کرونا پشت دروازه های لنده
یاسوج - ایرنا - همراهی و همگامی مردم با متولیان بهداشت و درمان، مشارکت گروه های جهادی و دستگاه های اجرایی سبب شده ویروس کرونا همچنان پشت دروازه های لنده در استان کهگیلویه و بویراحمد مجال ورود به این شهرستان را پیدا نکند و در مرداب خودساخته دست و پا بزند.
به گزارش ایرنا، شهرستان لنده در جنوب غرب کهگیلویه و بویراحمد با وجود برخورداری از قدمت، وسعت و پتانسیلهای فراوان هنوز از برخی محرومیت ها رنج ببرد و چند صباحی است مسئولان کشوری و استانی، توسعه و محرومیت زدایی این منطقه را در دستور کار قرار داده اند.
شهرستان کوهپایه ای، گرمسیری و قدیمی لنده به مرکزیت شهر لنده از شهرستان های 9 گانه کهگیلویه و بویراحمد است.
لنده با جمعیتی افزون بر 23 هزار نفر در فاصله حدود 270 کیلومتری یاسوج مرکز استان واقع شده است. لنده از سال 1305 به عنوان یکی از بخش های مهم شهرستان کهگیلویه در این استان بر سر زبانها بوده است و این بخش در سال 91 به شهرستان ارتقا یافت.
این روزها که ویروس کرونا باشدت هر چه بیشتر در همه نقاط کشور در حال گسترش است و روزانه افراد بیشتری به دلایل مختلف به آن مبتلا می شوند اما در شهرستان لنده خبری از کرونا نیست.
از زمانی که ویروس مرزنشناس کرونا از مرزهای کشور عبور کرد و به کهگیلویه و بویراحمد هم رسید در شهرستان محروم لنده از همان ابتدا تدابیر ویژه ای برای مبارزه با آن اندیشیده شد.
هر ساله با آغاز تعطیلات نوروز گردشگران زیادی برای بازدید از نقاط مختلف این شهرستان گرمسیری از جمله رودخانه مارون، منطقه موگرمون و طبیعت بکر و دست نخورده و کوه های برفی سیاه و سفید ان سفر می کردند.
اما با ورود ویروس کرونا به نزدیکی مرزهای لنده، مسوولان و گروه های مردمی 2 مسیر ورودی شهرستان از مناطق کهگیلویه و بهمئی را بشدت کنترل کردند.
با تلاش و پشتکار مسئولان بخصوص بهداشت و درمان و مشارکت خوب مردم مرزهای و مسیرهای ورودی شهرستان مورد غربالگری قرار گرفت.
از سوی دیگر ساکنان فرهنگ دوست لنده گوی سبقت را در رعایت نکات بهداشتی از دیگر مناطق استان ربودند و به همین دلیل تاکنون در برابر ویروس مرگبارکرونا مقاوم و شکست ناپذیر بوده اند.
فرماندار لنده می گوید: این شهرستان از همان ابتدا با تشکیل کارگروه های مختلف و مشارکت گروه های بسیجی و مردمی کار ضدعفونی شهری را بصورت مستمر در دستور کار خود قرار داد.
سید خدادوست موسوی بیان کرد: با برنامه ریزی و تقسیم کار بین نهادها، دهیاری ها نیز ملزم به ضدعفونی و ارائه بسته های آموزشی به مردم برای مقابله با این ویروس خطرناک شدند.
وی با تشکراز مشارکت خوب و حداکثری مردم گفت: از دیگر اقدامات تاثیرگذار برای قطع شیوع زنجیره ویروس کرونا تعطیلی صنوف غیرضرور و پلمپ واحدهای متخلف بود.
موسوی تصریح کرد: با توجه به همه گیر شدن این ویروس در همان آغاز 2 اکیپ غربالگیری در ورودی دهدشت و بهمئی به شهرستان لنده مستقر شد.
فرماندار لنده تصریح کرد: برای مقابله صددرصدی و تضمینی با همکاری نیروی انتظامی از ورود مسافران و گردشگران به این شهرستان جلوگیری شد.
موسوی با اشاره به مصوبه دولت بر تشدید نظارت برای مقابله با ویروس کرونا گفت: همه مسیرهای ورودی مناطق گردشگری و عشایری برای جلوگیری از مسافرت شهروندان به این مناطق نیز با همکاری نهادهای مختلف مسدود شد.
وی گفت: لنده اولین شهرستان استان بوده که بصورت صدرصد همه مردم آن علیه ویروس کرونا غربالگیری شدند.
موسوی اضافه کرد: روزانه به وسیله بلندگو کار اطلاع رسانی و رعایت نکات بهداشتی در سطح شهر نیز آموزش داده می شود.
فرماندار لنده گفت: با فراگیر شدن ویروس کرونا با همکاری بنیاد علوی و گروه های جهادی تاکنون 25 هزار عدد ماسک و دستکش در نقاط مختلف شهری و روستایی این شهرستان توزیع شده است.
موسوی تصریح کرد: پیش بینی می شود بیش از 50 هزار ماسک و دستکش تولیدی دیگر هم در این شهرستان توزیع شود.
شمار مبتلایان قطعی به بیماری کرونا در کهگیلویه وبویراحمد تا پایان روز پنج سنبه به 100 نفر رسید که از این تعداد 6 نفر نیز جان خود را از دست دادند.
" کرونا" ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه های انتقال آن عطسه و سرفه و دست دادن و روبوسی است.
پزشکان توصیه می کنند علاوه بر پرهیز از دست دادن و روبوسی و حضور نیافتن در مراکز عمومی، مردم به هنگام عطسه جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
براساس امار وزارت بهداشت تا روز پنجشنبه 29 هزار و 406 نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده، 2234 نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و 10 هزار و 457 نفر نیز بهبود یافتهاند.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*