گذر فرهنگ و هنر اراک، شاید وقتی دیگر؟
27 آذرماه 1398 بود که معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی از راهاندازی گذر فرهنگ و هنر در اراک سخن به میان آورد و بازار تاریخی اراک را محلی پر ظرفیت برای ایجاد این گذر دانست.
اکرمی بیان کرد: در راستای ایجاد گذر فرهنگی، باید ظرفیت بازار سریعتر توسط هیئت امنای بازار، فرمانداری و شهرداری و سایر سازمانهای مربوطه شناسایی و ظرف یک ماه آینده اقدامات مربوط به این گذر آغاز شود تا محصولات فرهنگی و هنری اراک در این گذر ارائه شود.
به گفته وی گذر فرهنگ و هنر فرصت مناسبی برای کارآفرینی هنرمندان و صاحبان ذوق و هنر اراک ایجاد می کند و به جهت ایجاد این گذر باید توسط اداره ارشاد و دیگر دستگاه های مربوطه مکان یابی مناسب در یکی از گذرهای بازار صورت کیرد تا هنرمندان بتوانند محصولات خود را ارائه دهند.
امروز درست 32 روز تا یکسالگی طرح ایجاد این گذر مانده و هنوز اتفاقی برای راه اندازی آن نیفتاده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی درخصوص اقدامات انجام شده در این حوزه در گفت و گو با ایسنا، بیان کرد: در حوزه فرهنگی و هنری از ابتدای سال تاکنون سه موضوع خانه هنرمندان، گذر فرهنگ و هنر و پارک هنرمندان مدنظر قرار داشته، اما راهاندازی گذر فرهنگ و هنر از مسئله خانه هنرمندان و پارک هنرمندان بسیار مهمتر است.
حجتالاسلام عباس دانشی با اشاره به استقبال مجموعه مدیران ارشد استان از راهاندازی این گذر، بیان کرد: راهاندازی این گذر فرصت خوبی برای توسعه اقتصاد هنرمندان در استان ایجاد میکند، اما هنوز به نتایج نهایی نرسیدهایم.
وی تصریح کرد: گزینه مدنظر جهت راهاندازی این گذر، سرای کتابفروشان بازار تاریخی اراک است که البته در حال حاضر چند کسب و کار محدود فرهنگی و هنری در این سرا مستقر هستند و لازم است برای توسعه این طرح فعالیتهای بیشتری انجام گیرد.
دانشی با اشاره به اینکه سرای کتابفروشان دارای مالکیت خصوصی است و مسلما برای داشتن گذر فرهنگ و هنر باید محلی مناسب در نظر گرفته شود، گفت: البته در حال حاضر تنها گزینه در شهر اراک سرای کتابفروشان است که منتظریم همکاریهای لازم صورت گیرد، مسلما به جهت جلب همکاری مالکین این سرا امکاناتی در نظر گرفته شده است و میتوانند از تسهیلات بانکی استفاده کنند که با این شرایط نه تنها سرا از حالت تعطیلی خارج می شود، بلکه منفعتی برای مالکان و هنرمندان ایجاد خواهد شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تعدادی کسب و کار در حوزه صنایع دستی که مجوز فعالیت خود را از میراث فرهنگی دریافت کردهاند در این گذر مستقر و فعال هستند، تاکید کرد: راهاندازی گذر فرهنگ و هنر در واقع نیازمند همکاری بین بخشی است، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در واقع پیشنهاد دهنده و حمایت کننده است، اما لازم است به جهت تحقق این طرح خوب همکاری شهرداریها، فرمانداریها و مجموعههای صنفی را در استان داشته باشیم.
مدیرکل فرهنگ ارشاد اسلامی استان مرکزی افزود: راهاندازی این گذر در همه نقاط استان مدنظر است، تاکنون فضایی در شهر ساوه توسط شهرداری بازسازی شده است تا به این گذر اختصاص یابد، در خمین محلی معرفی شده است که باید مورد بازدید کارشناسان امر قرار گیرد و در تفرش نیز به تازگی موضوع مورد پیگیری قرار گرفته و امیدواریم بتوانیم طرح را به نتیجه برسانیم.
به گزارش ایسنا، در آستانه یک سالگی طرح این موضوع در اراک هستیم، اما هنوز گذری از بازار اراک نام و نشانی تحت عنوان گذر فرهنگ و هنر اراک پیدا نکرده است.
اراک در همه رشتههای هنری فرهنگی صاحب هنرمندان فرهیخته است، بازاری را در اختیار دارد که گوشه و کنار آن میتواند مامنی برای اهالی فرهنگ و هنر باشد و مسلما اختصاص یک گذر به این اهالی نباید کار دشواری باشد، اما اینکه جز آنچه مدیرکل ارشاد گفت چه موانع دیگری در مسیر ایجاد چنین ظرفیتی وجود دارد، مشخص نیست.
سرای کتابفروشان بازار تاریخی اراک که به گفته دانشی در واقع تنها گزینه برای راهاندازی این گذر است مساحتی حدود 4 هزار مترمربع دارد و از نام آن مشخص است که در گذشته محلی برای فروش کتاب و خدماتی همچون صحافی، تجلید و ترمیم کتاب بوده است.
در این سرا و تیمچه با سازه آجری دو طبقه از زمان ساخت (سال 1231 هجری قمری) تاکنون هیچ تعمیر و تغییری ایجاد نشده و یکی از شاخصههای آن داشتن راه فرعی به خیابان محسنی اراک است و قطعا این سرا با همه زیبایی و ظرفیت میتواند محملی برای اهالی فرهنگ و هنر باشد.
این سرا تخریب شده یا درگیر آسیب های جدی نیست که به دلیل مرمت راهاندازی گذر به تعویق بیفتد، کافی است همتی صورت گرفته و نظر مثبت مالکان و البته هنرمندان برای راه اندازی این گذر جلب شود تا درست در سالروز یکسالگی این طرح، رسما شاهد راه اندازی گذر فرهنگ و هنر اراک در سرای کتابفروشان بازار تاریخی اراک باشیم.
انتهای پیام