چهارشنبه 7 آذر 1403

یک فعال اجتماعی: رسانه‌ها ابعاد وقوع سیل در سیستان‌و بلوچستان را روشن کنند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
یک فعال اجتماعی: رسانه‌ها ابعاد وقوع سیل در سیستان‌و بلوچستان را روشن کنند

زاهدان - ایرنا - یک فعال اجتماعی در منطقه زرآباد سیستان و بلوچستان با بیان اینکه اغلب رسانه ها در روزهای نخست، به ابعاد وقوع سیلاب توجهی نداشتند، گفت: باید در کنار امدادرسانی، شرایط منطقه در رسانه ها به طور صحیح به اطلاع مردم برسد.

«یحیی بهرامزهی» روز دوشنبه در گفت و گو باخبرنگار ایرنا درباره آخرین وضعیت مناطق سیل‌زده در جنوب سیستان و بلوچستان اظهار داشت: زرآباد و دشتیاری بیشترین آسیب را در سیل اخیر متحمل شده اند که از این بین زرآباد قطب تولیدات کشاورزی استان به شمار می رود.

وی افزود: برآوردهای اولیه از تخریب کامل باغات موز در این منطقه حکایت دارد ضمن آنکه در 12 هکتار از این منطقه محصولات جالیزی خارج از فصل نظیر هندوانه، طالبی و گوجه نیز در مزارع کشت شده بود که همگی در سیل از بین رفته است. وی با اعلام اینکه 90 درصد محصولات کشاورزی این خطه در سیل از بین رفته است، گفت: از آنجا که رودخانه های فصلی منطقه از این خطه به سمت دریا می روند، بخش قابل توجهی از سیلاب ها به این زمین ها وارد شد که خسارت ها را دوچندان کرد.

بهرامزهی گفت: اغلب رسانه ها در روزهای نخست، به ابعاد وقوع سیلاب توجهی نداشتند و به دنبال آن عموم مردم نیز از خسارت های وارد شده بی اطلاعند؛ از این رو ابتدا باید تلاش کنیم که در کنار امدادرسانی، شرایط منطقه در رسانه ها به طور صحیح اطلاع رسانی شود.

وی که خود ساکن زرآباد استان سیستان و بلوچستان است، گفت: زرآباد بین چابهار و جاسک در استان هرمزگان واقع شده و جاده ترانزیتی که چابهار را به بندرعباس متصل می کند، در این سیل خسارت کامل دیده است.

بهرامزهی یادآور شد: با وجود بالا بودن خسارت های وارده به مزارع و باغات، منازل مسکونی تخریب نشده اند و فقط در این منطقه شاهد آبگرفتگی خانه ها در سه روستا هستیم. این فعال اجتماعی درباره روند امدادرسانی ها نیز توضیح داد: نیروهای امدادی از شامگاه 22 دی ماه توزیع چادر و آب آشامیدنی را در بین اهالی منطقه آغاز کرده اند اما نیاز است تا اقلام خوراکی، بهداشتی، پوشاک، پتو و چادر نیز بین سیلزدگان توزیع شود.

بهرامزهی همچنین گفت: خبرهای رسیده حاکی از آن است که وسعت خرابی ها در شرق هرمزگان بویژه روستاهای اطراف جاسک بیشتر است در حالی که در این منطقه اغلب باغات و مزارع آسیب کامل دیده اند.

بارش باران سیل‌آسا در جنوب شرق کشور که از شامگاه پنجشنبه 19 دی آغاز شده، استان های سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان را تحت تاثیر قرار داده و سبب جاری شدن سیلاب در این استان‌ها شده است. بیشینه بارش‌ها به صورت نقطه‌ای در برخی نقاط خاص در غرب و جنوب غرب استان به 200 میلی‌متر می‌رسد.

شرایط در استان سیستان و بلوچستان از سایر استان‌ها وخیم‌تر اعلام شده به طوری که میزان بارش‌ها در جنوب استان نسبت به سال گذشته 26 برابر شده و در نتیجه سرریز شدن آب از پشت سدهای استان را در پی داشته است. اکنون در سیستان و بلوچستان تعداد 500 روستا و 14 شهرستان درگیر سیل هستند و 20 هزار واحد مسکونی بر اثر جاری شدن سیلاب تخریب کلی و جزئی دیده است.

امدادرسانی به روستاهای جنوب سیستان و بلوچستان تنها از طریق بالگرد و یا قایق امکان پذیر است. به عنوان مثال به گفته ضیاء الحق هاشمزهی فرماندار نیکشهر امدادرسانی به آسیب دیدگان سیل به دلیل تخریب شدن راه‌ها و طغیان رودخانه‌های فصلی به سختی انجام می‌شود و به همین علت اعزام بالگرد برای رسیدگی به روستاهای فاقد راه در حوزه بنت و مرکزی نیکشهر ضروری است.

بر اساس این گزارش، با وجود تلاش امدادگران، چادر، مواد غذایی بسته بندی، پتو و ملزومات پزشکی و بهداشتی از اقلام ضروری مورد نیاز مردم منطقه است.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*