2 هزار دستگاه لوکوموتیو باری و مسافری در کشور تولید شده است
به گزارش خبرگزاری دانشجو، سعید رسولی ظهر پنجشنبه در آئین بهره برداری دو خطه راه آهن زنجان به قزوین در جمع خبرنگاران گفت: طی دو سال گذشته بیش از 2 هزار دستگاه لوکوموتیو باری و مسافری پر کشش در کشور توسط متخصصان و نیروهای جوان کشورمان تولید شده است. وی اظهار کرد: در سال 98 حدود 877 دستگاه، سال گذشته یک هزار و 15 دستگاه و امسال هم تاکنون 250 دستگاه ریلی و لوکوموتیو در کشور تولید شده است. مدیرعامل...
به گزارش خبرگزاری دانشجو، سعید رسولی ظهر پنجشنبه در آئین بهره برداری دو خطه راه آهن زنجان به قزوین در جمع خبرنگاران گفت: طی دو سال گذشته بیش از 2 هزار دستگاه لوکوموتیو باری و مسافری پر کشش در کشور توسط متخصصان و نیروهای جوان کشورمان تولید شده است.
وی اظهار کرد: در سال 98 حدود 877 دستگاه، سال گذشته یک هزار و 15 دستگاه و امسال هم تاکنون 250 دستگاه ریلی و لوکوموتیو در کشور تولید شده است.
مدیرعامل راهآهن جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه در زمینه ساخت و تولید تجهیزات برای حمل و نقل ریلی و واگن در کشور به موفقیت های خوبی رسیدیم، گفت: سیستم ترمز ملی رونمایی شده و واگنهایی که در کشور ساخته میشود ترمز ملی نصب میشود و از سال 99 چرخ ملی روی ریلی به حرکت درآمده است و خوشبختانه علاوه بر اینکه نیاز کشورمان را تأمین میکنیم در منطقه هم نقشآفرینی میکنیم.
رسولی با تاکید بر اینکه در دولت دوازدهم فعالیت ها در زمینه توسعه زیرساخت های حمل و نقل ریلی رشد داشته است، تاکید کرد: توسعه زیرساحت حمل و نقل ریلی در سالهای اخیر شتاب گرفته و ارتقای ایمنی، افزایش حمل مسافر و بار و کاهش زمان سفر از دستاوردهای مهم پروژههای افتتاحشده امروز است.
وی به پروژه بافق - زرینشهر در اصفهان اشاره کرد و افزود: طی سال گذشته 90 کیلومتر از ریل این مسیر افتتاح شد و امروز هم 182 کیلومتر دیگر هم افتتاح شد.
مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران در ادامه با اشاره به ثبت شبکه راه آهن در مسیر جهانی، ابراز داشت: راه آهن ایران به عنوان چهارمین شبکه راه آهن دنیا، ثبت جهانی شده است و این راه آهن از نظر طول خط ثبت شده اولین خط راه آهن ثبت شده 120 کیلومتر بوده و یک هزار و 400 از طول راه آهن ما هم ثبت جهانی شده است.
رسولی افزود: راه آهن جمهوری اسلامی ایران سوم مردادماه سال جاری در یونسکو به ثبت جهانی رسید و اولین اثر میراث صنعتی ایران هزار و 394 کیلومتر شبکه ریلی از بند امام خمینی به بندر ترکمن و حریم آن به ثبت جهانی رسیده و بیست و پنجمین اثر ایران به ثبت جهانی رسید.
وی افزود: تحقق این مهم فرصت بسیار خوبی برای توسعه گردشگری در کشورمان است و از امروز راه آهن سرا سری ایران در تمام دنیا آدرسهای گردشگری جهان ثبت میشود و مقصد گردشگری خواهد بود.
مدیرعامل راهآهن جمهوری اسلامی ایران همچنین توجه و تاکید بر مشارکت بخش خصوصی در توسعه شبلکه حمل و نقل ریلی را به عنوان یک اصل مهم در سیاست گذاری راه آهن جمهوری اسلامی ایران یادآور شد و گفت: راهآهن جمهوری اسلامی ایران حمایت لازم از بخش غیر دولتی برای حضور در شبکه ریلی را دارد و حمایت خود را اعلام میکند و قبل از انقلاب تنها چهار هزار کیلومتر شبکه ریلی در کشور داشتیم، گفت: بعد از انقلاب این میزان به 14 هزار کیلومتر شبکه ریلی رسیده است.
رسولی با بیان اینکه راه آهن همدان به سنندج در حال انجام است و به زودی این پروژه ریل گذاری میشود، متذکر شد: هم اکنون پروژه بسیار مهم و کریدور بین المللی چابهار به زاهدان در دست اجرا است و با اتمام این پروژه تنها بندر اقیانوسی ایران به شبکه ریلی متصل میشود و در کریدور شمال و جنوب قرار میدهد و از زاهدان تا خاش ریلگذاری تمامشده و بهرهبرداری بهزودی آغاز میشود.
مدیرعامل راهآهن جمهوری اسلامی ایران یادآورشد: توسعه شبکه ریلی در کشور به خوبی انجام شده و اتصال رشت، کرمانشاه، همدان به شبکه ریلی از دستاوردهای مهم حوزه حمل و نقل ریلی است.
رسولی به ارتقای بهرهوری شبکه ریلی اشاره کرد و گفت: مراکز عمده بار در کنار شبکه ریلی غیر متصل زیاد است و حمل ترکیبی اتفاق میافتد و قیمت تمام شده برای حمل کالا برای صاحبان کالا زیاد میشود و در این میان بار را با کامیون حمل میکنند و این ضرر بسیار بزرگی به ناوگان ریلی کشور است.
وی از شناسایی 121 چشمه بار در شبکه ریلی کشور خبر داد و گفت: برای افزایش میزان حمل و نقل کالا توسط ناوگان ریلی باید یک هزار و 62 کیلومتر خط آنتنی و هزار و 161 خط ریلی ایجاد شود که با تحقق این امر دسترسی به 130 میلیون تن بار به وجود میآید و اگر 130 میلیون تن بار را به شبکه بیاوریم باید شبکه ریلی توسعه پیدا کندو طبق برنامه ریزی طی یک برنامه پنج ساله این مهم محقق میشود چرا که در برنامه ششم توسعه هدفگذاری انجامشده بر سهم 30 درصدی حمل بار و 20 درصدی مسافر بود.
مدیرعامل راهآهن جمهوری اسلامی ایران افزود: با دستور قرار دادن ارتقای بهره وری و ایجاد مرکز جهاد پیشرفت و شناسایی مسائل مهم و عمدهای در دستور کار داریم و قدمهای خوبی در این زمینه برداشتهشده است.
وی گفت: هزینه روز بهرهبرداری 106 کیلومتر از محور زنجان به قزوین بیش از هزار و 510 میلیارد تومان بوده است.