کیفیت هوای اراک در وضعیت ناسالم قرار گرفت
صبح امروز هوای اراک در حالی در وضعیت ناسالم قرار گرفت که فصل سرد سال و تداوم مازوت سوزی در نیروگاه شازند سرآغاز جدیدی بر روزهای آلوده برای شهروندان اراکی است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ بر اساس اطلاعات دریافت شده از سامانه پایش کیفی هوای محیط زیست شاخص لحظهای کیفیت هوای اراک در ساعت 8 صبح امروز سه شنبه 8آذرماه در ایستگاه بلوار حافظیه به عدد 132 رسید که نشانگر کیفیت هوای ناسالم برای گروه های حساس است.
شاخص ها در دو ایستگاه خیابان قائم مقام و خیابان میرزای شیرازی در این ساعت به ترتیب بر روی عدد 82 و 63 قرار دارند همچنین در این لحظه شاخص آلایندگی pm2.5 در ایستگاه بلوار آیت الله اراکی در دسترس نیست.
طبق اطلاعات مرکز پایش هوای سازمان محیط زیست آلاینده اصلی ذرات معلق با قطر کمتر از 2.5 میکرون است که این آلایندگی ناشی از منابعی همچون سوخت های فسیلی، صنایع و گرد و غبار است در عین حال نیروگاه شازند به دلیل استفاده از مازوت بهویژه در فصول سرد سال یکی از مهمترین عوامل آلودگی شهرهای اراک و شازند به شمار میرود.
(تصاویری از مازوت سوزی نیروگاه شازند - 6 آذرماه)
استفاده از سوخت مازوت که آلودگی بسیاری به همراه دارد از سوی نیروگاه شازند همواره یکی از مسائلی بوده که از سوی مردم و فعالان محیط زیست موردانتقاد و اعتراض قرار داشته حتی رئیسجمهور نیز در سفر چندی قبل به استان مرکزی در جلسات و نشستهای مختلف بر مسئله آلودگی هوای اراک تأکید کرد اما متأسفانه تصاویر منتشر شده نشان می دهد این نیروگاه طی 17 روز گذشته بی محابا سوخت خود را بر روی خط مازوت قرار داده است!
از طرفی بر اساس پیش بینی هواشناسی با توجه به سکون نسبی جو و پایداری هوا و وارونگی دما پتانسیل انباشت آلاینده های جوی تا صبح چهارشنبه افزایش خواهد یافت که می تواند منجر به کاهش کیفیت هوا در برخی از ساعات در اراک و سایر مناطق صنعتی و پر جمعیت استان گردد.
بر پایه گزارش مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست از کیفیت هوای کلانشهرهای کشور، اراک در بازه زمانی اول فروردین تا 7 آذر ماه 1401، در مجموع 85 روز هوای ناسالم را تجربه کرده که از این تعداد در 2 روز شاخص کیفیت هوا خطرناک، 3 روز بسیار ناسالم، 15 روز ناسالم برای همه گروهها و 65 روز ناسالم برای گروههای حساس به ثبت رسیده است، همچنین 167 روز کیفیت هوا قابل قبول و در این مدت تنها یک روز با وضعیت پاک به ثبت رسیده است.
افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و ریوی، کودکان و سالمندان با احتمال بیشتری ممکن است در نتیجه قرار گرفتن در معرض هوای آلوده به ویژه آلاینده های ناشی از سوخت مازوت آسیب ببینند، حتی افراد سالم نیز در هنگام قرار گرفتن در معرض میزانهای بالای ذرات آلاینده دچار علائم و عوارض تنفسی می شوند ولی پر واضح است که آلودگی در بلندمدت میتواند پیامدهای جدی در سلامت داشته باشد.
اکیداً توصیه می شود در شرایط آلودگی هوا گروه های حساس از جمله سالمندان، کودکان و بیماران قلبی و ریوی به منظور احتیاط بیشتر حدالامکان در این وضعیت از منزل خارج نشوند و سایر افراد از فعالیتهای سنگین خارج از منزل اجتناب نمایند.
انتهای پیام /