چهارشنبه 7 آذر 1403

گزارش اقتصادنیوز از بازار طلاوارز تهران؛ تداوم رشد دلار و افت سکه

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
گزارش اقتصادنیوز از بازار طلاوارز تهران؛ تداوم رشد دلار و افت سکه

اقتصادنیوز؛ امروز دوشنبه اول اردیبهشت‌ماه همانند آخرین روز فروردین‌ماه قیمت دلار با افزایش ناچیز و قیمت سکه با کاهش اندک مواجه شد. به این ترتیب شاخص ارزی در محدوده 15600 تومانی و سکه طرح جدید در نیمه پایین سطح 6 میلیون و 200 هزار تومانی ثبت شدند.

در سومین روز هفته، سکه و دلار یک بار دیگر در جهت مخالف هم حرکت کردند. روز دوشنبه، دلار به بالای محدوده 15 هزار و 600 تومانی رفت و با 40 تومان افزایش به بهای 15 هزار و 630 تومان رسید. برخلاف حرکت افزایشی در بازار ارز، در معاملات سکه شاهد افت قیمت بودیم و این فلز گران بها با 60 هزار تومان کاهش به بهای 6 میلیون و 220 هزار تومان رسید. روز یک شنبه نیز دلار افزایش قیمت را به ثبت رسانده بود، ولی سکه در مسیر کاهشی حرکت کرد.

به گفته فعالان، یکی از مهم ترین عواملی که موجب شد امروز سکه به کاهش خود ادامه دهد، نزول بهای طلای جهانی در اواسط روز بود. به باور این دسته، سکه در صورتی می توانست در برابر کاهش قیمت مقاومت کند که طلای جهانی نشانه ای از قدرت برای شکست مرز هزار و 700 دلاری را از خود نشان می داد. با این حال، طلا حداقل تا ساعت 4 بعدازظهر در گیر و دار محدوده هزار و 680 دلاری بود. دیگر عاملی که از نگاه بازیگران بازار منجر به افت قیمتی سکه شد، آغاز به کار بیشتر سکه و طلا فروشان از اول اردیبهشت ماه بود. رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران نیز پیش تر اعلام کرده بود که همه واحدهای تجاری صنف طلا و جواهر با رعایت مقررات بهداشتی از اول اردیبهشت‌ماه مجاز به بازگشایی هستند. آغاز به کار فعالان بازار طلا به نظر می رسد زمینه ساز تقویت سمت عرضه شد.

درست است که سکه در روزهای اخیر در شرایط کاهشی قرار گرفته است، ولی آمارها نشان می دهند که این فلزگران بها در فروردین ماه سیر صعودی داشته است. این فلز گران بها در اولین ماه سال حدود 3 درصد افزایش قیمت را تجربه کرد؛ این در حالی بود که شاخص ارزی نزدیک به سه دهم درصد افت قیمت را به ثبت رساند. در چنین شرایط می توان گفت که سکه در اولین روز اردیبهشت بخشی از افزایش ارزش فروردین ماهی را از دست داد. در این میان، باید دید سکه توان شکستن و پایین رفتن از مرز مهم 6 میلیونی را دارد یا به تدریج بار دیگر در مسیر افزایشی قرار خواهد گرفت.

در مورد دلار بازار رفت و برگشت های زیادی را تجربه کرده است و به نظر می رسد در شرایط کنونی در انتظار مشخص شدن بیشتر اوضاع بازار است. دلار در نیمه اول فروردین و در روزهای تعطیل توسط سفته بازان در مسیر افزایشی قرار گرفته و حتی به نیمه کانال 16 هزار تومانی رسید. با این حال، هر چقدر به انتهای ماه نزدیک تر شدیم، سیر فروش ها در بازار بیشتر شد و در نهایت در سطح 15 هزار و 500 تومانی به کار خود پایان داد.

البته اسکناس آمریکایی در آخرین روز فروردین ماه و اولین روز اردیبهشت ماه توانست در مقطعی به زیر سطح یاد شده برود ولی هر بار با افزایش خریدهای معامله گران، به بالای آن بازگشت. این موضوع نشان می دهد که برای بازیگران ارزی این سطح از اهمیت زیادی برخوردار است و نزول از آن منجر به افت بیشتر قیمت می شود.

در این میان، برخی فعالان عنوان می کنند بازارساز به دنبال کاهش تاثیرگذاری سفته بازان بازار است و در اولین گام کانال های اطلاع رسانی قیمت آن ها را هدف گرفته است.

رییس شورای عالی کانون صرافان از شناسایی بیش از 500 سایت و کانال تلگرامی فعال در بازار ارز و معرفی به پلیس فتا خبر داد وگفت: بانک مرکزی و کانون صرافان مرجع اصلی نرخ هستند و مردم باید هوشیار باشند.

این مطلب برایم مفید است بلی 9 نفر این پست را پسندیده اند