یهودیان منتقد اسرائیل و ماهیت فاشیستی صهیونیستها
بسیارند متفکران، کنشگران، نویسندگان و سیاستمداران یهودیتبار سکولار و چپ که همچون برخی گرایشهای مذهبی دین یهود، منتقد ماهیت فاشیستی صهیونیسم و اسرائیلاند.
بسیارند متفکران، کنشگران، نویسندگان و سیاستمداران یهودیتبار سکولار و چپ که همچون برخی گرایشهای مذهبی دین یهود، منتقد ماهیت فاشیستی صهیونیسم و اسرائیلاند.
به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی نشر افکار، هرچند اسرائیل بهعنوان دولت و صهیونیسم چونان جنبش و نظریه مبنای قومی - مذهبی دارند که آن را مختص قومیت و مذهب یهود میسازد، اما بسیارند متفکران، کنشگران، نویسندگان و سیاستمداران یهودیتبار سکولار و چپ که همچون برخی گرایشهای مذهبی دین یهود، منتقد ماهیت فاشیستی صهیونیسم و اسرائیلاند.
بسیاری کارل مارکس را با مقاله «درباره مسئله یهود» و انتقاداتش در «کاپیتال» نسبت به ماهیت کاپیتالیستی یهودیان در جامعه مسیحی میشناسند، اما چهرههای منتقد معاصر صهیونیسم هم بسیارند. آثار برخی متفکران و فعالان یهودی منتقد اسرائیل در نشر افکار از این قرارست:
1. تونی کلیف (Tony Cliff) (2000-1917) که با نام اصلی یوگائیل گلاکشتاین (Yigael Glckstein) در فلسطین متولد شد، اما در انتقاد از اسرائیل به کانادا مهاجرت کرد و نام عبری خود را نیز تغییر داد، کنشگر یهودی ضدصهیونیست و از چهرههای برجسته جنبش تروتسکیسم است.
از تونی کلیف کتاب «تاریخ سیاسی زنان: مبارزات طبقاتی و آزادیخواهی زنان» با ترجمه نیکزاد زنگنه در مجموعهی فمینیسم در نشر افکار منتشر شده است.
2. نوام چامسکی (Noam Chomsky) (متولد 1928) زبانشناس، فیلسوف سیاسی، نظریهپرداز و کنشگر آنارشیست آمریکایی است که تباری یهودی دارد، اما آثار متعددی در نقد اسرائیل نوشته است. او در کتاب «در باب آنارشیسم» که با ترجمه رضا اسکندری در نشر افکار منتشر شده، تجربیات خود از زندگی در کیبوتصهای اسرائیلی و وابستگی آنان به رژیم نظامی اسرائیل را شرح داده است.
3. برنی سندرز (Bernie Sanders) (متولد 1941) سیاستمدار چپگرا و سناتور ایالت ورمانت آمریکا است که در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در سالهای 1916 و 2020 وارد رقابت کاندیداتوری شد. او هم که تجربهی زندگی در کیبوتصهای اسرائیلی را دارد، همواره از سیاست آمریکا در حمایت بیچونوچرا از اسرائیل انتقاد کرده است.
به زودی زندگینامه سیاسی سندرز با عنوان «بیگانهای در کاخ سفید» با ترجمه حیدر نصیرنژاد در نشر افکار منتشر خواهد شد.