دوشنبه 5 آذر 1403

کشتی آزاد جام تختی | پرونده‌ای که با ابهام بسته شد / کشتی‌های رودرروی مدعیان ماند برای بعد!

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
کشتی آزاد جام تختی | پرونده‌ای که با ابهام بسته شد / کشتی‌های رودرروی مدعیان ماند برای بعد!

پرونده رقابت‌های بین‌المللی کشتی آزاد جام تختی که قرار بود مهمترین و اصلی‌ترین مسابقه انتخابی تیم ملی باشد، در حالی بسته شد که همچنان ابهامات زیادی درخصوص مدعیان 6 المپیکی وجود دارد.

- اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، در انتهای هفته‌ای که پنجاه‌ودومین سالگرد درگذشت جهان پهلوان تختی در ابن بابویه برگزار شد، چهلمین دوره رقابت‌های بین‌المللی جام تختی در کرمانشاه به پایان رسید.

همانطور که از قبل پیش‌بینی می‌شد، رقابت اصلی بین کشتی‌گیران داخلی بود و تنها یک تیم خارجی در رقابت‌ها حضور داشت که آن هم با هماهنگی داور ایرانی - ارمنستانی که مسئولیت بخش بین‌المللی فدراسیون کشتی ارمنستان را برعهده دارد، در این رقابت‌ها شرکت کرده بود.

روس‌ها فقط یک کشتی‌گیر را به این رقابت ها اعزام کرده بودند که این یک نفر هم در وزن 61 کیلوگرم به مدال طلا رسید و هرگز نمی‌توان از روسیه نیز به عنوان یکی از تیم‌های شرکت کننده در این مسابقات یاد کرد.

هر چند قرار است از دل این رقابت‌ها تیم اعزامی به مسابقات قهرمانی آسیا نیز انتخاب شود که اعزام در 10 وزن خواهد بود، اما طبیعتا در سال المپیک اهمیت اوزان المپیکی بیش از 4 وزن غیرالمپیکی است.

در زیر نگاهی به وضعیت اوزان ده‌گانه بعد از المپیک خواهیم داشت:

وزن 57 کیلوگرم: در غیاب رضا اطری، این علیرضا سرلک جوان بود که قهرمان این وزن شد. او در فینال کشتی‌گیر ارمنی را که در لیگ با اختلاف بالا مغلوبش شده بود، شکست داد. اطری و سرلک حالا دارایی‌های وزن اول ایران برای المپیک هستند، در شرایطی که نماینده ایران در جهانی 2019 نورسلطان سهمیه این وزن را کسب کرده و نگران سهمیه نیستیم.

وزن 61 کیلوگرم: همان تنها کشتی‌گیر روسی که به ایران آمده بود، در این وزن قهرمان شد و 25 امتیاز هم گرفت. نورگان الکساندروف در شرایطی در این وزن طلا گرفت که البته اغلب مدعیان این وزن به 65 کیلوگرم کوچ کرده‌اند. به نظر می‌رسد با نتیجه‌ای که در این وزن به دست آمد، کادرفنی تیم ملی به محمدباقر یخ‌کشی که به دلیل تصادف نتوانست در مسابقات شرکت کند، فرصت دوباره‌ای بدهد.

وزن 65 کیلوگرم: بهنام احسان‌پور که گزینه اصلی کادر فنی تیم ملی برای این وزن است، قرار است در روزهای آینده راهی ایتالیا شود تا اولین آزمون جدی‌اش در وزن جدید را پشت سر بگذارد. در غیاب او که البته هنوز مدعی اصلی 65 کیلوگرم محسوب نمی‌شود، میثم نصیری باتجربه همه جوانان مدعی مثل امیرمحمد یزدانی، امیرحسین مقصودی، پیمان بیابانی و... شکست داد و اول شد.

وزن 70 کیلوگرم: امیرحسین حسینی بی شک ستاره و پدیده مسابقات جام تختی بود. او گئورگ مخیان ارمنی را در فینال برد و در کنار کشتی‌های خوبی که تا فینال گرفت، به مقام اول این وزن رسید تا حالا که یونس امامی به وزن بالاتر رفته، در این وزن خالی نباشیم.

وزن 74 کیلوگرم: ناامیدکننده است که در این وزن هم همچون 65 کیلوگرم، جوانان کاری از پیش نبردند و بار دیگر این مصطفی حسین‌خانی بود که تنها 6 ماه و 10 روز بعد از جراحی رباط و مینیسک، در جام تختی همه را شکست داد و اول شد، آن‌هم در حضور همه مدعیان. رضا افضلی عضو تیم ملی در مسابقات جهانی نورسلطان و قهرمان آسیا هم تصمیم به خداحافظی گرفت. یونس امامی هم قرار است در وزن جدید در مسابقات رنکینگ ایتالیا که گفته شده اغلب مدعیان 74 کیلوگرم دنیا در آن حاضر خواهند بود، محک بخورد.

وزن 79 کیلوگرم: علی سوادکوهی که از سفر به مسابقات امیدهای جهان جا مانده بود، در این وزن اول شد و طبیعتا دیگر فرصتی برای رقابت در وزن 74 کیلوگرم در سال المپیک پیدا نخواهد کرد و شاید بعد از اینکه به بوداپست نرفت، قرار باشد در هند مدال طلای آسیا را بگیرد.

وزن 86 کیلوگرم:در شرایطی که حسن یزدانی و کامران قاسمپور مصدوم هستند و از شرکت در جام تختی معاف بودند، احمد بذری جوان همه حریفانش را شکست داد و مدال طلای جام تختی را از آن خود کرد. در این وزن ابهامی در خصوص المپیک وجود ندارد. حسن یزدانی مینیسکش را جراحی کرده و بهمن ماه به تشک برمی‌گردد. در حالت عادی، او تنها گزینه قطعی برای حضور در المپیک خواهد بود.

وزن 92 کیلوگرم: تا لحظات آخر فکر می‌کردیم که محمدجواد ابراهیمی درخواستش برای تغییر وزن را به فدراسیون کشتی بدهد، اما این کار را انجام نداد تا نشان دهد در سال المپیک، نگاهی به المپیک ندارد و می‌خواهد در وزن غیرالمپیکی به مسابقات قهرمانی آسیا برود. او در این وزن که همه مدعیانش به 97 کیلوگرم رفته بودند، قهرمان شد. در فینال حسین شهبازی نفر سوم امیدهای جهان را شکست داد.

وزن 97 کیلوگرم: وزن شلوغی بود، پر از مدعی، آن‌هم در شرایطی که علیرضا کریمی مدعی اصلی دوبنده تیم ملی دچار پارگی رباط شده و محمدحسین محمدیان دیگر مدعی جدی این وزن هم قرار است در ایتالیا کشتی بگیرد. مجتبی گلیجی که امسال قهرمان امیدهای جهان هم شد، در جام تختی بعد از اینکه علی شعبانی ملی پوش امسال را راهی گروه شانس مجدد کرد، قهرمان شد. رضا یزدانی هم همانطور که پیش‌بینی می‌شد، به کرمانشاه نیامد. انتخاب در این وزن، به نظر سخت می‌رسد و باید دید چطور درخصوص ملی پوش اعزامی به گزینشی اول تصمیم گیری خواهد شد که حق هیچ کشتی‌گیری تضییع نشود.

وزن 125 کیلوگرم: پرویز هادی در بازگشت مجدد، حضوری امیدوارکننده داشت. او که به دلیل مصدومیت از ناحیه کمر حضور در مسابقات جهانی 2019 را از دست داد، حالا در شرایطی که امیرحسین زارع هم مدعی پوشیدن دوبنده تیم ملی در المپیک است، در جام تختی هم یدالله محبی را شکست داد و هم امین طاهری را. کاش شرایطی فراهم می شد که هادی و زارع نیز کشتی رودررویی با هم داشتند تا عیار دو کشتی‌گیر مقابل هم و روی تشک مشخص شود.

به هر شکل باید دید در شرایطی که رضا اطری، بهنام احسانپور، یونس امامی، حسن یزدانی، کامران قاسمپور، علیرضا کریمی، محمدحسین محمدیان و امیرحسین زارع از شرکت در این رقابت ها معاف شده بودند و گزینه های اصلی برای حضور در مسابقات گزینشی در اوزانی که سهمیه نگرفته‌ایم و همچنین حضور در المپیک به شمار می روند، چطور عیار آنها با نفرات اول جام تختی سنجیده خواهد شد و انتخاب نفرات به چه شکل اتفاق می‌افتد.

علی‌نژاد: ظرفیت کشتی 4 مدال طلای المپیک است که در لندن هم نشان داد

انتهای پیام /