140 میلیون تومان وام کمبهره برای احداث نیروگاه خورشیدی
عضو هیأت مدیره انجمن سازندگان و تامینکنندگان کالا و خدمات انرژیهای تجدیدپذیر گفت: تاکنون 4000 نیروگاه نصب شده و اقساطی که برای بازپرداخت این وام در نظر گرفته شده هفت ساله است.
عضو هیأت مدیره انجمن سازندگان و تامینکنندگان کالا و خدمات انرژیهای تجدیدپذیر گفت: تاکنون 4000 نیروگاه نصب شده و اقساطی که برای بازپرداخت این وام در نظر گرفته شده هفت ساله است.
به گزارش خبرنگار مهر محمود کریمی عضو هیأت مدیره انجمن سازندگان و تامینکنندگان کالا و خدمات انرژیهای تجدیدپذیر، در یک نشست خبری گفت: 140 میلیون تومان وام کمبهره به متقاضیان این بخش برای احداث یک نیروگاه پنج مگاواتی داده میشود. البته قرار بر این بود که وام 120 میلیون تومان باشد و مابقی از طریق کمکهای بلاعوض پرداخت شود. این یک تسهیلات 20 ساله برای مددجویان خواهد بود به همین دلیل پیشنهاد دادهایم که از تجهیزات مناسب استفاده شود.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه وام پرداختی با سود چهار درصد است استقبال از این طرح مناسب بوده اما پیشتر لازم است تا زیرساختهای اجرای طرح فراهم شود چرا که به دلیل واردات 80 درصد تجهیزات، ساخت پنل ممکن است قیمت با تغییراتی روبهرو باشد.
به گفته کریمی، تاکنون 4000 نیروگاه نصب شده و اقساطی که برای بازپرداخت این وام در نظر گرفته شده هفت ساله است.
عضو هیأت مدیره انجمن سازندگان و تأمین کنندگان کالا و خدمات انرژیهای تجدیدپذیر ایران با بیان اینکه دو مسیر اصلی برای توسعه تجدیدپذیرها در نظر گرفته شده که یکی از آنها ماده 61 قانون اصلاح سوخت و دیگری ماده 12 است، افزود: در ماده 61 به صورت قرارداد تضمینی و طولانی مدت و براساس یک نرخ پایه انعقاد صورت میگیرد. همچنین دولت جدید ماده 12 را به این بخش اضافه کرده که مبنای این طرح نیز سوخت صرفهجویی شده است اما براساس مناقصه و قرارداد کوتاه مدت شش ساله تبیین میشود.
عضو هیأت مدیره انجمن سازندگان و تأمین کنندگان کالا و خدمات انرژیهای تجدیدپذیر ایران با بیان اینکه هرچند قرارداد ماده 12 مزیتهایی دارد اما در برخی مواقع حداکثر نرخی که اعلام میشود برای بخش خصوصی جذابیت ندارد و عمدتاً خصولتیها وارد این حوزه میشوند، اظهار کرد: هر سال نرخ خرید تضمینی توسط وزارت نیرو اعلام میشود اما اکنون باوجود گذشت شش ماه از سال هنوز این نرخ اعلام نشده و زمانی که اعلام میشود به دلیل وقفه زمانی باز هم صرفه اقتصادی نخواهد داشت.
وی با اشاره به مزیتهای انرژیهای خورشیدی در دنیا گفت: یکی از دلایل اصلی برای توسعه تجدیدپذیرها بحث پدافند غیرعامل است. اگر یک نیروگاه بزرگ از مدار خارج شود تهدیدی برای شبکه به حساب میآید این در حالی است که نیروگاههای خورشیدی به صورت کوچک مقیاس در کل کشور پخش میشوند و این موضوع به ایمنی شبکه کمک میکند.
کریمی ادامه داد: موضوع دیگر تولید در محل مصرف است که هزینههای انتقال را کاهش میدهد. همچنین از این نیروگاهها به منظور تعادل شبکه نیز استفاده میشود اما متأسفانه در کشور ما آن طور که باید به این بخش توجهی نشده است.
عضو هیأت مدیره انجمن سازندگان و تأمین کنندگان کالا و خدمات انرژیهای تجدیدپذیر ایران با بیان اینکه در ترکیه 94 درصد نیروگاههای احداث شده زیر یک مگاوات و در آلمان 67 درصد زیر 500 کیلووات و در استرالیا 70 درصد زیر 100 کیلووات است اظهار کرد: در ایران 90 درصد نیروگاههای نصب شده بالای یک مگاوات و 10 درصد زیر یک مگاوات است.