کشف اولین انفجار سریع رادیویی در کهکشان راه شیری
تهران - ایرنا - ستاره شناسان اولین انفجار رادیویی سریع را در کهکشان راه شیری شناسایی کردند که این کشف میتواند به حل یکی از اسرار کیهان کمک کند.
به گزارش پایگاه اینترنتی انگجت، انفجارهای رادیویی سریع در کیهان دیگر بسیار اسرار آمیز نخواهند بود؛ چرا که ستاره شناسان موفق شدهاند اولین انفجار سریع رادیویی را در کهکشان راه شیری کشف کنند. منشاء این انفجار یک ستاره مغناطیسی یا مگنتار به نام SGR 1935+2154 بود که در فاصله حدود 32 هزار و 616 سال نوری از ما قرار دارد.
این فاصله ممکن است زیاد به نظر برسد، اما از نزدیکترین مگنتار بعدی که در فاصله حدود 490 میلیون سال نوری در کهکشان دیگری کشف شده، بسیار نزدیک تر است. ستاره مغناطیسی یا مگنتار یک ستاره نوترونی است که با میدان های مغناطیسی احاطه شده است.
این انفجار اواخر ماه آوریل از طریق ترکیبی از رصدهای ماهواره ای و مشاهدات تلسکوپهای رادیویی روی زمین از جمله رصدخانه در حال چرخش «نیل گهرلز سوئیفت» ناسا، تلسکوپ رادیویی CHIME در کانادا و تلسکوپ STARE2 مستقر در آمریکا مشاهده شد.
کشف این انفجار می تواند به مشخص شدن بیشتر ماهیت انفجارهای رادیویی سریع کمک کند. همچنین مسافت نسبتا نزدیک این انفجار به زمین شناسایی انفجارها در طول موجهای دیگر را مانند اشعههای ایکس میسر می سازد. از سوی دیگر این کشف می تواند به علت بروز این انفجارها چه حاصل خود میدانهای مغناطیسی و یا حاصل رخدادی در داخل ستاره باشد، کمک کند.
*س_برچسبها_س*