کش وقوس انتخابات فدراسیونها ادامه دارد / سرپرستان تا 1400 می مانند
دخل و تصرف کرونا عملا دست وزارت ورزش را برای سرو سامان دادن به وضعیت انتخاباتی فدراسیونها در پوست گردو گذاشته طوریکه اصلا مشخص نیست وضعیت برای انجام امور به حالت عادی باز میگردد.
دخل و تصرف کرونا عملا دست وزارت ورزش را برای سرو سامان دادن به وضعیت انتخاباتی فدراسیونها در پوست گردو گذاشته طوریکه اصلا مشخص نیست وضعیت برای انجام امور به حالت عادی باز میگردد.
خبرگزاری مهر - گروه ورزش: شطرنج از جمله فدراسیونهایی است که در نوبت انتخاباتی وزارت ورزش قرار دارد. قرار بود مجمع این فدراسیون 6 آبان ماه برگزار شود اما دو روز پیش از آن ابلاغیه دولت مبنی بر ممنوعیت تجمع بیش از 15 نفر صادر شد و به همین دلیل برگزاری این مجمع از دستور کار خارج شد.
بدین ترتیب سایر فدراسیونهایی هم که امیدوار بودند بعد از شطرنج نوبت انتخابات به آنها برسد، نا امید از این مهم بنای کارشان را به ادامه راه بدون تغییر و تحول مدیریتی گذاشتند تا ببینند آینده چه سرنوشتی برای آنها رقم میزند.
7 فدراسیون در صف انتخابات در صورتیکه مجمع فدراسیون شطرنج در موعد مقرر برگزار میشد، فرهاد نیکوخصال بعد از هفت سرپرستی جای خود را به رئیس قانونی برای این رشته میداد اما با شرایط فعلی اهالی شطرنج همچنان باید مترصد فراهم شدن شرایط برای پایان دوره وی و آغاز دوره رئیس جدیدشان باشند. این وضعیت برای 6 فدراسیون دیگر هم وجود دارد البته به جز فوتبال که تمام تصمیمات انتخاباتی آن خارج از ساختمان وزارت ورزش انجام میشود.
بدنسازی و پرورش اندام، روستایی و بازیهای بومی و محلی، پزشکی ورزشی، اسکی، موتورسواری و اتومبیلرانی و نجات غریق فدراسیونهایی به حساب می آیند که در کنار شطرنج مترصد برگزاری انتخاباتشان هستند.
انتخابات به سال آینده موکول میشود اگر... وزارت ورزش طی سال جاری و با وجود بحران کرونا در مورد فدراسیونهای تنیس، ووشو، ورزشهای همگانی، دوومیدانی و ورزش دانشگاهی با برگزاری مجامع انتخاباتی تعیین تکلیف کرد و پرونده آنها را برای چهار سال آینده به دست روسای جدیدشان سپرد. این وزارتخانه حتی در مورد برگزاری مجمع عمومی فدراسیونها هم پیشرو بود طوری که از مجموع 46 فدراسیونی که برای برگزاری مجمع خود اعلام آمادگی کرده بودند به 42 درخواست رسیدگی کرد. البته از این تعداد مجمع عمومی به خاطر پاندمی کرونا 38 مجمع به صورت وبینار برگزار شد و تنها 6 مجمع به صورت حضوری به سرانجام رسید.
با وضعیت فعلی و محدودیتهای اعمال شده اما اصلا مشخص نیست که برگزاری دوباره مجامع و انتخابات برای فدراسیونها از چه زمان استارت میخورد. اصلا تا پایان سال انتخابات جدیدی در ورزش انجام خواهد شد یا اینکه بلاتکلیفی فعلی در این فدراسیونها تا سال آینده ادامه خواهد داشت؟
مهدی مستجاب الدعوه معاون امور مجامع دفتر امور مشترک فدراسیونهای ورزشی در وزارت ورزش در گفتگو با خبرنگار مهر در این زمینه گفت: در مورد هر 7 فدراسیونی که لزوم برگزاری انتخابات در مورد آنها وجود دارد ثبت نام کاندیداها انجام شده است. در مورد بعضی از فدراسیونها مانند شطرنج نتیجه استعلامها به صورت کامل دریافت شده اما در مورد برخی دیگر از فدراسیونها هنوز وضعیت تعدادی از کاندیداها به لحاظ تایید صلاحیت مشخص نشده است.
وی تصریح کرد: به صورت کلی اما وزارت ورزش به لحاظ قانونی کاملا آماده برگزاری مجامع انتخاباتی است. تنها مانع در این زمینه موانع اجرایی است که به خاطر کرونا و دستورالعملهای دولت ایجاد شده است.
این مقام مسئول در وزارت ورزش با تاکید بر اینکه این وزارتخانه در رابطه با برگزاری انتخابات طبق مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا و همچنین تصمیمات ستاد مقابله با کرونا در ورزش عمل میکند، خاطرنشان کرد: اگر امروز اجازه برگزاری مجامع را پیدا کنیم، با در نظر گرفتن فراهم کردن شرایط و زمان مورد نیاز برای آنها حداکثر سه هفته دیگر استارت آغاز انتخابات را می زنیم.
«تا پایان سال انتخاباتی خواهیم داشت یا اینکه احتمال دارد همه انتخابات به سال آینده موکول شود؟»، مستجاب الدعوه در پاسخ به این پرسش گفت: آنچه باید در وزارت ورزش و برای برگزاری انتخابات انجام میشد به طور کامل انجام شده است. به ما اجازه دهند انتخابات را برگزار میکنیم. این اجاره را امسال بگیریم، همین امسال استارت کار زده میشود و اگر صدور مجوز به سال آینده موکول شود هم چارهای جز تبعیت نداریم.
معاون امور مجامع دفتر امور مشترک فدراسیونهای ورزشی همچنین با تاکید بر اینکه امکان برگزاری انتخابات فدراسیونها به صورت آنلاین وجود ندارد گفت که شرایط برگزاری انتخابات وبینار در آکادمی ملی المپیک مهیاست اما اساسنامه فعلی فدراسیونها که ملاک عمل است چنین اجازهای را نمیدهد.
ادامه سرپرستی فدراسیونها قانونی است؟ به گزارش خبرنگار مهر، اینکه چه زمان انتخابات فدراسیونها برگزار شود ارتباط مستقیم به کرونا دارد و اعمال محدودیتهای اجباری به خاطر پاندمی این ویروس؛ این در حالی است که از چندماه پیش فدراسیونهای موردنظر با سرپرست اداره میشوند.
مدیریت فدراسیون شطرنج که از اسفندماه گذشته و با اتمام دوره مهرداد پهلوان زاده به عهده فرهاد نیکوخصال است. بدنسازی و پروش اندام و روستایی و بازیهای بومی و محلی هم از خردادماه گذشته با سرپرست اداره میشوند. محمد تقی امیری خراسانی سرپرست بدنسازی و پرورش اندام است. وی خردادماه گذشته جای ناصر پورعلی فرد را گرفت که بعد از 13 سال از این فدراسیون خداحافظی کرد. سرپرستی فدراسیون روستایی و بازیهای بومی و محلی هم با عباسعلی اکبری است.
به دنبال پایان دوره چهارساله سید عبدی افتخاری هم از مردادماه کوروش صبوریان سرپرستی فدراسیون اسکی را به عهده گرفت. تغییر مدیریتی در فدراسیون نجات غریق هم از مهرماه با پایان کار خارج از دوره ایلخان نوری - به دلیل موانع قانونی - و انتصاب مهدی مستجات الدعوه به عنوان سرپرست آغاز شد.
پزشکی ورزشی و موتورسواری و اتومبیلرانی هم دو فدراسیونی هستند که از سال گذشته وارد دوره سرپرستی شدند و این دوره برای هر یک از آنها یک بار تمدید شده است. آذرماه سال گذشته و با پایان دوره ریاست غلامرضا نوروزی در فدراسیون پزشکی ورزشی، مهرزاد خیلیان سرپرست این فدراسیون شد اما ورود وی به انتخابات باعث شد تا از تیرماه امسال محمد اسد مسجدی سرپرستی را بر عهده بگیرد.
در فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی هم مازیار ناظمی بهمن ماه سال گذشته به عنوان سرپرست و به جای محمود صیدانلو معرفی شد اما از آنجا که وی کاندیدای ریاست در همین فدراسیون شد، شهزاد کیانی به عنوان سرپرست جدید معرفی شد. سرپرستی کیانی از شهریورماه امسال آغاز شد.
در هر صورت اینکه آغاز دوره سرپرستی در هر یک از این فدراسیونها به چندماه قبل بازمی گردد و با توجه به نامشخص بودن وضعیت انتخابات قطعا طولانیتر هم خواهد شد. بنابراین، این پرسش همیشگی مطرح است که «با توجه به حکم وزیر ورزش برای سرپرستان فدراسیونها و تاکید بر فراهم کردن شرایط انتخابات ظرف مدت زمان 6 ماه، آیا ادامه فعالیت سرپرستها بعد از این دوره منع قانونی ندارد؟»
مستجاب الدعوه برای پاسخ به این پرسش به ماده 10 اساسنامه فدراسیونها وتبصره 2 آن اشاره کرد و گفت: فرصت 6 ماهه مدت زمان فعالیت سرپرست نیست بلکه طبق اساسنامه فرصت قانونی که در اختیار مجمع گذاشته میشود تا در طول آن برای انتخاب رئیس جدید اقدام کند. در این زمینه نه سرپرست دخل و تصرفی دارد، نه رئیس مجمع و نه اعضای هیات رئیسه.
وی تاکید کرد که دوره فعالیت سرپرستها محدود نیست.
فهرستی که سنگینتر خواهد شد به گزارش خبرنگار مهر، شطرنج، بدنسازی و پرورش اندام، روستایی و بازیهای بومی و محلی، پزشکی ورزشی، اسکی، موتورسواری و اتومبیلرانی ونجات غریق هفت فدراسیونی هستند که وزارت ورزش موظف به برگزاری انتخابات برای آنهاست اما به خاطر شیوع و گستردگی کرونا مشخص نیست این اقدام چه زمانی به نتیجه برسد. این در حالی است که طی ماههای آینده دو فدراسیون دیگر هم با اتمام دوره ریاست قانونی مواجه میشوند و به طور اتوماتیک وارد فاز انتخاباتی میشوند.
ریاست خسرو قمری و مجتبی جوهری در فدراسیونهای دوچرخه سواری وپهلوانی و زورخانه ای به ترتیب 6 و 10 دی ماه تمام میشود.