کمیسیون اصل نود مسئله "کمبود پزشک" را پیگیری میکند
رئیس کمیسیون اصل نود مجلس گفت: وزارت بهداشت از سال 92 تا کنون هیچگاه قانون دانشجویان بومی را به طور کامل اجرا نکرده و در سال 1400 بر خلاف قانون تنها 6 درصد از ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی را به این امر اختصاص داده است.
حجتالاسلام والمسلمین حسن شجاعی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ در پاسخ به این سؤال که راهکار افزایش ظرفیت پزشکی چیست، اظهار کرد: طبق اظهارات مسئولان اسبق وزارت بهداشت که خود متولی امر ادغام آموزش پزشکی در وزارت بهداری و تشکیل وزارت بهداشت در دهه 60 بودهاند، این کار با هدف رفع کمبود نیروی انسانی در زمینه بهداشتی و درمانی مخصوصا پزشک و دندانپزشک صورت گرفته است اما اکنون بعد از گذشت نزدیک به 40 سال از تشکیل این وزارتخانه نهتنها مسئله کمبود پزشک در کشور حل نشده است بلکه شاهد افزوده شدن به مشکلات نظام سلامت از جمله کمبود پزشک هستیم.
افزایش پرداخت از جیب مردم با افزایش تعرفهها در طرح تحول سلامت
وی افزود: این در حالی است که در این سالها مجلس و بدنه نظام همواره با تصمیمات و درخواستهای وزارت بهداشت جهت بهبود وضعیت سلامت مردم همراه بوده است؛ برای مثال در طرح تحول سلامت همکاری خوبی بین مجلس و وزارت بهداشت شکل گرفت اما متاسفانه در عمل دیدیم که تزریق پول و افزایش تعرفهها و ساخت بیمارستان و نوسازی تجهیزات نتوانست تحول خاصی در وضعیت بهبود نظام سلامت ایجاد کند و در نهایت هم شکست خورد و موجب افزایش پرداخت از جیب مردم در بخش درمان شد.
مشکل مردم در دسترسی به پزشک قابل انکار نیست
رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اکنون وزارت بهداشت با چالشهای عدیدهای روبرو است که متاسفانه برخی موضع گیریها این شائبه را ایجاد می کند که ارادهای برای حل مشکلات در بدنه تصمیمگیری این وزارتخانه وجود ندارد و دلایل شفاف و روشنی هم برای سر باز زدن از رفع این مشکلات از طرف مسئولان ارائه نمیشود؛ مسئله کمبود پزشک و لزوم افزایش ظرفیت هم از همین موارد است و مشکل مردم در دسترسی به پزشک در مناطق مختلف قابل انکار نیست.
شجاعی در پاسخ به این سؤال که "آیا کمیسیون اصل 90 به موضوع افزایش ظرفیت پزشکی ورود کرده است؟" بیان داشت: در واقع مسئله اصلی که موجب ایجاد مشکل برای مردم شده است، مسئله کمبود پزشک است که وزارت بهداشت با کاهش ظرفیت پذیرش در دهه 80 و عدم پیش بینی صحیح نیاز کشور به پزشک باعث بروز این مشکل شده است و در حال حاضر افزایش ظرفیت پزشکی از اصلیترین راه حلهای حل این مشکل است و کمیسیون هم به علت اهمیت موضوع و نیاز کشور پیگیر این موضوع هست. پیشتر هم کمیسیون به دلیل شکایتهای صورت گرفته، پیگیر مشکل کاهش ظرفیت آزمون تخصص بود که تاحدی کاهش ظرفیتها جبران شد.
بومیگزینی راهکار حل مشکل مناطق محروم
رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی درباره راهکار حل کمبود پزشک در مناطق محروم تأکید کرد: مجلس برای رفع کمبود پزشک و نیروی انسانی متخصص در مناطق کمبرخوردار، قانون خوبی جهت استفاده از جوانان بومی همین مناطق برای ورود به رشتههای خدماتی موردنیاز تصویب کرد اما متاسفانه با بررسیهای انجام شده، وزارت بهداشت از سال 92 تا کنون هیچگاه قانون دانشجویان بومی را به طور کامل اجرا نکرده و در سال 1400 بر خلاف قانون تنها 6 درصد از ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی را به این امر اختصاص داده است؛ این در حالی است که حتی با اجرایی شدن کامل این طرح باز هم با سرانه مطلوب در زمینه پزشک فاصله زیادی خواهیم داشت و نیازمند افزایش کل ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی هستیم.
رئیس کمیسیون اصل نود خاطرنشان کرد: کمیسیون اصل 90 بنا بر وظیفه قانونی خود در نظارت بر اجرای قوانین و رفع نیاز مردم این موضوعات را پیگیری میکند.
موضع سازمان نظام پزشکی نسبت به طب سنتی / پیشنهاد افزایش 60 درصدی تعرفه پزشکی! رئیس سازمان نظام پزشکی: موافق افزایش ظرفیت پزشکی با شیب مناسب هستیم "اصلاح نظام آموزش پزشکی" به نفع سلامت و جان مردم / علت مقاومت وزارت بهداشت برای "افزایش پزشک" چیست؟! پاسخ به ادعای عجیب و غلط یک پزشک در "خندوانه"/ یک لیوان دوغ بهاندازه یک لیوان نوشابه قند دارد؟