چهارشنبه 3 بهمن 1403

15 فعال ضدنژاپرستی تحت تعقیب پلیس انگلیس

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
15 فعال ضدنژاپرستی تحت تعقیب پلیس انگلیس

لندن - ایرنا - پلیس انگلیس تصویر 15 فعال ضدنژادپرستی را منتشر کرده که در ماجرای سرنگونی تندیش تاجر برده در جریان تظاهرات ماه گذشته شهر بریستول تحت تعقیب قرار دارند.

«لیز هوز» افسر ارشد پلیس منطقه «ایون و سامرست» اظهار داشت که این حادثه بازتاب جهانی داشته و باعث شده که در افکار عمومی دودستگی ایجاد شود. وی مدعی شد؛ از نظر قانون تخلفی رخ داده و پلیس وظیفه دارد که بدون جانب‌داری این مساله را پیگیری کند.

این مقام امنیتی اضافه کرد؛ پلیس پس از بررسی تصاویری که در فضای مجازی از این حادثه منتشر شد 18 نفر را شناسایی اما هویت 15 نفر را تشخیص نداده است.

معترضان به نژادپرستی حدود سه هفته پیش مجسمه «ادوارد کلستون» یکی از برده‌داران ثروتمند قرن 17 را در شهر بریستول سرنگون کرده و به آب انداختند. این اقدام بلافاصله با انتقاد جدی مقام‌های دولت انگلیس مواجه و نخست وزیر این کشور تصریح کرد که با خرابکاران طبق قانون برخورد خواهد شد.

شهردار بریستول بعدا اعلام کرد که مجسمه کلستون طی عملیاتی از آب بیرون کشیده و قرار است به موزه منتقل شود.

با این حال موج اعتراض‌ها برای حذف تندیس شخصیت‌هایی که نماد برده‌داری، نژاپرستی و امپریالیسم به شمار می‌روند در سطح ملی بالا گرفته و تاکنون دو تندیس دیگر متعلق به «رابرت میلیگان» تاجر برده در قرن 18 میلادی و سیسیل رودز (رودس) بازرگان و سیاستمدار انگلیسی قرن نوزدهم برداشته شده است.

معترضان 60 تندیس دیگر از جمله وینستون چرچیل نخست وزیر مشهور پیشین انگلیس و جورج واشنگتن نخستین رئیس جمهوری آمریکا را به عنوان نمادهای نژادپرستی معرفی کرده و خواهان حذف آنها هستند.

صادق خان شهردار لندن دستور داده تا همه مجسمه‌ها و اسامی خیابان‌های پایتخت انگلیس بازنگری شود. وی خواستار برچیده شدن تندیس‌های مربوط به برده‌داران شده و گفته که لندن باید با واقعیت تلخ تاریخ برده‌داری خود روبرو شود.

بانک مرکزی و کلیسای انگلیس نیز با صدور بیانیه‌های جداگانه‌ای از نقش رؤسای پیشین خود در تجارت برده عذرخواهی کرده و وعده داده‌اند که نماد این شخصیت‌ها را حذف خواهند کرد.

با این حال بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس حذف تندیس‌های این کشور را تقبیح و تصریح کرده که چنین کاری تاریخ انگلیس را تهی خواهد کرد.

اعتراض‌ها به نژادپرستی و برده‌داری در انگلیس و سراسر جهان پس از آن بالا گرفت که 6 خرداد 1399 یک شهروند سیاهپوست آمریکایی به نام جورج فلوید به شکل بی رحمانه‌ای توسط پلیس سفید پوست این کشور کشته شد.

دهها هزار انگلیسی معترض به نژادپرستی در چهار هفته گذشته در سراسر این کشور به نشانه همبستگی با تظاهرات کنندگان آمریکایی دست به راهپیمایی زده و شعار عدالتخواهی برای جورج فلوید سرداده‌اند.

براساس گزارش رسمی پلیس لندن، بیش از 230 نفر در جریان این تظاهرات دستگیر و در کل 35 نفر تحت تعقیب قرار دارند.

*س_برچسب‌ها_س*