پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

«گوهر انقلاب اسلامی»

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع

غلامحسین اسلامی‌فرد در یادداشتی با عنوان «گوهر انقلاب اسلامی» تاکید کرد که انتخابات در قالب مردم سالاری دینی، دستاورد انقلاب اسلامی است و در بستر جمهوری اسلامی به بالندگی و رشد چهل و یک ساله‌اش رسیده است.

به گزارش ایسنا، متن این یادداشت به شرح زیر است:

1- در آستانه چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران هستیم. انقلابی که علاوه بر حیرت جهانیان، سیاست ورزان و نظریه پردازان اجتماعی و سیاسی را نیز دچار بهت علمی کرد. نظریه پردازان انقلاب ها، چون تدا اسکاچپول و بسیاری دیگر از آنها در تحلیل انقلاب ملت ایران دچار لکنت زبان شدند. چنانچه تصور می شد، موتور محرکه انقلاب‌ها اقتصاد و مبانی مارکسیستی و سوسیالیستی آن و یا ملی گرایی و مبانی ناسیونالیسم آن دانسته می‌شد و هیچگاه به هویت دینی به عنوان یکی از بنیان های حرکت و جنبش انقلابی جوامع فکری نشده بود. اساسا گمان می رفت دین به محاق رفته است و دنیای مدرن با انبوهی از رسانه ها و تبلیغاتش جایی برای بروز و ظهور دین در عرصه اجتماعی، باقی نگذاشته است.

وقوع انقلاب اسلامی ایران به عنوان یک انقلاب دینی و فرهنگی که عالم سیاست را در ایران، منطقه و جهان دگرگون کرد، جهان غرب را انگشت به دهان گذاشت و نور امیدی در دل ملت‌های جهان سوم تابید.

2- حیرت غرب و امید جهان سومی‌ها وقتی بیشتر و بیشتر شد که این انقلاب باز هم بر خلاف بسیاری از تصورات و نظریه پردازی‌ها در باب انقلاب ها، با عنصر انتخاب و انتخابات مردمی همراه شد.

در شرایطی که "دموکراسی" که از حیث معنایی از آبشخور لیبرالیسم تغذیه می‌نماید و مبتنی بر آموزه‌های سکولاریزم و اومانیسم است، الگوی پیشنهادی بلکه تحمیلی غرب برای کلیه نظام‌ها شده تا سیطره‌ای را که فرانسیس فوکویاما برای "لیبرالیسم سرمایه‌داری" وعده داده بود، محقق سازد. انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (رض) به پیروزی رسید.

جهان به تصور وقوع دیکتاتوری و بروز مشکلات استبدادی در ایران انقلابی، در این تصور غرق بود که نظام جمهوری اسلامی چگونه نظامی خواهد شد. اما اندیشه بلند امام خمینی (ره) و روحیه آزادمنشی ملت بزرگ ایران، این تصورها را نیز بر هم زد و بر خلاف انتظار غربی ها، مردم سالاری دینی به عنوان یکی از نظریه‌های جدید عرصه سیاسی - اجتماعی، خود را در ایران انقلابی نمایان ساخت. انتخابات مظهر اراده مردم، ذیل اراده الهی شد و با برگزاری انتخابات‌های مختلف در همه شئون سیاسی و اجتماعی، جمهوری اسلامی ایران که نظامی برآمده از انقلاب اسلامی ایران بود، مظهر و نمونه تام و تمام یک نظام مردمی در منطقه و جهان شد.

3- انتخابات، هدیه امام خمینی (ره) به مردم استبدادزده ایران بود و مردم نیز با تمام وجود ارزش آن را دریافتند و با شرکت گسترده در انتخابات های مختلف نه تنها سرنوشت خود را رقم زدند بلکه از این هدیه گرانبها، به خوبی نگهداری و نگاهبانی کردند. این هدیه گویی گوهری بود که از دریای ملت ایران صید شد و اکنون در صندوق‌خانه قلب ملت ایران نگهداری می شود.

اندک اندک به جلوه دیگری از این هدیه نزدیک می‌شویم. ارج و قرب این هدیه با حضور گسترده مردمی بیش از پیش دانسته می‌شود و حفظ و نگهداری اش مرهون این حضورهاست. مشارکت گسترده مردمی در انتخابات اسفند ماه مجلس شورای اسلامی می‌تواند این گوهر انقلابی را جلای بیشتر و بهتری بدهد و از درخشش آن در روشن کردن فضای جمهوری اسلامی و زینت مردمی نظام، بهره بیشتری به دست آید.

از نظر امام خمینی (رض) مجلس عصاره فضائل ملت است و باید آئینه تمام نمایی از دیانت و متانت و هوشیاری و اخلاق و بزرگی ملت ایران را به نمایش جهانیان بگذارد. حضور ملت در انتخابات می بایست آگاهانه باشد که اگر افراد صالح به مجلس راه یافتند مخالف مصالح مملکت عمل نخواهند کرد.

4- نمی‌توان به گوهر مردم سالاری دینی که محصول رشادت‌ها، جافشانی‌ها و جانبازی‌های کثیری از ملت ایران است بی اعتنایی کرد. نمی‌توان بر چهره این گوهر آلودگی ایجاد کرد. آلودگی که به نفع هیچکس نخواهد بود و هدیه انقلاب اسلامی را لکه دار می‌کند. جریان ها و گروه های سیاسی، تریبون دارها و طیف های مختلف فکری باید بدانند که این گوهر گرانبها از آن هیچ کس نیست، بلکه ملک مشاع همه ملت ایران است. انتخابات در قالب مردم سالاری دینی، دستاورد انقلاب اسلامی است و در بستر جمهوری اسلامی به بالندگی و رشد چهل و یک ساله‌اش رسیده است. هرگونه آسیبی به این گوهر از جانب هر شخص و گروهی باشد، آسیبی است که به ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی وارد شده است. تاوان این آسیب در هر شکل و شمایلی که باشد و هر گروه و دسته ای که آن را انجام دهد، بسیار زیاد خواهد بود. قهرا مردم کسانی را که به گوهر انقلاب اسلامی، دست درازی کنند فراموش نخواهند کرد.

انتهای پیام