کرونا مثبت اما بیخیال
خرمآباد - ایرنا - داروخانه بسیار شلوغ است به قول قدیمیها جای سوزن انداختن ندارد اغلب افراد برای خرید داروهای کرونا آمدهاند چون یکی از داروخانه هایی است که داروهای درمان کووید 19 را توزیع می کند.
برخی خودشان کرونا دارند و برخی برای بیماران دارو تهیه میکنند، اما همه کنار هم بدون رعایت فاصله اجتماعی ایستادهاند، افراد مبتلا و غیرمبتلا همه در این مکان کوچک جمع شده اند و داروخانه شلوغ و شلوغ تر میشود.
همه عجله دارند صدای برخی بلند میشود، خانم زودتر داروهای منو بدید مریضم خیلی بدحال است باید داروهایش را ببرم، دیگری با صدای بلندتر داد زد خانم من الان یک ساعته اینجا ایستادم پس این داروهای من چی شد؟
متصدی داروخانه که بخاطر شرایط حاد کرونا با استفاده از 2 ماسک و شیلد (محافظ) سعی میکرد همه را آرام کند جواب داد، چند لحظه سکوت کنید تا داروهای همه را آماده کنیم ما سه نفریم و شما دهها نفر، لطفا ساکت باشید تا در نسخه پیچی داروها اشتباه نکنیم.
در گوشه ای از داروخانه ایستاده ام که یک نفر جدید وارد شد، وقتی شلوغی داروخانه را دید جا خورد، دفترچه اش را تحویل داد، هنوز متصدی دفترچه را نگرفته بود که گفت من خیلی عجله دارم باید داروهایم را زود بدهید تا آمپول هایم را تزریق کنم.
متصدی زیرچشمی نگاهی به جمعیت حاضر در داروخانه و نیم نگاهی به آن مرد کرد، در پاسخ گفت که دفترچههای همه به ترتیب حضور روی هم گذاشته شده است باید منتظر باشی، مرد این جمله را که شنید با لحن تندتر و بلندتری گفت من نمیتوانم منتظر بمانم زودتر داروهایم را بدهید، خیلی عجله دارم.
همه ساکت و از حرفهای این مرد متعجب شدند، دوباره با لحنی شدیدتر گفت داروهایم را سریع تحویل بدید که این بار پزشک داروساز که انتهای راهرو قفسه ها ایستاده بود گفت: همه این افراد برای تحویل دارو ایستادهاند همه هم عجله دارند باید تحمل کنی.
به یکباره از کوره در رفت، دستهایش را به پیشخوان می مالید و با صدای بلند فریاد میزد من کرونا دارم اگر داروهایم را تحویل ندهید همه شما هم مبتلا میشوید.
متصدی داروخانه که قیافه متعجب همه ما را دید در چند دقیقه داروهای این فرد را آماده کرد و به او داد، زمانی که داروهایش را تحویل گرفت رو به افراد حاضر در داروخانه کرد و لبخندی زد و رفت، در این حین متصدی از همه عذرخواهی کرد اما ما هیچ اعتراضی نکردیم چون واقعا از کرونا میترسیدیم.
شاید این فرد جز معدود آدمهایی است که فریاد میزند من کرونا دارم چرا که برخی افراد مبتلا بی خیال به سرکار میروند یا با دوستان خود در خیابانها قدم می زنند.
کرونا چنان مرموز است که تا حدودی می توان گفت یک ویروس مخفی است و تا علائم در فرد ظاهر نشود، نمیدانیم چه کسی سالم و چه کسی مبتلا است اما برخی کرونا مثبت ها بیخیال در کوچه و خیابان می گردند.
مخفی بودن علام کرونا در عده ای خود یک مساله و مخفی کاری افراد مبتلا به این ویروس از همه مهمتر است، آنفلوآنزا و سرماخوردگی نشانههایی دارند اما کرونا برای برخی فقط در ظاهر یک اسم است و علامتی ندارند.
نمیدانیم کسی که در تاکسی کنارمان نشسته است کرونا دارد یا نه، نمیدانیم کسی که در مطب، مرکز خرید یا بازار از کنارمان بدون ماسک رد میشود یا اینکه چند ساعتی در بازار میگردیم افرادی که کنارمان در مرکز میمانند کرونا دارند یا نه؟
جولان برخی از افراد کرونا مثبت در خیابان چشمگیر است، بیخیال از اینکه کرونا دارند 14 روز در قرنطینه نمیمانند، در تاکسی مینشینند، در بازار میچرخند، که این گشت و گذار در خیابانها و کوچهها نشان دهنده بیتوجهی آنان به خطرناک بودن این ویروس است.
ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می گوید 20 تا 25 درصد افراد با تست مثبت کرونا به طور وسیع در جامعه حضور می یابند و از طرفی بسیاری از افراد ناقل هم بدون علامت و تست همچنان در اجتماعات هستند.
سامان یکی از مبتلایان به کرونا در این باره گفت: من زمانی که به کرونا مبتلا شدم فقط 2 روز سردرد شدید و تا حدودی بدن درد داشتم، به همین دلیل فقط چهار روز در قرنطینه ماندم و چون مجبور به تامین هزینههای زندگی ام بودم، به محل کارم که یک شغل آزاد است برگشتم.
وی ادامه داد: در محل کسب و کار من به طور معمول اجتماع مردم را ندارم و در طول روز افراد محدودی برای خرید مراجعه میکنند و همین باعث شد که به محل کار برگردم.
از او پرسیدم همان افراد محدود که شما وسیلهای را به دستش می دهی ممکن است به کرونا مبتلا شوند، در پاسخ گفت: روزانه برای جلوگیری از انتقال ویروس کرونا به مردم، هم از دستکش و هم ماسک استفاده میکنم چون ناچارم برای تامین معیشت زندگی به مغازه بیایم.
حال که کرونا تا این حد خطرناک است مگر 14 روز در خانه ماندن چقدر سخت است که خیلی از افراد حاضر نیستند این زمان را در خانه بمانند، درحالیکه طبق نظر کارشناسان و پزشکان متخصص عفونی، با قرنطینه خانگی به مدت 14 روز میتوان از انتقال این ویروس به دیگران جلوگیری کرد.
همچنین کارشناسان معتقدند یک مبتلا به ویروس کرونا اگر با علائم در جامعه حاضر شود در طول یک ماه میتواند بیش از 400 فرد سالم را مبتلا کند، پس اگر افراد مبتلا دلشان به حال مردم نمیسوزد، حداقل به فکر پدر، مادر و یا عزیزان خودشان باشند چون امکان ابتلای آنان هم زیاد است.
علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران از شهروندان درخواست کرده است که در صورت مثبت بودن تست کرونا در خانه بمانند؛ چرا که به سرعت می توانند بیماری را به دیگران منتقل کنند.
به گفته وی بیماری کووید 19 از سرایت پذیری بالایی برخوردار است و به عبارتی با شتابی غیرقابل تصور در محیط های بسته و مسقف تکثیر میشود بنابراین اگر این افراد نقض قرنطینه کنند، تمام محدودیت های کرونایی اخیر بی اثر خواهد بود و متاسفانه با این کار، شکستن زنجیره ویروس هم غیرممکن می شود.
وی تصریح کرد: هرچند ستاد ملی مقابله با کرونا جرایمی را برای این کار در نظر گرفته اما مهمترین موضوع وجدان افراد است و باید بدانند که افراد مبتلا می توانند دیگران از جمله سایر افراد خانواده و همکاران را دچار بیماری کنند.
زالی اظهار داشت: شاید همراهی نکردن برخی مبتلایان در رعایت اینگونه مسائل، به دلیل پایین بودن سطح آگاهی آنها باشد، اینکه افرادی که تست کرونای آنان مثبت است اما علائم ندارند، تصور می کنند بیماری شان جدی نیست و در نتیجه در سطح شهر حضور پیدا می کنند که البته دلیل دیگر این رفتار می تواند کمبود آموزش های همگانی نسبت به عواقب این کار باشد.
کرونا غریب و آشنا نمیشناسد هر لحظه در کمین همه ما است پس افرادی که هیچ اعتقادی به کرونا ندارند بهتر است برای ساعتی هم که شده به بیمارستانها و آرامستان ها سری بزنند تا بدانند کووید 19 چقدر جدی است.
قرنطینه شرایط سختی است اما اگر به این موضوع فکر کنیم که ممکن است این ویروس را به عزیزان خود انتقال دهیم و شاید با داشتن بیماریهای زمینهای آنان را از دست بدهیم، آن زمان متوجه میشویم که 14 روز در خانه ماندن بهتر از مرگ عزیزان است.
تاکنون چهارم آذر قطعی 54 هزار و 672شهروند لرستانی به ویروس کرونا تایید شده است که از این تعداد یک هزار و 111 نفر نیز جان باخته اند.
در حال حاضر وضعیت شیوع کرونا در بروجرد، خرم آباد و سلسله قرمز، چگنی زرد و مابقی شهرستان های 11 گانه لرستان نارنجی است.
مهناز بیرانوند خبرنگار ایرنا خرمآباد
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*