2 هزار و 765 معلول در انتظار دریافت حق پرستاری در استان اصفهان
معاون توانبخشی بهزیستی استان اصفهان گفت: 35 هزار و 906 نفر مستمری بگیران بهزیستی هستند، هزار و 490 نفر حق پرستاری خانواده محور دریافت و 8 هزار 500 نفر نیز پشت نوبتی های مستمری و دو هزار و 765 نفر پشت نوبت حق پرستاری خانواده محور داریم
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ سید کمال صدیقی پیش از ظهر امروز در نشست خبری اظهار کرد: در حوزه توانبخشی در سه دفتر، فعالیت های توانبخشی و توانمند سازی جامعه هدف تحت پوششمان که نزدیک به صد هزار نفر هستند را ارائه می کنیم، فعالیت های عمده ما در دفتر توانمند سازی، کمیسیون های پزشکی است.
معاون توانبخشی بهزیستی استان اصفهان گفت: افرادی که می خواهند تحت پوشش قرار گیرند ابتدا باید در کمیسیون پزشکی مورد ارزیابی قرار گرفته و در صورتی که تشخیص معلولیت برای آنها داده شود، پرونده تشکیل شده و متناسب با معلولیتی که دارند خدمات دریافت می کنند.
صدیقی اذعان کرد: پلاک ویژه معلولان سال هاست در حال انجام است ولی متاسفانه سال گذشته دستورالعملی مبنی بر اینکه صرفا افراد معلول دارای گواهینامه راهنمایی و رانندگی می توانند پلاک ویژه استفاده کنند به ما رسید و خانواده افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید در این دستورالعمل حذف شده بودند.
وی با اشاره به اینکه مورد را پیگیری کردیم و مقرر است در دستورالعمل های جدید به خانواده افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید پلاک ویژه تعلق بگیرد، افزود: کمسیون معافیت نیز در دستور کار است و از ابتدای سال تا امروز 107 مورد توانستند از معافیت پزشکی بهره ببرند.
صدیقی توضیح داد: حدود 900 نفر شهریه دانشجویی دریافت می کنند همچنین برای نزدیک به چهار هزار و 200 دانش آموز در حد ناچیز کمک هزینه ایاب و ذهاب قرار می دهیم، پیگیری حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت در ستاد مناسب سازی و دبیرخانه شورای سالمندان انجام و جلسات متعددی را با اعضای ستاد دبیرخانه مناسب سازی استانداری و شهرداری داشتیم که خوشبختانه کارهای خوبی در این زمینه انجام شد.
معاون توانبخشی بهزیستی استان اصفهان تصریح کرد: از جمله کارهای خوب و جدیدی که در سال جاری انجام شد این بود که توسط شهرداری کارت منزلت یا کارت تردد برای معلول انجام و اطلاعات افراد معلول وارد سامانه مربوط به تردد شد گفتنی است افراد معلول دارای کارت تردد می توانند از چهار سفر رایگان ناوگان حمل و نقل شهری اتوبوسرانی و دو سفر رایگان مترو استفاده کنند؛ در قانون حمایت از افراد دارای معلولیت گفته شده افراد دارای معلولیت خیلی شدید باید از خدمات ناوگان دولتی و عمومی به صورت رایگان استفاده کنند منتها ظرفیت در این حد بود.
وی خاطرنشان کرد: در دفتر روزانه در کنار 127 مرکز روزانه ای که در سطح استان خدمات توانبخشی، کارگاهی، حمایتی، تولیدی و حرفه آموزی دارند، حدود چهار هزار و 710 نفر از خدمات بهره مند شده و چهار هزار و 238 نفرشان از دولت یارانه می گیرند که میانگین یارانه یک میلیون و 350 هزار تومان در بخش روزانه ما است.
صدیقی اشاره کرد: در مراکز روزانه در کنار خدمات توانبخشی، مباحث هنردرمانی به صورت جدی دنبال می شود و خوشبختانه در جشنواره منطقهای تئاتر چهار گروه از استان اصفهان انتخاب و امروز به استان البرز اعزام شدند تا در روز دوازدهم بتوانند برنامه هایشان را اجرا کنند.
معاون توانبخشی بهزیستی استان اصفهان گفت: در ارائه خدمات توانپزشکی سعی کردیم با بخش غیردولتی قرارداد ببندیم تا مددجویانی که نیازمند خدمات گفتار درمانی، کاردرمانی و فیزیوتراپی هستند از خدمات دستگاه توان پزشکی استفاده کنند و در حال حاضر 45 مرکز طرف قرارداد سازمان بهزیستی هستند.
صدیقی با بیان اینکه نزدیک به 99 مرکز مثبت زندگی داریم که حدود 28 هزارو 560 پرونده را به این مراکز واگذار کردیم که اغلب مستمری بگیران تحت پوشش ما هستند، ادامه داد: در بخش شبانه نیز 65 مرکز شبانه روزی در سطح استان فعالیت می کنند که نزدیک به چهار هزار نفر از خدمات این مراکز بهره مند می شوند.
معاون توانبخشی بهزیستی استان اصفهان عنوان کرد: 45 مرکز ویزیت در منزل در سطح استان داریم که به دو هزار و 145 نفر از معلولان خدمات ارائه می کنند، پنج مرکز مراقبت در منزل که به حدود 450 نفر ارائه خدمات دارند نیز در سطح استان وجود دارد.
صدیقی خاطرنشان کرد: 35 هزار و 906 نفر مستمری بگیران بهزیستی هستند، هزار و 490 نفر حق پرستاری خانواده محور دریافت و 8 هزار 500 نفر نیز پشت نوبتی های مستمری و دو هزار و 765 نفر پشت نوبت حق پرستاری خانواده محور داریم.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در حوزه توانبخشی چهار هزار و 960 خانواده دارای بیش از یک معلول را سرویس می دهند، اظهار کرد: عمده چالش هایی که در حوزه توانبخشی داریم ورودی های مراکز شبانه روزی است چرا که ظرفیت مراکز شبانه روزی در سطح استان محدود و مشکلاتی را برای ما بوجود آورده است.
صدیقی با اشاره به اینکه در طول سال جاری بیش از هفت میلیارد تومان تجهیزات توان پزشکی خریداری کردیم، بیان داشت: میزان یارانه ای که به مراکز شبانه روزی اختصاص پیدا کرده جوابگوی هزینه ها نیست چرا که سرانه ده میلیون و یارانه دو میلیون تومان است.
وی در پایان گفت: مقرر شده 50 درصد به یارانه اضافه شود، با این افزایش یارانه 3 میلیون به مراکز تعلق می گیرد که با این وجود هفت میلیون با سرانه واقعی فاصله خواهیم داشت که این میزان بر دوش خانواده قرار گرفته و با توجه به میزان بالای خانواده های کم درآمد، می طلبد دولت یارانه را افزایش دهد و خیران نیز در این زمینه حمایت کنند.
صدیقی گفت: در استان اصفهان هر سال سه هزار و 600 نفر به معلولان تحت پوشش بهزیستی اضافه می شود.
انتهای پیام /