یاد فیلسوف ایرانشهر در خانه اندیشمندان / همفکران از سید جواد طباطبایی گفتند
حضور شفیعی کدکنی هم توجه حاضران را جلب کرد. استاد اما ترجیح داد شنونده باشد و سخنرانی نکرد.
عصر ایران - آیین مراسم بزرگداشت دکتر سیدجواد طباطبایی استاد علوم سیاسی و مشهور به فیلسوف «ایرانشهر» - که به تازگی در آمریکا چشم از جهان بست - سهشنبه شب (17 اسفند) در تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
مجله اینترنتی فرهنگنو در گزارش خود از مراسمی که به همت انجمن علوم سیاسی ایران، کانون ایرانشناسی و انجمن جامعهشناسی ایران و با عنوان «در سوگ سرو سهی ایران» برپا شد آورده است: در این آیین برخی از استادان علوم انسانی و شماری از همراهان و شاگردان دکتر طباطبایی سخنرانی کردند و از اندیشهها، افکار و تلاشهای او در راستای مطالعات تمدنی ایران، مبارزه فکری با جداییطلبی و پروژه پژوهشی ایرانشهری گفتند.
.
دکتر موسی غنینژاد از نقش او در شناساندن اندیشه مدرن غربی به ایرانیان گفت و تلاشهایش در راستای پژوهش و ارج نهادن به رخداد مشروطه و اینکه از نظر او، امر ملی در برابر امر دینی قرار ندارد و به نقل از طباطبایی یادآور شد او من پژوهشگر بود نه کنشگر سیاسی و یادداشتهای او درباره اعتراضات پسامهسا هم تحلیلی مبتنی بر نگاهی پژوهشی بوده است.
.
دکتر ابوالحسنی استاد دانشگاه آزاد، از دیدگاههای طباطبایی در مورد روند زوال اندیشه سیاسی ایران گفت و اینکه از نظر او، ارجح شمردن شریعت بر عقل است که یکی از عوامل زوال تمدنی ایران را تشکیل میدهد.
دکتر سلطانی استاد دانشگاه تهران به نگاه ویژه طباطبایی به علم حقوق و به ویژه قانون مدنی کشور پرداخت و گفت: از دیدگاه طباطبایی علم حقوق و قانون مدنی چنان ساختار محکمی داشته که در طول این سالها نه متشرعان و نه غیرمتشرعان نتوانستهاند آن را تغییر دهند.
دکتر محمد جواد غلامرضا کاشی استاد دانشگاه علامه هم درباره لزوم پرداختن به پرسشهایی در مورد نقش امر زنانگی و امر فردی در راستای پروژه پژوهشی طباطبایی سخن گفت. .
فرهنگ نو در گزارش خود از حضور دکتر محمد رضا شفیعی کدکنی هم خبر داده و این که به رغم اصرار برگزارکنندگان مراسم پشت تریبون نرفته و ترجیح داده مستمع باشد آن هم نشسته در ردیف های عقب و نه جلو در کنار میهمانان ویژه.
در این آیین همچنین پیامهای تسلیت شخصیتهای علمی و سیاسی همچون دکتر رضا داوری اردکانی، دکتر نقیبزاده، بهروز غریبپور، دکتر سید مصطفی محقق داماد، سید محمد خاتمی، سید حسن خمینی و آیت الله اسدالله بیات زنجانی خوانده شد. سهراب پورناظری هم از امریکا قطعهای ویدیویی را از آمریکا به او تقدیم و اجرا کرد.
مجله فرهنگ نو در فضای مجازی و به سردبیری علی سرهنگی پایه گذار صفحات سینمایی در روزنامههای دهه های 60 و 70 منتشر میشود.
تماشاخانه