گسترش رشته های بالینی از سند توسعه برآورد نیروی انسانی خارج شد
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: سند توسعه نیروی انسانی حوزه سلامت تا سال 1408 در وزارت بهداشت وجود دارد که قطعا باید بازنگری شود، به عنوان قدم اول تمام رشته های بالینی از آن خارج شد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: سند توسعه نیروی انسانی حوزه سلامت تا سال 1408 در وزارت بهداشت وجود دارد که قطعا باید بازنگری شود، به عنوان قدم اول تمام رشته های بالینی از آن خارج شد.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر ابوالفضل باقری فرد در جمع مسئولین و اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان در سفر استانی به زنجان گفت: آموزش رکن اصلی دانشگاه های علوم پزشکی است شاید راه آهن و پتروشیمی و نفت می تواند باعث توسعه شود اما آموزش موجب توسعه پایدار است.
وی افزود: کیفیت آموزشی ما قابل رقابت با کشور های اول دنیا در این حوزه است و آموزش پزشکی کشور ما مورد تایید فدراسیون جهانی آموزش پزشکی (WFME) است. هر دانشجوی پزشکی که از ایران فارغ التحصیل می شود در هر جای دنیا مدرک اش قابل تایید است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت یادآور شد: کیفیت آموزش پزشکی در کشور ما یکی از افتخارات ما است و نتیجه ادغام آموزش در سلامت در کشور است.
وی گفت: یکی از ظایف ما در این دوره تقویت و توسعه رشته ها است. سندی در وزارت بهداشت به عنوان سند توسعه نیروی انسانی حوزه سلامت تا 1408 وجود دارد که قطعا باید بازنگری شود. به عنوان قدم اول تمام رشته های بالینی از جمله دندانپزشکی از این سند خارج شوند.
باقری فرد اظهار داشت: قرار نیست یک دانشگاه علوم پزشکی برای یک رشته بالینی که نیاز دارد تا سال 1408 صبر کند، اکنون باید نیاز به رشته را احساس کند. در رشته های بالینی و هر رشته ای که زیرساخت دارد و حداقل های آن مشخص است به دانشگاه ها اعلام کردیم که می توانند درخواست تاسیس آن را ارائه کنند. ممکن است یک دانشگاه هیات علمی و زیرساخت تاسیس یک رشته بالینی را داشته باشد که می تواند آن را خارج از سند درخواست کند.
وی یادآور شد: آیین نامه جذب و ارتقاء اعضای هیات علمی بازبینی شده است. از حضور تقریبا تمام اساتید صاحبنظر برای این بازبینی استفاده شده است. ما باید شخص هیات علمی را ارتقاء دهیم. ما در دانشگاه ها افرادی را داریم در کشور که در آموزش بسیار ممتاز هستند ولی در کسوت دانشیاری هنوز باقی مانده اند. این افراد به دنبال مقاله و افزایش «اچ ایندکس» نرفته اند و باید این افراد ارتقا پیدا کنند.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: در بازبینی آئین نامه ارتقاء اعضای هیات علمی این گونه موارد دیده شده است. حتی نقش ارتقاء فرد در ارتقاء دانشگاه هم دیده شده است که برای اولین بار انجام شده است. بستر آئین نامه در وزارت علوم نوشته شده و برای دانشگاه های علوم پزشکی و اعضای هیات علمی وزارت بهداشت هم تسری یافته است.
وی گفت: برنامه های مشترک برای یک تا دو دوره مورد قبول است و بعد از آن باید تکلیف رشته مشخص شود. یا آن بخش به صورت مستقل می تواند اجرا کند و اگر نمی تواند باید آن را واگذار کند. اکنون دانشگاهی وجود دارد که 5 سال است که یک برنامه را به صورت مشترک پیش می برد.
باقری فرد اظهار داشت: حداقل هایی که برای آموزش دانشجویان پزشکی وجود دارد شامل خوابگاه، کلاس درس، آزمایشگاه، آزمایشگاه مهارتی (Skill lab) و تخت آموزشی است، بنابراین افزایش ظرفیت ممکن است در سال های اولیه خود را نشان ندهد اما وقتی دانشجو وارد بالین می شود به دقت داریم رصد می کنیم که مشکلی بوجود نیاید.