«کیمیا علیزاده نمیخواست از ایران مهاجرت کند»
کیمیا یک اسطوره بود. بازیکنی بود که در بدترین شرایط جسمی با داشتن آسیبدیدگی، تلاش کرد تا مدال جهان و المپیک را بگیرد. ما نمیتوانیم به سادگی از کنار این موضوع عبور کنیم. او بانوی تاریخساز ورزش ایران بوده و همیشه برای ما عزیز است. او انگیزه زیادی به دختران تکواندوکار داد. اما خب بههرحال او متأهل است و همسرش تصمیم گرفت که از ایران بروند
بانوان ورزشکار ایرانی در حالی تاکنون هشت سهمیه حضور در بازیهای المپیک 2021 توکیو را به دست آوردهاند که هنوز هم این امیدواری وجود دارد، که بتوانند بر تعداد سهمیههای خود در سایر رشتهها اضافه کنند، بهخصوص اینکه تعویق یکسالونیمه بازیهای المپیک، فرصتی استثنایی را پیشروی آنها قرار داده تا بتوانند با تمرین و اردوهای بیشتر، بهترین بهره را از اتفاق بهوجودآمده ببرند.
یکی از رشتههایی که انتظار آن میرود تا زنان برای المپیک توکیو، کسب سهمیه کنند. رشته موفق تکواندو است که بیشک باید گفت: سهم عمدهای از افتخارات ورزش بانوان کشور را باید به نام آن زد؛ از مدالآوری در میادین آسیایی و جهانی گرفته تا افتخارآفرینی کیمیا علیزاده در بازیهای المپیک.
دختران تکواندوکار در حالی آماده شرکت در رقابتهای انتخابی المپیک میشدند که با آمدن ویروس کرونا برنامههای آنها هم بههم ریخت. این ورزشکاران طبق برنامه قرار بود خردادماه جاری راهی اردن شوند تا در مسابقات انتخابی المپیک حاضر شوند. حالا، اما شرایط برای آنها مانند بقیه ملیپوشان رقم خورده و مجبور هستند در خانه تمرین کنند.
مهرو کمرانی، سرمربی تیم ملی تکواندوی بانوان، دراینباره میگوید: «درست است که ویروس کرونا خیلی اتفاقات بدی را به وجود آورده، اما ما آن را در مورد تیم ملی تکواندوی بانوان به فال نیک میگیریم. البته باید به این نکته اشاره کنم که طبق برنامه داشتیم خیلی خوب جلو میرفتیم و بچهها را به آمادگی رسانده بودیم که اردیبهشتماه در رقابتهای قهرمانی آسیا شرکت کنیم و بعد از آن هم خردادماه به انتخابی المپیک برویم. اما بههرحال با تعویق المپیک، شرایط طوری شده که زمان بیشتری داریم و میتوانیم استعدادهای بیشتری را به اردوها دعوت کنیم تا در نهایت با دو انتخاب خوب برای کسب سهمیه المپیک بجنگیم. اردوهای ما تا 24 اسفند ادامه داشت و بعد از تعطیلیها، بلافاصله کار را به صورت مجازی شروع کردیم و به ملیپوشان برنامه دادیم تا در خانه تمریناتشان را انجام دهند که مبادا با افت مواجه شوند. خدا را شکر الان همهچیز خوب است و مشکلی در کارمان ایجاد نشده. آنهایی که در خانههایشان فضای تمرین، مثل زیرزمین دارند، تاتامی گذاشتهاند و تمرین میکنند. بیشتریها هم با هماهنگی مدیران اداره ورزش استان خود، باشگاه خصوصی اجاره کردهاند و در محیط سالم و بهداشتی تمرین میکنند».
از آنجا که بانوان تکواندوکار ایرانی در ردهبندی جهانی فدراسیون تکواندو، جایگاه بالایی ندارند، تنها میتوانند شانس خود را برای کسب سهمیه المپیک از طریق رقابتهای قارهای امتحان کنند. در این رقابتها هر کشور میتواند دو سهمیه از چهار وزن موجود را به دست آورد؛ سهمیهای که فقط به نفر قهرمان آن وزن میرسد. کمرانی درخصوص حضور نمایندههای ایران در مسابقات انتخابی المپیک توضیح میدهد: «اسامی نفراتی را که قرار است در انتخابی شرکت کنند فعلا نمیتوانیم اعلام کنیم. در مورد یک وزن تصمیمات را گرفتیم و مشخص است نمایندهمان چه کسی است. در مورد وزن دیگر هم تقریبا مطمئن هستیم، اما، چون زمانبندی مسابقات تغییر کرده و ما هم خیلی تا المپیک وقت داریم، فعلا نمیخواهیم چیزی را اعلام کنیم. همانطور که گفتم، تعویق المپیک این شانس را به ما داده که روی بچههای دیگر هم مانور بدهیم. فعلا منتظر هستیم زمان مسابقات مشخص شود. انشاءالله بتوانیم به هر دو سهمیه برسیم».
برای المپیک 2016 ریودوژانیرو، کیمیا علیزاده تنها نماینده تکواندوی ایران در این بازیها بود که با حضور در رقابتهای قارهای و کسب عنوان قهرمانی، سهمیه المپیک را به دست آورد. کیمیا در ریو بهعنوان نخستین زن ایرانی، توانست در بازیهای المپیک صاحب مدال (برنز) شود. برای این دوره از بازیهای المپیک، اما کیمیا دیگر در ترکیب تیم ملی تکواندوی زنان حضور ندارد. او چندی پیش خیلی ناگهانی مهاجرت کرد و گفت: دیگر نمیخواهد برای تیم ملی ایران مبارزه کند. این اقدام علیزاده در حالی بود که او توانسته بود به همراه تیم میکس، سهمیه المپیک توکیو را به دست آورد.
سرمربی تیم ملی تکواندوی زنان در واکنش به اینکه آیا خلأ علیزاده را در تیمش حس میکند یا خیر، میگوید: «کیمیا یک اسطوره بود. بازیکنی بود که در بدترین شرایط جسمی با داشتن آسیبدیدگی، تلاش کرد تا مدال جهان و المپیک را بگیرد. ما نمیتوانیم به سادگی از کنار این موضوع عبور کنیم. او بانوی تاریخساز ورزش ایران بوده و همیشه برای ما عزیز است. او انگیزه زیادی به دختران تکواندوکار داد. اما خب بههرحال او متأهل است و همسرش تصمیم گرفت که از ایران بروند. اگر به خود کیمیا بود، این کار را نمیکرد، چراکه کیمیا همین چندوقت پیش سهمیه میکس تیمی را گرفت. اگر میخواست مهاجرت کند، اصلا در این رقابتها شرکت نمیکرد تا برای سهمیه تلاش کند. امیدوارم هرجا که هست موفق باشد. مطمئنا ما استعدادهای زیادی داریم، اما اینکه یک نفر بیاید با اولین حضور در تیم ملی جوانان، مدال بگیرد کار هر کسی نیست. امیدوارم ملیپوشان ما بتوانند به خودباوریای که کیمیا داشت برسند».
علیزاده چندماهی میشود که در آلمان است و آنجا زندگی میکند. او در نشستی خبری که با حمایت فدراسیون تکواندوی آلمان برگزار کرد، گفت که میخواهد از این پس زیر نظر پرچم این کشور در مسابقات حضور پیدا کند. اگرچه تغییر ملیت ورزشکاران پروتکلهای خاص خودش را دارد، اما گفته میشود باید حداقل یک بازه زمانی سهساله از آن بگذرد، اما بااینحال احتمالاتی وجود دارد مبنیبر اینکه علیزاده شانس حضور در المپیک 2021 توکیو را با پرچم کمیته بینالمللی المپیک داشته باشد. کمرانی دراینباره ادامه داد: «دورادور از کیمیا خبر دارم. امیدوارم هرکجا هست سلامت باشد. آنطور که میدانم، او دارد تمریناتش را انجام میدهد. امیدوارم اگر تکواندو را دوست دارد، شرایط برای حضورش در المپیک مهیا شود».
منبع: روزنامه شرق