2 میلیون و 630 هزار واحد مسکونی ناپایدار در کشور شناسایی شد
اراک - ایرنا - معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: 2 میلیون و 630 هزار واحد مسکونی ناپایدار در بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی در استانهای مختلف کشور شناسایی شده که استفاده از ظرفیت سازندگان و توسعه گران بخش مسکن با هدف اصلاح این واحدهای مسکونی در دستور کار قرار گرفته است.
«محمد آیینی» روز دوشنبه در آیین تکریم و معارفه مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی در اراک، افزود: اعتباری بالغ بر 52 هزار میلیارد ریال در دولت سیزدهم برای نوسازی بافت های فرسوده تزریق شده و اکنون آمادگی اعطای تسهیلات ارزان قیمت، بر اساس ماده چهار قانون احیای بازآفرینی شهری به سازندگان و توسعه گران مسکن در این حوزه وجود دارد.
وی بیان کرد: از 2 میلیون و 630 واحد مسکونی ناپایدار در کشور سهم استان مرکزی دارای 50 هزار و 200 واحد است که حدود 160 هزار نفر جمعیت در این مناطق ساکن هستند و اکنون 205 هزار واحد ناپایدار در استان بازسازی شده که نیاز است 605 واحد دیگر بازسازی شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: در مجموع در استان مرکزی 2 هزار و 200 هکتار بافت فرسوده و سکونتگاه های غیر رسمی وجود دارد که 314 هزار نفر در این مناطق ساکن هستند.
آیینی اظهار داشت: علاوه بر بازسازی 50 هزار و 200 واحد مسکونی امکان احداث 52 هزار واحد مسکونی دیگر در استان مرکزی وجود دارد که سرریز جمعیت که نیازمند مسکن هستند می تواند از این محل تامین شود.
وی با بیان اینکه ساخت یک میلیون مسکن در سال یک میلیون شغل در کشور ایجاد میکند گفت: مجموعه راه و شهرسازی با چالشهای عمدهای مواجه است و اکنون ضعف جدی در حوزه زیرساخت های حمل و نقل وجود دارد و جاده های ارتباطی نیاز به ترمیم دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: سال گذشته 500 هزار میلیارد ریال اعتبار برای نگهداری راههای کشور اختصاص یافته که این میزان اعتبار پاسخگو نیست.
آیینی ادامه داد: در حال حاضر 110 هزار کامیون با عبور بسیار بالا در حوزه ناوگان حمل و نقل عمومی فعال است که این موضوع در حوزه امنیت انرژی و همچنین جان شهروندان، مشکلاتی ایجاد می کند و نیاز است تدابیر ویژه در این راستا اندیشیده شود.
وی تصریح کرد: سال گذشته 200 هزار میلیارد ریال اعتبار به حوزه راه اختصاص یافته که این میزان اعتبار پاسخگوی ساخت یک بزرگراه و آزادراه هم نیست و باید در این راستا از ظرفیت بخش خصوصی بهره گیری کرد.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران عنوان کرد: بیش از 10 میلیون واحد مسکونی در کشور نیاز مردم است که تاکنون بیش از پنج میلیون نفر در قالب طرح نهضت ملی مسکن در سامانه ثبت نام کردند.
آیینی بیان کرد: توسعه گران و سازندگان مسکن میتوانند از تمام امکانات نهضت ملی مسکن شامل تسهیلات و همچتین خدمات بیمه در بافت های فرسوده بهره گیری کنند و خریداران نیاز ندارند که فرم (ج) آنها سبز باشد و یا ساکن آن منطقه باشند.
وی یادآور شد: شهرداران موظفند برای صدور پروانه در بافت های فرسوده 100 درصد تخفیف ارائه کنند و بوروکراسی اداری برای اخذ پروانه را به حداقل برسانند و این مهم نیز باید مدنظر باشد از تمام ظرفیت های معطل مانده، بافت های ناکارآمد شهری بهره گیری و تمام موانع نیز رفع شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: سرمایه گذاران و توسعه گران بخش مسکن میتوانند در حوزه بازآفرینی شهری سه میلیارد و 500 میلیون ریال تسهیلات با کارمزد چهاردرصد دریافت کنند که کارمزد تسهیلات یک میلیارد و 500 میلیون ریال آن صفر است و باید مالکان نیز زیر چترحمایتی قرار گیرند.
آیینی خاطرنشان کرد: موضوع سند دارد کردن منازل مسکونی در سکونتگاههای غیررسمی اراک و ساوه به تصویب رسیده و دولت سیزدهم تعهدات سال 93 را نیز عهده دار شده است.
در این آیین «حمید انعامی» به عنوان مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی معرفی و از خدمات «احمد مرزبان» در مدت سه سال فعالیت قدردانی شد.