10 میز توسعه صادرات صنوف به اصفهان اختصاص یافت
اصفهان - ایرنا - رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان گفت: 10 میز توسعه صادرات صنوف تولیدی امسال به این استان اختصاص یافت.
ایرج موفق روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: میز توسعه صادرات صنوف تولیدی در کشور از سالجاری راه اندازی شده و این میز در اصفهان با محوریت اتاق اصناف مرکز استان و با حضور اتحادیههای صنفی مربوطه برای بررسی و پیگیری مسائل و مشکلات صنوف تولیدی بویژه در حوزه صادرات تشکیل میشود.
به گفته وی حدود 126 میز توسعه صادرات برای هر کالا در کشور وجود دارد که تعداد این میزها در اصفهان 10 میز از جمله طلا، نساجی، سنگهای قیمتی، کیف و کفش، مبل، فرش دستباف و پوشاک است.
وی با بیان اینکه اولین جلسه میز توسعه صادرات صنوف تولیدی روز گذشته با حضور اعضا در سازمان صنعت معدن وتجارت اصفهان برگزار شد ادامه داد: گزارش عملکرد و نتایج پیگیری آن بهصورت منظم به سازمان توسعه تجارت ایران ارسال خواهد شد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان افزود: با توجه به ضرورت دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی و سیاستهای دولت در زمینه تقویت توان صادراتی کشور و کاهش وابستگی به درآمدهای ارزی نفتی در شرایط کنونی، ایجاد میزهای توسعه صادرات صنوف تولیدی و تفویض آن به استانها از اهمیت و مزایای ویژهای برخوردار است.
وی اضافه کرد: تفویض میزهای توسعه صادرات به استانها بر پایه ارتقا بهره وری، افزایش تولید، حمایت، توانمندسازی، تقویت و شناسایی توان بالقوه صادرات صنوف کشور در دستور کار سازمان توسعه تجارت ایران و اتاق اصناف ایران قرار گرفت.
موفق با اشاره به اهداف تخصیص میز توسعه صادرات صنوف تولیدی بیان کرد: شناسایی و تشکیل بانک اطلاعاتی از واحدهای صنفی دارای توان صادرات در استان، توسعه و فعال سازی خوشه های کسب و کار صادرات گرا، اتخاذ تمهیدات لازم برای افزایش بهره وری در واحدهای تولیدی صنفی صادرات گرا و حمایت از تولید محصولات صنفی دارای مزیت رقابتی صادرات گرا از مهمترین این اهداف محسوب میشود.
وی خاطرنشان کرد: حمایت از نوسازی و نوین سازی خطوط تولیدصنوف تولیدی صادرات گرا، کمک به ارتقا کیفیت محصولات صنفی صادراتی، برنامه ریزی برای برندسازی بنگاههای صنفی در سطوح تولید و عرضه در کشورهای هدف، تشویق به جذب نیروهای توانمند و تحصیلکرده و ارتقا سطح علمی و مهارتی نیروی انسانی شاغل در صنوف تولیدی صادرات گرا، ایجاد ارتباط بین واحدهای صنفی تولیدی صادراتگرا با مراکز علمی، پژوهشی و دانشگاهی دارای قابلیت و توانمندی از دیگر اهداف اختصاص میزهای توسعه صادرات صنوف تولیدی به استانهاست.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان با اشاره به ضرورت توجه بیشتری به اصناف تولیدی استان و پرداختن ویژه به آنها افزود: رهبر معظم انقلاب از سالهای گذشته تاکنون توجه ویژهای به مقوله تولید دارند و امسال توسط ایشان با عنوان سال جهش تولید نامگذاری شده است.
وی با بیان اینکه سایر صنوف و واحدها هم برای ما دارای اهمیت هستند بیان کرد: توجه به امر تولید موجب ایجاد اشتغال، ارزش افزوده و ثروت میشود و مزایای بسیار دیگر را نیز بهدنبال دارد.
موفق با اشاره به وجود 10 درصد صنوف تولیدی کشور در استان اضافه کرد: 424 هزار واحد صنفی تولیدی فعال در کل کشور وجود دارد که از این تعداد بیش از 41 هزار واحد در این استان هستند.
اصفهان با بیش از پنج میلیون نفر جمعیت، بیش از 9 هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ با سرمایه 221 هزار میلیارد ریال و اشتغال 263 هزار نفر، حدود 840 معدن در حال بهره برداری با سرمایهگذاری بیش از 10 هزار میلیارد ریال و حدود 180 هزار واحد صنفی صنعتیترین استان کشور بشمار میآید.
سهم اصفهان در صنعت کشور را 11 درصد، سرمایهگذاری 10 درصد و اشتغال صنعتی هشت درصد و رتبه اصفهان در طرحهای نیمه تمام صنعتی و تعداد معادن اول و از نظر ذخایر معدنی دوم است.
*س_برچسبها_س*