جمعه 9 آذر 1403

100 روستا در استان مرکزی با تنش آب شرب مواجه هستند / سرعت جذب منابع محرومیت زدایی استان مناسب نیست

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
100 روستا در استان مرکزی با تنش آب شرب مواجه هستند / سرعت جذب منابع محرومیت زدایی استان مناسب نیست

مخلص آلاینده گفت: در استان مرکزی بالغ بر100 روستا با تنش جدی آب شرب مواجه هستند که باید این مشکل در روستاها بر طرف شود و به این منظور در آبرسانی با تانکر حداکثر تلاش صورت گیرد که این اقدام بصورت بهداشتی و به میزان لازم انجام شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ فرزاد مخلص الائمه استاندار مرکزی در نشست شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی استان اظهار داشت: تلاش زیادی از سوی دستگاه های اجرایی ذیربط صورت گرفته که امسال با حداقل تنش آبی از تابستان عبور کنیم، علیرغم اینکه میزان بارش ها نسبت به سال گذشته کمتر بوده و ذخایر سدها در مقایسه با بلند مدت کاهش داشته اما در شهرها مشکلی نداریم و در روستا ها نیز با توجه به اقدامات انجام شده نسبت به سال قبل وضعیت بهتر است.

وی افزود: در استان مرکزی بالغ 100 روستا با تنش جدی آب مواجه هستند که باید این مشکل در روستاها نیز بر طرف شود و به این منظور در آبرسانی با تانکر حداکثر تلاش صورت گیرد که این اقدام بصورت بهداشتی و به میزان لازم انجام شود و دریافت هزینه از این بابت نیز قابل پذیرش نیست. استاندار مرکزی اظهار داشت: بحث صرفه جویی در مصرف بویژه در بخش کشاورزی ضروری است چراکه متاسفانه این بخش در مصرف آب جزو بخش های نابهره ور است کما اینکه در بحث الگوی کشت نیز کشور عقب است هر چند برنامه هایی ابلاغ می شود اما در مرحله اجرا اتفاق خاصی رقم نمی خورد. مخلص الائمعه با تأکید بر حرکت به سمت کشت محصولات کم آب بر و روش های آبیاری نوین گفت: جلوگیری از کشت صیفی و هندوانه باید با هماهنگی جهاد کشاورزی و فرمانداران مدیریت شود. استاندار مرکزی همچنین خاطرنشان کرد: سرعت جذب منابع محرومیت زدایی استان مناسب نیست لذا باید دستگاههای مربوطه در این زمینه تسریع کنند که منابع استان باز پس زده نشود. وی با تاکید بر لزوم هماهنگی دستگاه ها در راستای مدیریت مصرف آب و برق در تابستان پیش رو افزود: علیرغم محدودیت ها در شبکه برق اجازه اختلال در شبکه آبرسانی و قطع برق این بخش را نخواهیم داد. مخلص الائمه بر لزوم مدیریت مصرف برق به منظور عبور از اوج بار تابستان تأکید کرد و گفت: همکاری بخش کشاورزی در مدیریت مصرف برق باید کامل تر باشد چراکه در حال حاضر همراهی لازم وجود نداد همچنین طبق برنامه توافق شده بخش های اداری، تجاری و صنعت نیز باید همراهی لازم را داشته باشند.

عزت اله آمره ای مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی عصر امروز در نشست شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی استان اظهار داشت: دو سد بزرگ استان یعنی سد الغدیر ساوه و سد کمال صالح اراک وضعیت مطلوبی دارند و در مجموع در تامین آب شهرها مشکلی نخواهیم داشت هر چند نیاز است شهروندان رعایت صرفه جویی را داشته باشند.

وی افزود: در سد ساوه تنشی نداریم و تاکنون 13 میلیون مترمکعب آب این سد بین کشاورزان توزیع شده است علاوه بر اینکه این سد آب شرب ساوه را نیز تامین می کند، سد ساوه در حاضر 96 میلیون مترمکعب ذخیره آب دارد که البته نسبت به ذخیره 170 میلیون مترمکعبی در مدت مشابه سال قبل کاهش محسوسی داشته است.

آمره ای خاطرنشان کرد: در سد کمال صالح نیز مشکل و تنشی وجود ندارد و این سد در حال حاضر 57 میلیون مترمکعب ذخیره آب دارد که حدود 50 درصد ظرفیت سد است و از ابتدای سال جاری تاکنون نیز 9 میلیون مترمکعب آب به شهر اراک منتقل شده است.

انتهای پیام /