125 نقطه حادثهخیز سیلابی در استان مرکزی شناسایی شد / عزم جدی استان مرکزی برای اجرای طرح تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی
آمره ای با اشاره به اینکه در استان مرکزی 125 نقاط حادثهخیز و سازههای تقاطعی در رودخانههای استان به جهت مدیریت سیلاب شناساییشده گفت: البته پس از سیل سال 1398 بخشی از این نقاط رفع شد، اما لازم است که مجدد این نقاط موردبازنگری قرار گیرند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ عزتالله آمره ای مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی در نشست شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی استان مرکزی گفت: طی بارش های اخیر به طور میانگین 13 میلیمتر بارش در کل استان مرکزی دریافت شد و در حال حاضر وضعیت سد ساوه با شرایطی که 26 درصد از آن دارای آب است در شرایط بحرانی به سر میبرد و البته در حال مدیریت آبی این سد هستیم و به بارشهای پاییزی برای جبران کم آبی خوش بین هستیم.
آمره ای اظهار کرد: 50 درصد سد کمال صالح در حال حاضر پر است و هیچ گونه نگرانی در خصوص تامین آب شرب اراک وجود دارد و البته در بارش های اخیر ورودی قابل توجه به سد کمال صالح نداشتیم ولی در بارش های اخیر حدود 2،5 میلیون متر مکعب وارد سد الغدیر شد.
وی ادامه داد: در سالجاری آزادسازی 2،5 میلیون متر مکعب آب از سد کوچری در دستور کار قرار گرفت که تمامرودخانه های در مسیر را پرآب کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی بیان کرد: در خصوص استفاده از پساب برای مصارف صنعتی همواره مورد تاکید بوده و با توجه به صنعتی بودن استان مرکزی باید در این خصوص توجه ویژه شود.
آمره ای با اشاره به اینکه در استان مرکزی 125 نقاط حادثه خیز و سازه های تقاطعی در رودخانه های استان به جهت مدیریت سیلاب شناسایی شده بیان کرد: البته پس از سیل سال 1398 بخشی از این نقاط رفع شد، اما لازم است که مجدد این نقاط مورد بازنگری قرار گیرند.
وی اضافه کرد: در اراک 40 نقطه، دلیجان و محلات 12 نقطه، تفرش و آشتیان 15 نقطه، زرندیه 3 نقطه، خنداب 6 نقطه، ساوه 32 نقطه، شازند 2 نقطه، خمین 14 نقطه و کمیجان 1 نقطه حادثه خیز در خصوص سیلاب شناسایی شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی گفت: با توجه به نظر رییس سازمان مدیریت بحران کشور ساماندهی رودخانه در داخل شهرها در حیطه وظایف شهرداری هاست و لذا شهرداری ها در خصوص مهندسی رودخانه ها و تعیین تکلیف ساماندهی و لایروبی رودخانه ها و مسیل ها اهتمام ویژه داشته باشند.
آمره ای بیان کرد: در استان مرکزی 9 هزار کیلومتر رودخانه فصلی، دائمی و غیردائمی وجود دارد که از این میزان، 2700 کیلومتر اولویت دار هستند و باید مورد مطالعه قرار گیرند.
وی افزود: تاکنون 2500 کیلومتر از این رودخانه ها مورد مطالعه قرار گرفته اند اما در ساماندهی و احداث دیواره های ساحلی نیازمند تامین اعتبار و تلاش بیشتری هستیم و لازم است توجه ویژه ای در این خصوص انجام شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی با تاکید بر اینکه استان مرکزی برای اجرای طرح تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی عزم جدید دارد اظهار کرد: درسالجاری 25 حلقه چاه پر شده و 125 عدد کنتور نیز نصب شده است.
آمره ای اضافه کرد: عمده کار در جهت پر کردن چاه های غیرمجاز در نیمه دوم سال انجام می شود و تامین منابع مالی نیز مانعی برای سرعت گرفتن اجرای طرح نصب کنتور شده است.
وی گفت: سال گذشته حدود 700 حلقه چاه پر شد و شاید امسال هم به چنین رقمی برسیم و ما برای اجرای برنامه در این راستا آمادگی داریم که با نصب کنتور به شکل اقساطی و با کمک تسهیلات بانک کشاورزی اجرای این طرح را سرعت ببخشیم هر چند متاسفانه کشاورزان نسبت به نصب کنتور راغب نیستند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی با اشاره به سیل اخیر در منطقه فراهان افزود: منطقه فراهان به سه منطقه تقسیم شد و بیشترین خسارت نیز به منطقه سه باز می گردد که در این منطقه هیچگونه امکان تخلیه آب وجود نداشت و مجالی برای نفوذ آب شکل نگرفت و آب به سمت آهنگران جاری شد.
وی خاطرنشان کرد: روستای آهنگران در واقع یک نقطه کور بود و در دشتی مسطح بارانی با حجم بالا اتفاق افتاد و آب بهترین مسیر برای حرکت خود را دو طرف جاده و در مسیر شیب زمین انتخاب کرد و عملا این روستا درگیر سیل شد.
انتهای پیام /