13 میلیون تن علوفه مورد نیاز حوزه دامپروری است / دغدغهای از نظر تامین کالاهای اساسی نداریم
اوسطی گفت: اکنون 13 میلیون تن علوفه مورد نیاز حوزه دامپروری است درحالی که ظرفیت مراتع را از دست دادهایم و همین سبب گلایهمندی دامداران شده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ پرویز اوسطی در گفتوگو با خبرنگار مرصادنیوز، اظهار داشت: با توجه به فعالیت هلدینگهای بنیاد شهید و امور ایثارگران در مجموعه کشاورزی و بخش های دامداری، باغات و زراعات در کمیسیون کشاورزی جلسه ای با حضور رئیس بنیاد شهید و معاونتهای مربوطه برگزار شد.
وی افزود: بر اساس مصوبات جلسه مذکور مقرر شد با کمک کمیسیون کشاورزی و وزارت جهاد کشاورزی در این بخش از پتانسیل های مورد نیاز در حوزه تامین بذر، سم، کود و نهاده های دامی استفاده شود و ظرفیت های در اختیار به کمک حوزه امنیت غذایی کشور آورده شود برهمین مبنا توافقاتی انجام شده و درصدد هستیم که ظرفیتهای حاکمیتی را در حوزه امنیت غذایی کشور پای کار آوریم.
کافی بودن ذخایر کالاهای استراتژیک کشور
به گفته اوسطی بر اساس گزارشاتی که از وزارت جهاد کشاورزی دریافت کرده ایم در حوزه ذخایر کالاهای اساسی کشور وضعیت مطلوبی داریم و دغدغه ای از این نظر وجود ندارد بلکه ذخایر به میزان کافی پیش بینی شده و تولید نیز در حوزه های مختلف به میزان نیاز کشور و حتی در بسیاری از حوزه های صادراتی وجود دارد.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اکنون کشور با شرایط خشکسالی مداوم مواجه است و طی دوسال اخیر هم با خشکسالی شدید مواجه بودیم که این شرایط برروی بخش کشاورزی تاثیرگذار بوده است.
اوسطی تصریح کرد: در کشور ایران کشاورزی وابسته به آب است و وقوع خشکسالی و بی آبی بر حوزه تولیدات کشاورزی تاثیرگذار است که امیدواریم در سال زراعی جاری هرچند بارش ها با تاخیر آغاز شده اما کمبود بارش جبران شود.
وی افزود: خشکسالی طی دو سال پیاپی در حوزه کشاورزی به ویژه دامپروری مشکلاتی را برای دامداران خصوصا دامداران کوچک و خرده پا ایجاد کرده هرچند که تدابیری در بحث تامین نهاده های دامی و علوفه اندیشیده شده و به دامداران کمک می شود.
به گفته اوسطی دامداران صنعتی در مقایسه با دامداران خرده پا هم تمکن مالی بیشتری دارند و هم خدمات مورد نیاز را به موقع از تشکل های صنفی دریافت می کنند.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: دامداران خرده پا که تعداد آنها نیز بیشتر است، ضعیف هستند و توان مالی پایین تری دارند و عمدتا در حوزه های روستایی فعالیت دارند در نتیجه از طریق پرداخت تسهیلات، خرید دامهای مازاد و دام های که قابلیت نگهداری ندارند و لازم است از چرخه پرورش خارج شوند، مورد حمایت وزارت جهاد کشاورزی قرار می گیرند.
اوسطی با بیان اینکه صادرات دام آزاد است، تصریح کرد: زمینه صادرات دام برای دامدارانی که دام مازاد دارند و علاقه مند به صادرات دام هستند، مهیا است.
وی ارز ترجیحی را یک گرفتاری برای کشور خواند و افزود: در اقتصاد ما برگشت به آن امکان پذیر نیست و البته در هیچ اقتصادی هم چنین کاری انجام نمی شود و در حال حاضر نیز نرخ ارز آزاد شد.
کمبودی از نظر تامین نهاده های دامی وجود ندارد
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کمبودی از نظر تامین نهاده های دامی وجود ندارد، گفت: نهاده های دامی به میزان کافی در سامانه بازارگاه موجود است و دامداران و مرغداران به هرمیزان که بخواهند امکان خرید نهاده دارند.
اوسطی تصریح کرد: در موضوع مردمی سازی یارانه ها هم پیش بینی پرداخت نقدینگی برای همه گروه های هدف اعم از مرغداران و دامداران انجام شده و همه تسهیلات مورد نیاز را دریافت کرده اند هرچند ممکن است این نقدینگی کم باشد و پاسخگوی نیاز تولید کنندگان نباشد.
وی با تاکید بر اینکه نهاده های دامی به میزان کافی وجود دارد، عنوان کرد: هزینه های تولید و سود به صورت منطقی بر بازار حاکم است درنتیجه برای تولیدکنندگان انگیزه و سودآوری وجود دارد.
اوسطی گفت: وزارت جهاد کشاورزی و اعضای کمیسیون کشاورزی اولویت نخست خود را حمایت از تولید کنندگان قرار داده اند زیرا تا زمانی که تولید صورت نگیرد نمی توان درباره قیمتها بحث کرد بلکه باید تولید کننده به تولید بپردازد سپس در تنظیم بازار کمک کنیم تا مصرف کننده آسیبی نبیند.
وی با بیان اینکه فشار اصلی در حوزه دامپروری و کشاورزی متوجه دامداران است، عنوان کرد: اکنون 13 میلیون تن علوفه نیاز حوزه دامپروری است درحالی که ظرفیت مراتع را از دست داده ایم که سبب گلایه مندی آنها شده، افزود: در این میان تشدید خشکسالی عمده ترین علت این مشکلات است.
اوسطی خاطرنشان کرد: اکنون 13 میلیون تن علوفه نیاز حوزه دامپروری است درحالی که ظرفیت مراتع را از دست داده ایم همچنین ظرفیت تولید علوفه در بسیاری از مناطق که منابع آب پایدار و سطحی داشتیم هم از دست رفته در نتیجه ناچار هستیم از طریق واردات و سایر روشها برای دامداران نسبت به تامین علوفه اقدام کنیم.
انتهای پیام /