یک‌شنبه 4 آذر 1403

144 میلیون نسخه الکترونیک ثبت شد / راه‌اندازی سامانه نظام ارجاع در کشور

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
144 میلیون نسخه الکترونیک ثبت شد / راه‌اندازی سامانه نظام ارجاع در کشور

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد مهدی ناصحی روز دوشنبه در تشریح دستاورد‌های بیمه سلامت که در محل سازمان برگزار شد، افزود: ماهانه 9 و نیم نسخه الکترونیک در سازمان بیمه سلامت صادر می‌شود و 98 درصد نسخ تمام الکترونیک است؛ 29 هزار و 648 پزشک در سال نسخه کاغذی و تمام الکترونیک نوشتند و همکاری جامعه پزشکی در این زمینه خوب بوده است. وی اظهار داشت: سازمان بیمه سلامت بر اساس تکالیفی...

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد مهدی ناصحی روز دوشنبه در تشریح دستاورد‌های بیمه سلامت که در محل سازمان برگزار شد، افزود: ماهانه 9 و نیم نسخه الکترونیک در سازمان بیمه سلامت صادر می‌شود و 98 درصد نسخ تمام الکترونیک است؛ 29 هزار و 648 پزشک در سال نسخه کاغذی و تمام الکترونیک نوشتند و همکاری جامعه پزشکی در این زمینه خوب بوده است.

وی اظهار داشت: سازمان بیمه سلامت بر اساس تکالیفی که دارد، یک سازمان حمایتی است؛ پوشش همگانی جمعیت، پوشش خدماتی که در حوزه سلامت ارایه می‌شود و تامین منابع سلامت از ابعاد فعالیت‌های این سازمان است.

وی افزود: سازمان بیمه سلامت بین 177 وزارتخانه رتبه هشتم را در سال گذشته کسب کرده و در بحث ارزیابی عملکرد‌ها نیز امسال رتبه اول در شاخص‌های اداری، مالی و فنی در حوزه وزارت بهداشت را کسب کرده است. رونمایی از سامانه نظام ارجاع در دهه فجر ناصحی تصریح کرد: سامانه نظام ارجاع در دهه فجر رونمایی می‌شود؛ این سامانه در کنار سیستم نسخه الکترونیک فعالیت می‌کند و تمامی خدمات پرستاری و پزشکی در آن ثبت می‌شود. بیمارانی که از طریق سامانه ارجاع وارد بیمارستان‌ها می‌شوند، بصورت رایگان درمان می‌شوند و هزینه‌ای پرداخت نخواهند کرد.

وی گفت: سامانه نظارت بر خط نیز راه اندازی شده و با ایجاد سامانه الکترونیکی هشت تن در مصرف کاغذ صرفه جویی می‌شود؛ در این زمینه نگاه متعالی در سازمان این است که علاوه بر تسریع در امور، صرفه جویی در محیط زیست هم می‌شود. ارسال پیامک برای تمدید بیمه سلامت به گفته ناصحی، امسال بیمه رایگان دهک‌های پایین جامعه انجام شد و در این راستا 6 میلیون و 255 نفر بیمه شدند، همچنین افراد دهک‌های بالا که اعتبارشان تمام شده است با ارسال پیامک باید برای تمدید بیمه اقدام کنند.

وی افزود: پوشش بیمه در 90 درصد موارد بستری برای زوج‌های نابارور انجام شده است. این سازمان به تعهدات خود در طرح دارویار نیز عمل کرده و در این جهت 9 هزار و 600 دارو ژنریک و برند‌های مختلف بیمه شدند، البته بودجه دارویار نیز در حال ترمیم و افزایش است.

وی ادامه داد: البته سعی می‌کنیم از هزینه‌های مازاد جلوگیری کنیم، اما به دلیل احتمال اتفاقاتی نابهنگام و همه گیری بیماری‌ها و نیاز به دارو، لازم است مجلس توجه بیشتری به افزایش بودجه این بخش برای سال آینده داشته باشد.

مدیر عامل سازمان بیمه سلامت اضافه کرد: 25 هزار و 200 بازدید از داروخانه‌ها انجام شد و نواقص به آن‌ها تذکر و آموزش داده شد. 2 هزار و 100 میلیارد تومان در صندوق بیماران صعب العلاج نیز هزینه شد.

ناصحی ادامه داد: بیمارانی که از اول مهرماه هزینه‌های درمانی پرداخت کردند نیز هزینه آن‌ها از صندوق بیماران صعب العلاج پرداخت شده است، البته 2 هزار و 100 میلیارد تومان به بیمه سلامت اختصاص یافت که در درمان بیماری‌ها، به عنوان مثال در پیوند 600 میلیارد تومان پرداخت شده است.

وی تاکید کرد: هر استانی بر اساس سقف بودجه‌ای که دارد، پوشش هزینه‌ای آن در این صندوق داده شده است. 31 بیماری تالاسمی، ام اس، سرطان، پزونو‌های کلیه، کبد، پانکراس، پروانه ای، اس ام‌ای و... در سامانه صندوق صعب العلاج تعریف شده و خدمات به این بیماران بصورت رایگان انجام می‌شود؛ سقف پرداختی در استان‌ها هم 50 میلیون تومان است و اگر بیماری بیشتر از این مبلغ هزینه کرده باشد، به آن‌ها پرداخت می‌شود.

ناصحی همچنین با بیان اینکه استقبال بیماران ام اس از طرح دارورسان خوب بوده است، گفت: این طرح اکنون از سوی دانشگاه علوم پزشکی بصورت پایلوت برای بیماران ام اس انجام می‌شود که دارو بصورت رایگان درب منزلشان ارسال می‌شود و 200 بیمار ام اس دارو را دریافت کردند و بزودی قرار است از سوی دانشگاه‌های علوم پزشکی شهید بهشتی و ایران اجرایی شود و البته در این طرح رضایت بیمار برای ارسال دارو مهم است.

وی اظهار داشت: بزودی در تلاش هستیم برای همه بیماران صعب العلاج، دارو به دست شان درب منزل برسد.

ناصحی افزود: در بحث دندانپزشکی نیز ترمیم دندان، جرم گیری و... از خدماتی است که بیمه پوشش می‌دهد، البته دندان کامل مصنوعی نیز به شورای عالی بیمه پیشنهاد دادیم که در صورت تصویب بیمه هزینه آن‌ها را پرداخت کند.

به گفته ناصحی، حدود هفت هزار میلیارد تومان برای بودجه طرح دارویار تخصیص یافته که 6 هزار میلیارد آن تاکنون هزینه شده است.

وی تاکید کرد: افراد برای اطلاع از وضعیت بیمه‌ای خود و مهلت اعتبار آن می‌تواند کد دستوری *1666# را در موبایل خود وارد کنند.

وی گفت:24652 همت (هزار میلیارد تومان) تاکنون به بیمه سلامت تخصیص داده شده است.