12 کتاب پر مخاطب درباره شهید حاج قاسم سلیمانی
گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو - زهرا قربانی رضوان؛ به مناسبت فرا رسیدن چهارمین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی در ادامه به معرفی برخی کتاب های پرمخاطب درباره ایشان می پردازیم. «از چیزی نمیترسیدم؛ زندگینامه خود نوشت قاسم سلیمانی 1335 تا 1357» نخستین اثر چاپ شده توسط انتشارات «مکتب حاج قاسم» است. این کتاب که به یادداشت مقام معظم رهبری مزین شده است، شامل دستنوشتههای شخصی شهید سلیمانی...
گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو- زهرا قربانی رضوان؛ به مناسبت فرا رسیدن چهارمین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی در ادامه به معرفی برخی کتاب های پرمخاطب درباره ایشان می پردازیم.
«از چیزی نمیترسیدم؛ زندگینامه خود نوشت قاسم سلیمانی 1335 تا 1357» نخستین اثر چاپ شده توسط انتشارات «مکتب حاج قاسم» است. این کتاب که به یادداشت مقام معظم رهبری مزین شده است، شامل دستنوشتههای شخصی شهید سلیمانی از دوران کودکی و زندگی در روستای قنات ملک کرمان تا میانه مبارزات انقلابی در سال 57 است.
حاج قاسمی که من میشناختم؛ روایت رفاقت چهلساله نوشته سعید علامیان، انتشارات «خط مقدم» است. حجتالاسلام علی شیرازی در «حاج قاسمی که من میشناسم» خاطرات نزدیک به چهل سال رفاقت با شهید حاجقاسم سلیمانی را بازگو کرده است. این کتاب از 12 فصل تشکیل شده است؛ خاطرات از دوران جنگ و حضور به عنوان یکی از نیروهای سردار شهید حاج قاسم سلیمانی آغاز میشود.
حاج قاسم رفیق خوشبخت ما؛ خاطراتی از سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی با معرفی مالک اشترهای تاریخ در قرآن و روایات، به قلم محمد محمدینیا و اسدالله محمدینیا، از انتشارات سبط اکبر (ع) است. این کتاب به زندگینامه شهید حاج قاسم سلیمانی، سردار سلیمانی در کلام رهبر، خاطرات و سخنان سردار، حاج قاسم در کلام سید حسن نصرالله، و وصیتنامه شهید حاج قاسم سلیمانی پرداخته است.
«من قاسم سلیمانیام» نوشته مرتضی شاهکرم، انتشارات سوره مهر است. مجموعه پنج نمایشنامه با هدف آشنایی بهتر مخاطب از جهانبینی و ایدئولوژی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و تامین گروههای نمایشی جوان در حوزه متن نمایشی نوشته شده است. کتاب «من قاسم سلیمانیام» شامل پنج نمایشنامه «مهندس مین»، «کاخ ریاست جمهوری»، «سرباز سردار»، «مفقود دوم» و نمایش کوتاه «من قاسم سلیمانیام» است.
«روز و روزگاری حاج قاسم سلیمانی» از عباس میرزایی از انتشارات یا زهرا است. مجموعه کتاب «روزی روزگاری قاسم سلیمانی» عنوان مجموعهای از کتابهاست که نشان میدهد او نیروهای تحت امرش را چگونه در میدان جنگ و در سختترین شرایط هدایت میکرد. کتاب اول با عنوان «هجوم به تهاجم» خاطرات بهمن سال 1360 تا اردیبهشت سال 1361 را از زبان فرمانده وقت لشکر 41 ثارالله روایت میکند. کتاب دوم با عنوان «نبرد سید جابر» روایتگر خاطرات این سرباز از اردیبهشت تا تیر ماه سال 1361 است.
«ذوالفقار» برشهایی از خاطرات شفاهی درباره حاج قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران به اهتمام علی اکبری مزدآبادی از انتشارات یا زهرا است. «ذوالفقار» در 248 صفحه خاطراتی را برای اولینبار از دوران دفاع مقدس تا مجاهدتهایی که در جبهه مقاومت سوریه و عراق شکل گرفته را بیان میکند. برای نخستین بار حدود 100 صفحه از این کتاب به انتشار تصاویر دیده نشدهای از سرلشکر سلیمانی اختصاص داده شده است.
«متولد مارس» جستاری در خاطرات دوستان و هم رزمان شهید حاج قاسم سلیمانی به اهتمام علی اکبر مزدآبادی ازانتشارات یا زهرا است. مارس را هم «روح جنگ» دانستهاند و هم «محافظ صلح». مارس نماینده همه باورهای آدمیانِ کهن بود درباره «جنگ و صلح».«متولد مارس»، خاطرات دوستان، هم رزمان و نزدیکانِ حاج قاسم سلیمانی است. این خاطرات از تحولات سوریه، عراق تا شهادت و همچنین درباره خلق و خوی این شهید بزرگوار است که به صورت مصاحبه گرداوری شده است.
«سلیمانی عزیز» کتابی است به همت "عالمه طهماسبی"، "لیلا موسوی" و "مهدی قربانی" به نگارش رسیده است و بر زندگی و رزم سردار شهید حاج قاسم سلیمانی می پردازد همچنین این کتاب متن کامل وصیت نامه ی این شهید را نیز در اختیار خواننده قرار داده است.
مهمترین کتابهایی که به تبیین مکتب حاجقاسم پرداختهاند را میتوان «معنویت اجتماعی در مکتب سلیمانی» از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و «مکتب سلیمانی» از انتشارات آستان قدس رضوی (ع) نام برد.
«برادر قاسم» جستاری در اندیشههای راهبردی حاج قاسم سلیمانی در حوزه ولایت، انقلاب، دفاع مقدس، شهادت، مدافعانحرم، فرهنگ و هنر است. نکته خاص کتاب این است که نویسنده در مورد هر اندیشه سردار حاج قاسم سلیمانی صحبت کرده است سند آن مطلب را در پاورقی کتاب آورده است و این کتاب علاوه بر آشنایی با سردار اطلاعات دیگری هم به خوانندگان ارائه می کند. کتاب حاضر در ده بخش با عناوین زیر: ولایت و ولایتمداری، انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، شهید و شهادت، شهدای دفاع مقدس، ایران و ایرانی گری، جبهه مقاومت، مدافعان حرم، شهدای مدافع حرم، فرهنگ و هنرتوسط آقای ابوذر مهروان فر نوشته شده است.
«بچههای حاج قاسم» خاطرات حسین معروفی اثر افسر فاضلی شهربابکی است. این کتاب مجموعه ناگفتههایی از رشادتها و حماسههای جانباز گرانقدر، سردار سرتیپ دوم پاسدار حسین معروفی، در هشت سال جنگ تحمیلی و دوران اسارت ایشان را روایت می کند. به گفته سردار سرلشکر حاج قاسم سلیمانی، وی کمسن و سالترین فرمانده گردان لشکر 41 ثارالله در طول دوران دفاع مقدس بود.
«کتاب این مرد پایان ندارد» تلاش دارد تنها ذرهای از زندگی جهادی و سیره ولایی سرباز اسلام شهید قاسم سلیمانی را به خواننده یادآوری کند. این کتاب به صورت متن و تصویر رنگی به چاپ رسیده و مخاطب علاوه بر برخی تصاویر از فرمانده جبهه مقاومت، خاطراتی را می خواند که برای اولین بار منتشرشده است. سیر کتاب، به گونه ای سامان یافته تا خواننده، مکتب شهید «قاسم سلیمانی» را بیشتر بشناسد.