چهارشنبه 7 آذر 1403

240هزار نفر از جمعیت استان تحت تنش بحران آب هستند / شناسایی بیش از 900 انشعاب غیرمجاز

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
240هزار نفر از جمعیت استان تحت تنش بحران آب هستند / شناسایی بیش از 900 انشعاب غیرمجاز

داراب بیرنوندی گفت: پیش‌بینی ما این است که حدود 240 هزار نفر جمعیت استان یعنی حدود 160هزار جمعیت شهری و 80 هزار جمعیت روستایی تحت تاثیر تنش بحران کمبود آب قرار گیرند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ داراب بیرنوندی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی صبح قزوین، درباره وضعیت منابع آبی استان اظهار کرد: باتوجه به اینکه امسال حدود 50 درصد کاهش بارندگی را داریم، پیش‌بینی می‌شود طی اواخر خرداد و اوایل تیرماه که وسایل خنک‌کننده در خانوارهای شهری و روستایی روشن می‌شوند؛ حدود 145 روستا تحت تنش بی‌آبی و کمبود آب قرار گیرند به طوری که شاید مجبور باشیم در برخی روستاها آبرسانی سیار داشته باشیم.

وی با اشاره به احداث 2 هزار و 600 متر مکعب مخزن آب در سال گذشته، افزود: سال گذشته حدود 207 کیلومتر اصلاح و بازسازی خطوط آب و شبکه توزیع در شهرها و روستاهای استان داشتیم که عمده آن یعنی حدود 170 کیلومتر از آن در بخش روستایی صورت گرفت. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قزوین بیان کرد: سال گذشته حدود 32 حلقه چاه جدید به صورت 12 حلقه بخش شهری و 20حلقه بخش روستایی با هدف کاهش مشکلات کم‌آبی و برنامه‌ریزی برای تابستان امسال در استان احداث شد. 10درصد جمعیت استان تحت پوشش شبکه آب‌وفاضلاب قرار ندارند بیرنوندی ابراز کرد: پیش‌بینی ما این است که حدود 240 هزار نفر جمعیت استان یعنی حدود 160هزار جمعیت شهری و 80 هزار جمعیت روستایی تحت تاثیر این مشکلات قرار گیرند و ممکن است حدود 640 لیتر کمبود آب در شهرها و 250لیتر در روستاها داشته باشیم که برنامه‌های زیادی به منظور این بحران در حال انجام است. وی اذعان کرد: پیش‌بینی ما این است که بتوانیم 320 لیتر آب به عنوان منابع آب در سطح شهرها و روستاهای استان وارد مدار بهره‌برداری کنیم که امیدواریم با این اقدامات و مدیریت صحیح مشترکین بتوانیم تابستان را با حداقل چالش ممکن پشت سر بگذاریم. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قزوین با اشاره به بیشترین میزان هدررفت آب در روستاها عنوان کرد: 10 درصد جمعیت استان که به حدود 200 روستا می‌رسد، تحت پوشش شبکه آب و فاضلاب قرار ندارند و چون مدیریتی در بحث توزیع عادلانه آب در این روستاها نداریم، از سوی خود شوراها و دهیاران مدیریت می‌شود لذا بیشترین مشکل ما روستاهایی هستند که تحت پوشش نیستند. بیرنوندی در مورد انشعابات غیر مجاز عنوان کرد: سال گذشته حدود 924 انشعاب غیر مجاز را شناسایی و جرایمی بالای 17 میلیون ریال را برای آن‌ها در نظر گرفتیم و حتی موردی داشتیم که تا 300میلیون تومان هم جریمه شد که خوشبختانه با کمک قوه قضاییه توانسیم این موضوع را در استان ریشه کن کنیم. حدود 200روستا تحت پوشش شبکه آب و فاضلاب قرار ندارند وی تصریح کرد: علاوه بر انشعبات غیرمجاز، آبیاری فضاهی سبز شهرداری‌ها نیز از جمله مشکلات شرکت آب و فاضلاب است که اخیرا با دستور دادستان بنا شده که رعایت لازم را در این بحث داشته باشند و تا جای ممکن انشعبات فضای سبز را قطع کنند تا ما بتوانیم این مشکلات را به حداقل برسانیم. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قزوین با بیان اینکه حدود 540 هزار مشترک آب شهری و روستایی داریم، اذعان کرد: 90درصد جمعیت روستایی ما تحت پوشش هستند؛ شاخص برخورداری از آب شرب در بخش روستایی 86درصد و در بخش شهری هم تقریبا 100درصد است همچنین امیدواریم پروژه آبرسانی آبیک تا اواسط تابستان توسط شرکت آب منطقه‌ای اجرایی شود و در بحث کیفیت هم اقدامات اساسی خواهیم داشت. بیرنوندی تصریح کرد: سال گذشته با توجه به اینکه در آستانه شیوع ویروس کرونا قرار داشتیم؛ متوسط مصرف استان حدود 21درصد رشد داشت که امسال کمتر شده اما با توجه به شیوع کرونا بازهم اضافه مصرف داریم، همچنین با کاهش بارندگی و اعلام قطعی برق‌، در تمام مناطق ایستگاه های پمپاژ متعددی در سطح شهرها و روستاها داریم که با مشکلاتی روبه‌رو خواهیم بود. وی در پایان گفت: تغییر شیوه الگوی مصرف نیز از موارد مهمی است که باید برای حل بحران آب به آن توجه داشته باشیم تا با یاری هم بتوانیم امسال را پشت سر بگذاریم. انتهای پیام /