گفت: با توجه به مصوبه صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، از زمانی که دانشگاهها تعطیل شدند هزینه خوابگاههای علوم پزشکی به مدت سه ماه اسفند، فروردین و اردیبهشت ماه از دانشجویان اخذ نمیشود.
مدیرامور دانشجویی وزارت بهداشت یادآور شد: در صورتی که هزینه خوابگاه یا وام نیز از حساب دانشجویان در این مدت کسر شده باشد به حساب دانشجویان بازگردانده میشود.
پویش همگانی «درخواست کسر حقوق» دانشگاه تربیت مدرس راهاندازی شد
بنیاد خیرین دانشگاه تربیت مدرس در شرایط شیوع ویروس کرونا در کشور و ناتوانی خانوادههای کمدرآمد و بیبضاعت در تأمین معیشت خود از دانشگاهیان خواست در پویش همگانی "درخواست کسر حقوق" برای کمک به اقشار آسیب دیده شرکت کنند.
بر اساس این گزارش، در اطلاعیه این دانشگاه آمده است: با شیوع کرونا و توصیه به ماندن در خانه بسیاری از کسب و کارها تعطیل و عدهای نیز بیکار شدند، در این میان اقشار آسیبپذیری هستند که به صورت روزمزد کار میکردند و این وضعیت دشواری مضاعف برای آنها ایجاد کرده و خانوادههایشان با مشکل معیشتی مواجه شده اند. بنیاد خیرین مدرس از دانشگاهیان میخواهد در این شرایط به یاری هم نوعان بشتابند و در پویش همگانی "درخواست کسر حقوق" به صورت روزانه یا درصدی از حقوق این ماه برای تهیه بستههای معیشتی ویژه، شرکت کرده و مرهمی بر زخم آسیب دیدگان شرایط حاضر باشند.
عدم بازگشت دانشجویان خارجی دانشگاهها تا پایان شهریور قطعی است
معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان در نشست مجازی با روسای دانشگاهها و پژوهشگاهها تاکید کرد: با توجه به شرایط پیش آمده در کشور، در این ترم مسئولان دانشگاهی همراهی و همکاری بیشتری با دانشجویان داشته باشند و در خصوص کاهش واحدها و حذف ترم، سختگیری نکنند.
. رئیس سازمان امور دانشجویان در خصوص شرایط دانشجویان خارجی دانشگاهها گفت: عدم بازگشت دانشجویان خارجی دانشگاهها تا پایان شهریور قطعی است و اگر این دانشجویان از آموزشهای مجازی استفاده کرده اند میتوان برای برگزاری امتحانات شان برنامه ریزی کرد و لازم است که ارتباط با این دانشجویان قطع نشود تا آنان نیز احساس تعلق شان به دانشگاه محل تحصیلشان حفظ شود.
مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت منصوب شد سیماسادات لاری طی حکمی حسن زائریلطف را به عنوان مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت منصوب کرد. پیش از این و در ماههای گذشته دکتر زائری لطف به عنوان سرپرست اداره کل فرهنگی وزارت بهداشت مشغول به خدمت بود.
در متن این حکم آمده است: «نظر به مراتب تعهد، تخصص، و تجربیات ارزشمند جنابعالی در حوزه فعالیتهای فرهنگی، به موجب این ابلاغ به سمت مدیر کل فرهنگی این معاونت منصوب میشوید. امید است در نهایت اهتمام و بر اساس اهداف، سیاستها و برنامههای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سایر اسناد بالا دستی، با بهرهمندی و جلب مشارکت کارشناسان آن حوزه و تعامل سازنده با دانشگاهیان و نهادهای فرهنگی، در توسعه و ترویج فرهنگ و ارزشهای اسلامی موفق و مؤید باشید.»
مرکز مشاوره دانشگاه شریف خدمات رسانی خود را افزایش داد
مرکز مشاوره دانشگاه صنعتی شریف در اطلاعیهای اعلام کرد: این مرکز خدمات روان شناختی (حضوری، تلفنی و آنلاین) ارائه میدهد.
بر اساس این گزارش، مرکز مشاوره دانشگاه صنعتی شریف با توجه به شرایط شیوع کرونا اقدام به ارائه خدمات روان شناختی به روشهای حضوری، تلفنی و آنلاین (VClass) کرده که این خدمات ویژه دانشجویان، کارمندان و اعضاء هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف میباشد.
40 هزار ماسک به همت دانشجویان دانشگاه تهران مرکز در منزل دوخته شد
به همت قرارگاه ثارالله بسیج دانشجویی دانشگاه تهران مرکز دوخت و تهیه ماسک برای بیمارستانها و کادر درمانی هرروز توسط دانشجویان انجام می پذیرد.
مطابق با این فعالیت دانشجویان این دانشگاه به صورت داوطلبانه در خانه اقدام به دوخت ماسک کرده و این ماسکها بعد از استرلیزه شدن به وزارت بهداشت برای توزیع در بیمارستانها داده میشود.
لاری: شرکت 2700 دانشجو در پویش مقابله با کرونا / هیچ اصراری به بازگشایی دانشگاهها نیست
سیماسادات لاری، معاون فرهنگی وزرات بهداشت امروز در نشست خبری با خبرنگاران که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد گفت: از همان ابتدای کار شیوع دستورالعملهای حفاظتی بهداشتی دانشجویان و بستههای حمایت روان تهیه و به دانشگاهها ارسال شد.
وی افزود: تعطیلی خوابگاهها در اولین فرصت انجام گرفت. فعالیتهای ورزشی هم تعطیل شد. دانشجویان بالینی و دستیاران و اینترنها در خط مقدم حضور دارند و همچنان کار میکنند.
وی افزود: دانشجویان ما از همان ابتدا احساس مسئولیت کردند. پویش دانشجویی برای مقابله با ویروس کرونا اجرا شد. 7200 دانشجو شامل 4600 از وزارت بهداشت و 2200 از وزارت علوم و 800 دانشجوی دانشگاه آزاد به این پویش مقابله، پیشگیری و تاب آوری و مستند سازی اضافه شدند.
روزانه 1200 بسته میان وعده توسط موکب سلامت دانشگاه شریف بین بیمارستانها توزیع میشود
علی درجزی، مسئول موکب سلامت دانشگاه هیئت الزهرا دانشگاه شریف، پیرامون اقدامات این موکب در مقابله با کرونا گفت: این موکب در سه بخش اصلی فعالیت میکند که شامل پخت غذا، پذیرایی میان وعده برای کادر درمانی و خرید لباس و تجهیزات ضدعفونی کننده برای بیمارستان ها، میباشد.
وی افزود: این موکب با داشتن آشپزخانهای در مسجدالنبی واقع در خیابان کارگر شمالی و حضور روزانه بین 20 تا 30 نفر برای مشارکت در پخت غذا، روزانه 750 پرس غذا در بیمارستانهای بهارلو، فیروزگر و لولاگر توزیع میکند.
این جهادگر با اشاره به اینکه برای میان وعده در بیمارستانها پک توزیع میشود، گفت: روزانه 1200 پک میان وعده بین بیمارستانها توزیع میشود و همچنین گان و لباس و شیلد نیز به بیمارستانها داده میشود.
24000 ماسک از سوی گروه جهادی دانشگاه علم وصنعت تولید شده است
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فعالیت دوخت ماسک خانگی گروه جهادی بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت پس از گذشت چند هفته بامیانگین روزانه 900 ماسک، درحال انجام است.
بر اساس این گزارش، ماسکهایی که آماده میشوند، در بعضی بیمارستانهای سطح کشور و محلهای مختلف، به خصوص مناطق محروم حاشیه تهران و به خانوادههای کم بضاعت، توزیع میشوند. تا بهحال، بیش از 24000 ماسک دوختهشده و 5000 عدد دیگر درحال دوخت میباشند.
حجت الاسلام رستمی: بدنه دانشگاهیان کشور مانند قبل برای کمک به هموطنانمان پیشقدم خواهند بود
حجت الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد رهبری در دانشگاهها در صفحه اینستاگرام خود نوشت: از نهضت امام تا نهضت همدلی" در جای جای تاریخ این کشور هر کجا مردم حضور داشته اند بزرگترین بحرانها و سختترین دشمنان تسلیم شده اند؛ از غول استبداد پهلوی تا دیو استکبار بعثی، جز با نقش آفرینی مردم، مقهور و مغلوب نشده اند.
وی ادامه داد: امروزه، کرونا؛ این بلای جهانی شده هم به همین سیاق به اذن خدا شکست خواهد خورد. اگر در میانه پنجه افکندن همزمان با کرونا و تحریم، وضعمان از بسیاری از کشورهای توسعهیافته بهتر است، نه از باب امکانات بهتر ما و... است بلکه از مسیر درصحنه بودن و درمیدان ماندن مردم و کادر پزشکی و نیروهای مسلح و گروههای جهادی دانشجویی و طلاب و... است.
درخواست شورای صنفی مرکزی از وزارت بهداشت برای رایگان کردن سکونت در خوابگاهها
با توجه به تداوم بیماری کرونا و حضور ویژه اینترن ها و کارورزان در بیمارستانها، شورای صنفی مرکزی، در نامهای به مدیرکل امور دانشجویی وزارت بهداشت درخواست رایگان کردن سکونت در خوابگاهها (دولتی، مشارکتی و خودگردان) را برای دانشجویان اینترن و کارورزی که با از خودگذشتگی در حال مبارزه با کرونا هستند و در خوابگاهها سکونت دارند، را به عنوان یک امتیاز ویژه مطرح کرد.
بین امتحان نهایی دوره متوسطه و کنکور باید حداقل 20 روز فاصله باشد
منصور کبگانیان قائم مقام و دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه جلسه 129 آنلاین ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با اشاره به شرایط شیوع ویروس کرونا در کشور گفت: در ابتدای جلسه گزارشی با موضوع تأثیرات کرونا در مباحث و عملکرد حوزههای علم و فناوری و آموزش و پژوهش ارائه شد.
وی درمورد نحوه برگزاری کنکور سراسری سال جاری گفت: در این جلسه وزیر علوم، رئیس سازمان سنجش و پذیرش کشور (دبیر شورای سنجش و پذیرش دانشجو) گزارش کاملی را در زمینه برگزاری کنکور ارائه کردند.
کبگانیان با اشاره به اینکه حداقل باید بین برگزاری آزمون نهایی دوره متوسطه و کنکور سراسری 20 روز فاصله باشد، گفت: از نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی کنکور سراسری در سال جاری به صورت حضوری و با تاریخ منعطف بر اساس پروتکلهای ستاد مقابله با کرونا برگزار خواهد شد.