سه‌شنبه 6 آذر 1403

کودکان سایبری، هدف بدافزار جدید در بازی‌های موبایلی

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کودکان سایبری، هدف بدافزار جدید در بازی‌های موبایلی

تهران - ایرنا - رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا نسبت به نفوذ بدافزارها به دستگاه‌های موبایل از طریق نصب بازی‌های موبایلی توسط کودکان به خانواده‌ها هشدار داد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از پلیس فتا، سرهنگ دوم علی محمد رجبی با اعلام این هشدار، اظهار داشت: برابر اخبار و گزارش‌های موجود، اخیرا 190 اپلیکیشن اندرویدی حاوی بدافزار تروجان از طریق اپ‌گالری هواوی، بر روی حدود 9.3 میلیون دستگاه مجهز به سیستم‌عامل اندروید نصب شده است.

وی با بیان اینکه این بدافزار با نام Android.Cynos7 origin شناسایی شده که ظاهرا نسخه اصلاح شده بدافزار سینوس"Cynos" است و به منظور جمع‌آوری اطلاعات شخصی از گوشی‌های هوشمند کاربران توسعه داده شده است، توضیح داد: در حال حاضر شرکت هواوی اپلیکیشن‌های آلوده را از فروشگاه اپ‌گالری خود حذف کرده است اما نکته قابل توجه اینجا است که این مورد همچنان می‌تواند یک مشکل باشد چرا که این احتمال وجود دارد این بدافزارها از قبل روی دستگاه شما نصب شده باشند که در این صورت داده‌های شما در معرض خطر سرقت قرار خواهد گرفت.

سرهنگ رجبی به روش عملکرد بدافزار «cynus» اشاره کرد و خاطرنشان کرد: پس از نصب اپلیکیشن حاوی تروجان، بدافزار موردنظر روی دستگاه هدف منتشر خواهد شد و آن را آلوده می‌کند؛ در نتیجه می‌تواند به اطلاعات شخصی دستگاه هدف دسترسی پیدا کرده یا حتی کنترل آن را به‌دست بگیرد. اپلیکیشن‌های حاوی تروجان می‌توانند داده‌ها و اطلاعات شخصی کاربر را از دستگاه هدف جمع‌آوری و آن‌ها را به یک سرور راه‌دور ارسال و یا بر اساس داده‌های موجود اقدام به نمایش تبلیغات به کاربر کنند.

وی به دیگر اعمال مخرب اینگونه از بدافزارها اشاره کرد و گفت: برخی از نسخه‌های این بدافزار اعمال مخربی همچون ارسال پیامک‌های هزینه‌ای، ایجاد اختلال در پیامک‌های دریافتی، دانلود و اجرای ماژول‌های اضافه و دانلود نصب اپلیکیشن‌های دیگر انجام می‌دهند.

وی با اشاره به برخی اقدامات ایمنی در خصوص جلوگیری از حملات احتمالی بدافزارها، به خانواده‌ها توصیه کرد: هنگام نصب بازی‌های موبایلی کودکان خود را همراهی کنند و ضمن نصب این بازی‌ها از اپ استورهای معتبر، حتما به مجوزهای درخواستی هنگام نصب توجه کنید، چرا که برخی اپلیکیشن‌های موبایلی آلوده به بدافزار از شما درخواست می‌کنند که مجوزهای مختلفی را برای اجرا شدن فعال کنید؛ مجوزهایی که معمولا برای بازی‌های موبایلی ضروری نیست. به‌عنوان مثال قابلیت برقراری تماس، مدیریت تماس‌ها و دسترسی به پیامک‌ها از جمله دسترسی‌هایی است که معمولا در بازی‌های موبایلی دیده نمی‌شود.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا نصب آنتی ویروس‌های بومی و لانچرهای کودک را از راهکارهای مهم مراقبت از کودکان در فضای مجازی دانست و از خانواده‌ها درخواست کرد به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته باشند.

سرهنگ علی محمد رجبی یادآور شد: سایت پلیس فتا به آدرس cyberpolice.ir مرجعی کامل از اخبار، اطلاعات و آموزش‌های سایبری بوده و کاربران با مراجعه به آن می‌توانند راهنمایی‌های لازم را دریافت نمایند و در صورت نیاز نیز می‌توانند گزارش موارد مشکوک را در سامانه پاسخگویی فوریت‌های سایبری و شماره تلفن 096380 به صورت شبانه‌روزی با همکاران ما در میان بگذارند.

*س_برچسب‌ها_س*