گزارش کمیسیون بودجه از عملکرد شهرداری در اجرای تبصرههای بودجه 1402
عضو شورای شهر تهران گفت: یکی از اهداف ارائه گزارش کمیسیون بودجه این است که شهرداری از عملکرد خود مطلع شود.
محمد آخوندی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در یکصدونودوهشتمین جلسه شورا در جریان بررسی گزارش 6 ماهه تبصرههای بودجه سال 1402 شهرداری تهران، اظهار کرد: در جلسه قبلی بررسی پیشرفت پروژهها در 6 ماهه اول سال را بررسی کردیم و امروز بررسی عملکرد شهرداری در تبصرههای بودجه را آغاز میکنیم.
وی افزود: در تبصره ها یک سری اختیارات به شهرداری دادیم همچنین تکالیفی را به عنوان ابزار نظارتی تعیین کردیم برهمین اساس در کمیسیون برنامه و بودجه عملکرد شهرداری را بررسی کرده ایم که در برخی از موارد شهرداری عملکرد مثبتی داشته اما در برخی موارد به تکالیف عمل نکرده است.
آخوندی افزود: یکی از اهداف این گزارش این است که شهرداری از عملکرد خود مطلع شود و در ماههای باقی مانده سال جبران کند، همچنین در این گزارش متوجه شدیم برخی از تبصره ها که شهرداری اصرار داشته که در بودجه مصوب شود را برای سال آینده حذف کنیم چراکه ضرورت ندارد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر گفت: در تبصره یکم، کلیه منابع درآمدهای عمومی و اختصاصی شهرداری باید به حساب های بانکی که شهرداری پیشنهاد کرده و شورا با افتتاح آن موافقت کرده واریز شود، بررسی کردیم شهرداری همه موارد را رعایت کرده فقط یک مورد، بدون اخذ شورا در یکی از زیر مجموعهها افتتاح حسابی داشتیم که شهرداری باید حتما مجوز همان یک مورد را دریافت کند.
وی افزود: نکته بعدی در این تبصره این است که گفته شده شهرداری گزارش واریز درآمدهای واحدهای اجرایی را به تفکیک به شورا ارائه کند که این گزارش به صورت ماهیانه به شورا ارائه شده و گزارش آن را خزانه دار اعلام میکند.
آخوندی تصریح کرد: در بند الف تبصره یکم، گفته شده وجوه ناشی از عوارض و درآمدهای عمومی به حساب خزانه واحد واریز شود، طبق گزارش ها مبلغ 34 هزار و 800 میلیارد تومان معادل 45.83 درصد درامد مصوب سال 1402 محقق شده و به حساب خزانه واریز شده است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر گفت: بند ب، تبصره یکم مربوط به درآمده های اختصاصی شهرداری است و در چند بند آن بررسی میکنیم، بند ب1 مربوط به درامد حاصل از عوارض حفظ و گسترش فضای سبز است و هرگونه درآمدی از این راه کسب شده در ابتدا باید به حساب خزانه واریز شود و در نهایت صددرصد آن و بدون هیچ دخل و تصرفی برای ایجاد باغها و بوستانهای جدید در مناطق کم برخوردار بازگردانده شود، که مجموعا 440 میلیارد و 600 میلیون تومان از این محل درامد کسب شده است، که 314 میلیارد تومان آن برای ایجاد بوستانهای مختلف در سطح شهر هزینه شده است.
وی افزود: در بند ب2 تبصره یکم، درامد اختصاصی مربوط به ایمنی ساختمان ها و آتش نشانی را داریم که در گزارش نظارتی به آن اشاره شد و شهرداری هم پذیرفت که از محل 352 میلیارد تومان درآمدی که محقق شده، 167 میلیارد تومان را به حساب آتش نشانی برای خرید تجهیزات واریز کند اما الزام این است که کل مبلغ واریز شود و در 6 ماهه این اتفاق نیفتاده است اما به نظر میرسد که در 6 ماهه دوم شهرداری به این الزام قانونی عمل کرده است.
آخوندی تصریح کرد: ب3 تبصره یکم، مربوط به مجوز اخذ عوارض توسعه حمل و نقل ریلی است که از این محل 395 میلیارد تومان درامد حاصل شده و 73 میلیارد تومان به شرکت مترو از محل منابع عمومی واریز شده و مبلغ 322 میلیارد تومان از محل 4 درصد عوارض ساختمان واریز شده است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر گفت: ب4 تبصره یکم، مربوط به طرح ترافیک و کنترل آلودگی هواست در 6 ماه، 580 میلیارد تومان محقق شد، 35 درصد آن را شهرداری به حساب خزانه واریز کرده، 100 میلیارد تومان را به دلیل آنکه ما تکلیف کردیم واریز شده، 20 درصد مترو که 116 میلیارد تومان است برای تکمیل خطوط واریز شده، 40 درصد سازمان حملونقل ترافیک که 232 میلیارد تومان، بابت سهم خود برداشت کرده است اما ستاد مهاینه فنی را موظف کردیم که 5 درصد سهم خود را پرداخت کند که پرداخت نکرده و دلیل آن عدم وجود ردیف اعتباری عنوان کرده است.
وی بیان کرد: در بخش درامد حاصل از آگهی های تجاری و تبلیغاتی، مجوز داده بودیم 65 درصد ان مربوط به سازمان زیباسازی است و سایر مبالغ باید به خزانه واریز شود، درامد 6 ماهه 506 میلیارد تومان بود که 177 میلیارد تومان به حساب خزانه واریز شده است.
آخوندی گفت: در بند ب6 پیش بینی کرده بودیم اگر سازمان ها و شرکت ها بیش از ان چیزی که مصوب کردیم به درامد رسیدند مازاد را به خزانه واریز کنند که درآمدی بیشتر حاصل نشده است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر افزود: در بند ج تبصره یکم، گفته شده کلیه وجوه حاصل از درآمدهای خاص سازمانها و شرکتها اعم از عملیاتی و غیرعملیاتی، باید به حساب خزانه واریز شود و خزانه باید دو هفته بعد به حسابها بازگرداند از 37 سازمان و شرکت؛ 16 مورد مبلغ 2.393 میلیارد تومان را به حساب خزانه واریز کردند که مجدد به حسابهایشان بازگشته اما برخی از سازمان ها و شرکت ها به حساب خزانه واریز نکردند.
وی گفت: در بند دیگر ردیفی را برای تبلیغات در مترو، انوبوسرانی، تاکسیرانی و برج میلاد مشخص کردیم تعیین شده 5 درصد سهم زیباسازی و 95 درصد سهم این شرکت ها باشد که در سازمان ناکسیرانی و برج میلاد عملیاتی نشده اما مترو و اتوبوسرانی درآمدهایی را داشتهاند.
آخوندی اظهار کرد: در بند 3 تبصره یکم، بحث درامد حاصل از پسماند خشک در مناطق 22گانه را داشتیم که تا سقف 100 میلیارد تومان برای درامد حاصل از بازیافت زباله و نظافت شهری اختصاص پیدا کند که 7 میلیارد و 690 میلیون تومان محقق شده است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر ادامه داد: بند 4 تبصره یکم، مربوط به حریم است، در مناطق 1،2،4،5،13،15،18،14،19،20،22 اعتباری تعیین شده یکسان است اما در هزینه کرد متفاوت هستند. در منطقه یک، 206 میلیون تومان و منطقه دو 110 میلیون تومان هزینه کردیم در منطقه 4،5،14،19،20،22 هیچ هزینه ای نداشتیم، در منطقه 13، 2 میلیارد و 375 میلیون تومان، در منطقه 15، 6 میلیون تومان و منطقه 18، یک میلیارد و 800 میلیون تومان هزینه شده است. همچنین هماهنگی با اعضای شورای شهر شمیرانات صورت نگرفته است.
وی اضافه کرد: در بند5، مقرر شد اگر درامد بیشتری داشتیم پرداختی به پلیس راهور داشته باشیم که درامد مازاد حاصل نشده است و در بند 6 نیز پرداخت ها به پلیس راهور منوط به تایید معاونت حمل و نقل شد و گزارشی را از این معاونت گرفتیم، که طبق این گزارش 215 میلیارد تومان نقدی و 9 میلیارد تومان به صورت سرمایهای به راهور پرداخت شده است.
آخوندی گفت: در بند دیگر مقرر شد سود برخی از شرکتها به حساب خزانه واریز شود اما شهرداری اعلام کرده که باید مجامع شرکتها برگزار شود درصورتی این مجمع در تیرماه برگزار شده اما سود این شرکتها به حساب خزانه واریز نشده است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر گفت: بند 8، مربوط مازاد بر درامد بود که هنوز اتفاقی نیفتاده است و تا پایان سال باید صبر کنیم. در بند 9، اعضای شورا پیشنهاد داده بودند که برای غرفههای سطح شهر قرارداد اجاره تنظیم و درامد آن به حساب خزانه واریز شود که این اتفاق هم نیفتاده است.
باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری