کسری بودجه
کسری بودجه
دولت در جنگ 12روزه با اقداماتی نظیر تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، کاهش بوروکراسی ترخیص کالا، تدوین بسته حمایتی برای صنایع و بازگشت ارز ترجیحی برای برخی از کالاها موفق شد با سرعت قابل قبولی اختلالات مقطعی در زنجیره تامین را کنترل کند. با این حال پس از کاهش تنشهای نظامی، بازسازی زیرساختها و حمایت از کسبوکارها باید در کوتاهمدت در اولویت قرار گیرد. در بلندمدت اما بازگشت کشور...
با اینکه ترامپ به درستی نحوه قدرت ایالات متحده را تشخیص داده است، اما از این قدرت به روشهای اساساً غیرسازنده استفاده میکند. او با حمله به وابستگی متقابل، پایه و اساس قدرت آمریکا را تضعیف میکند.
اقتصاد رژیم صهیونیستی در سالهای اخیر همواره با تصویری از رشد فناورانه، نوآوری بالا و پایداری مالی معرفی شده است؛ اما بعد از جنگ تحمیلی علیه ایران مشخص شد واقعیت چیز دیگری است.
روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داد که هزینه روزانه سیستمهای ضد موشکی برای رژیم صهیونیستی، از 10 میلیون تا 200 میلیون دلار متغیر است.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، تلاش کرده تا ایالات متحده را هم به جهان تحمیل کند و هم این کشور را از آن دور کند. او دوره دوم ریاستجمهوری خود را با به رخ کشیدن قدرت سخت آمریکا، تهدید دانمارک در مورد کنترل گرینلند و پیشنهاد بازپسگیری کانال پاناما آغاز کرد. او با موفقیت از تهدید تعرفههای تنبیهی برای وادار کردن کانادا، کلمبیا و مکزیک در مورد مسائل مهاجرت استفاده کرد. او از توافقنامههای...
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، هزینههای امنیتی رژیم صهیونیستی در جنگ با ایران تاکنون به حدود 20 میلیارد شِکِل (5.7 میلیارد دلار) رسیده؛ از این مقدار، 15 میلیارد شِکِل صرف هزینههای مستقیم نظامی و 5 میلیارد شِکِل نیز به صندوق جبران خسارات حملات موشکی اختصاص یافته است. این روند موجب افزایش قابلتوجه کسری بودجه دولت رژیم صهیونیستی شده است. کسری بودجه فراتر از پیشبینیها دولت...
رسانههای اسرائیلی اذعان کردند حملات موشکی ایران در چارچوب عملیات وعده صادق 3 تنها در 11 روز، بالغ بر 1.3 میلیارد دلار خسارت مستقیم به رژیم صهیونیستی وارد کرده است.
پس از گذشت 11 روز از آغاز عملیات «وعده صادق3» منابع رسانهای صهیونیستی اذعان کردهاند که خسارات مستقیم ناشی از حملات موشکی ایران به این رژیم، حدود 1.3 میلیارد دلار، برآورد شده است.
از نخستین لحظاتی که جنگ مستقیم میان ایران و اسراییل آغاز شد، تمرکز تحلیلگران جهان بیشتر بر ابعاد نظامی و امنیتی آن بود. اما در پسِ دود و آتش، یکی از مهمترین میدانهای نبرد، جایی است که کمتر دیده میشود: عرصه اقتصاد اسراییل.
نظام حکمرانی موفق شد کشور را از شرایط خطرناک جنگ تحمیلی در دهه 60 به سلامت عبور دهد. آیا نظام حکمرانی در شرایط فعلی نیز میتواند کشور را به سلامت از این مرحله گذر دهد؟
ایالات متحده نگران است درصورتی که پاسخ ایران در پاسخ به این اقدام خودسرانه رئیس جمهور آمریکا و طولانی شدن درگیریها، حمله به تاسیسات نفتی منطقه (مانند سال 2019) یا بستن تنگه هرمز باشد، قیمت نفت احتمالا به مرز 130 دلار در هر بشکه نیز برسد.
آمریکا در زمان تعطیلی بازارهای جهانی به ایران حمله کرد، تا شاید اقتصاد جهان و بازارهای مهمی مانند سهام، نفت و طلا از ترکش نظامیگری در امان باشند. با این حال، تشدید نظامیگری آمریکا میتواند پسلرزههای مخربی را نه تنها در بازارهای جهانی بلکه در اقتصاد ایالات متحده ایجاد کند. حتی پیش از بحران خاورمیانه نیز جنگ ادامهدار بین روسیه و اوکراین فشار قابلتوجهی را بر عرضه انرژی، تورم جهانی...