گردشگری یکی از بهترین روشها برای برقراری وحدت بین کشورهای اسلامی است
وزیر میراث فرهنگی با بیان اینکه گردشگری حق همه مردم دنیا است، تاکید کرد که گردشگری یکی از بهترین روشها برای برقراری وحدت بین کشورهای اسلامی است.
به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، عزت الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سالن سعدی برج میلاد و در دیدار با مهمانان سی و پنجمین کنفرانس وحدت اسلامی ضمن خیر مقدم به مهمانان و تبریک میلاد رسول گرامی اسلام (ص) و امام صادق (ع) گفت: این آیه که خداوند وعده داده است که شما در زمین جانشین من میشوید و مکنت خواهید یافت، محقق شده است.
وی افزود: امروز یک طرف استکبار جهانی و یک طرف جبهه مسلمان قرار دارد و، چون حق با ما است، بنابراین خداوند بر این مکنت میافزاید؛ لذا دشمنان خیلی تلاش میکنند این مکنت را از ما بگیرند و بین صفوف مسلمین اختلاف بیندازند، از جنگ تحمیلی گرفته که در آن جنگ بین شیعه با شیعه را به راه انداختند و بعد از آن که از این جنگ نتیجهای نگرفتند، یک اسلام تکفیری به راه انداختند که در قالب گروهک هایی، چون داعش نمود پیدا کرد.
ضرغامی با اشاره به اینکه دشمنان همچون کوهی سست هستند که با تندباد ریشهکن میشوند، خاطر نشان کرد: بنابراین آنچه خداوند در آیات الهی وعده داده و شایسته اسلام است، محقق میشود که البته ما هم ابزاری برای تحقق آن هستیم.
وی با بیان اینکه گردشگری امروز یکی از بهترین و موثرین روشها برای پیاده کردن افکار و اعتقادات مسلمانان و همچنین بستری برای تحقق وحدت اسلامی است، گفت: گردشگری حق همه مردم دنیا است و کسی نمیتواند آن را بگیرد. گردشگری اکنون نیاز و مطالبه جهانی است؛ بنابراین اگر کسی بخواهد در این زمینه تهدید کند، مردم میتوانند به پا خیزند. جهان اسلام باید از این موقعیت به نحو مطلوب استفاده کند. پیشنهاد میکنم در مجمع تقریب بخشی به عنوان گردشگری اسلامی راهاندازی شود تا از ظرفیت جهان اسلام بیشترین استفاده را کنیم.
ضرغامی با اشاره به اینکه متاسفانه جهان اسلام به خوبی با هم ارتباط نداشته و موقعیتهای گردشگری یکدیگر را نمیشناسند، تصریح کرد: گردشگری و استفاده از آن برای وحدت اسلامی یک بحث سیاسی نیست. اما وقتی روابط نزدیک برقرار شود، مشکلات هم رفع میشود. ایران هراسی از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی مطرح شده است، اما وقتی توریستها در ایران مستقر میشوند و به ایران میآیند، نظرشان نسبت به ایران و اسلام تغییر میکند؛ چرا که آنها ایرانی را میبینند که با ایرانی که امپراتوری استکبار ترسیم میکند، خیلی متفاوت است.
وی افزود: وقتی توریستها به ایران اسلامی سفر میکنند و میبییند که کشور به خوبی اداره میشود، شادابی در سطوح مختلف وجود دارد و کارخانهها فعال هستند، میگویند مگر شما تحریم نیستید؟ با توسعه گردشگری دیگر لازم نیست درباره شکوفایی ایران اسلامی توضیح دهیم.
وزیر گردشگری با اشاره به نقاط اشتراک بین جهان اسلام گفت: زمینه اعتقادی بین مسلمانان و حتی جمعیت دنیای اسلام زیاد است. همانطور که امروز غذای حلال به یک برند تبدیل شده است و، چون فواید آن را درک کرده اند، بسیاری حتی در اروپا هم خواستار آن هستند، ما به عنوان کشور اسلامی باید این مزایا و نقاط اشتراک را تقویت کنیم.
ضرغامی با تاکید بر اینکه گردشگری خانواده محور، خوراک و پوشش اسلامی، تفریح بر اساس موازین اسلامی باید توسعه پیدا کند، گفت: بسیاری میخواهند در جایی باشند که گناه آنجا نباشد. امیدواریم که در جهان این زمینهها فراهم شود تا گردشگری حلال و مورد تاکید اسلام محقق شود و شاهد نقطه عطفی در رشد و نمو جهان اسلام باشیم.