سه‌شنبه 6 آذر 1403

کسب یک کرسی در هیئت رئیسه یک نهاد علمی بین المللی توسط دانشجوی نخبه ایرانی

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
کسب یک کرسی در هیئت رئیسه یک نهاد علمی بین المللی توسط دانشجوی نخبه ایرانی

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آیسته (IAESTE) یک سازمان علمی بین المللی بوده که در حدود 90 کشور دنیا، با پوشش تمامی قاره ها، شعبه فعال دارد. این سازمان، دارای حدود 2000 نیرو در سرتاسر دنیا می‌باشد و تاکنون حدود 370، 000 دانشجو در دنیا در رشته‌های مختلف (فنی مهندسی، علوم، هنر، مدیریت و کشاورزی) موفق به گذراندن دوره‌های علمی از طریق این موسسه شده اند. آیسته، که به سبب کم نظیر...

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آیسته (IAESTE) یک سازمان علمی بین المللی بوده که در حدود 90 کشور دنیا، با پوشش تمامی قاره ها، شعبه فعال دارد. این سازمان، دارای حدود 2000 نیرو در سرتاسر دنیا می‌باشد و تاکنون حدود 370، 000 دانشجو در دنیا در رشته‌های مختلف (فنی مهندسی، علوم، هنر، مدیریت و کشاورزی) موفق به گذراندن دوره‌های علمی از طریق این موسسه شده اند. آیسته، که به سبب کم نظیر بودن در وسعت پراکندگی در دنیا به سازمان ملل کوچک معروف است، در حیطه فعالیت خود جز بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین موسسات دنیا محسوب می‌گردد (تاسیس از سال 1948). این موسسه، یک NGO ثبت شده در کشور لوکزامبورگ، و شناخته شده توسط سازمان ملل و یونسکو می‌باشد.

کشور ایران نیز، زیر نظر دانشگاه تهران، عضویت این موسسه علمی را داراست. در سالیان اخیر، کمیته آیسته ایران موفق به تبادل بیش از 300 دانشجو در رشته‌های مذکور با کشور‌های مختلف دنیا گشته است. دانشجویان ایرانی، در صورت انتخاب شدن توسط این کمیته، فرصت گذراندن دوره‌ی علمی از طریق برترین دانشگاه‌ها و موسسات هر کشور را بدست می‌آورند؛ دانشگاه‌های همکار مانند: موسسه دآآد (DAAD) آلمان، دانشگاه والنسیا اسپانیا، دانشگاه فنی استامبول ترکیه، دانشگاه سلطان قابوس عمان، دانشگاه وین و لینز اتریش، دانشگاه گرونوبل فرانسه، دانشگاه ETH سوئیس، دانشگاه گنت بلژیک، دانشگاه کیتو اکوادور، دانشگاه بنین نیجریه، دانشگاه Kwame Nkrumah غنا، دانشگاه شیلی، و... (نمایندگی این موسسه علمی در تمامی کشور‌ها زیر نظر برترین دانشگاه‌های هر کشور می‌باشد). از طرفی دیگر، دانشجویان ورودی به ایران نیز، علاوه بر کسب تجربیات علمی، فرصت منحصر به فردی برای آشنایی با فرهنگ، زبان، و آداب و رسوم غنی کشور ایران را بدست می‌آورند. کمیته آیسته ایران، در این تبادل علمی بین المللی میان دانشگاه‌ها و موسسات برتر دنیا، سالانه به طور میانگین 50 دانشجو اعزام، و 50 دانشجوی خارجی دریافت می‌نماید.

هیئت رئیسه این سازمان علمی بین المللی، که وظیفه برنامه ریزی و توسعه در سطح کلان، بودجه ریزی، تدوین استراتژی و موارد مشابه را دارا می‌باشد، متشکل از 5 نفر، چند سال یک بار در اجلاس سالانه‌ی این سازمان با رای گیری توسط کشور‌های عضو انتخاب می‌شوند.

در سال جاری، کنفرانس سالانه‌ی این سازمان اواخر ماه ژانویه میلادی سال جدید 2022 در شهر وین اتریش، با حضور نمایندگان تمامی کشور‌ها از سرتاسر دنیا برگزار شد. در این کنفرانس، آقای سیدمحمدرضا گلدانساز با کاندید شدن برای یک کرسی در هیئت رئیسه این نهاد بین المللی، موفق به کسب آرا حداکثری و به عنوان یکی از 5 عضو هیئت رئیسه انتخاب شد. پس از انتخاب شدن ایشان در این جایگاه بین المللی، لقب جوان‌ترین عضو هیئت رئیسه نیز به ایشان تعلق گرفت.

حضور ایران در عرصه‌های بین المللی و داشتن کرسی و حق رای، در نهاد‌های مختلف اعم از علمی، ورزشی، فرهنگی، سیاسی، بهداشت و درمان و غیره، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌باشد؛ و باعث افتخار است حضور جوانان توانمند ایرانی در چنین سطحی از مسئولیت در نهاد‌های برجسته‌ی دنیا. امید است تدوام این موفقیت‌ها و حضور پررنگ، به دور از نگاه و امید به عناصر خارج از کشور، بستر رشد و توسعه کشور عزیز ایران را هر چه بهتر و بیشتر میسر گرداند.

کسب یک کرسی در هیئت رئیسه یک نهاد علمی بین المللی توسط دانشجوی نخبه ایرانی 2