3 میلیون و 900 هزار بار خودروهای فاقد معاینه فنی جریمه شدند / برخورد پلیس با آمبولانسهای مسافربر!
به گزارش خبرنگار انتظامی خبرگزاری فارس، سردار محمد حسین حمیدی رییس پلیس راهور پایتخت در نشست خبری با اصحاب رسانه با موضوع «وضعیت ترافیکی در نیمه دوم سال، تصادفات 1400، طرح ترافیک جناغیها در بزرگراه و ساماندهی موتورسواران» اظهار داشت: ترافیک تهران در سال 99 به دلیل عارضه کرونا کاهش چشمگیری داشت و بخش زیادی از مقولهها و مشکلاتی که مردم در سطح شهر با آن مواجه بودند، مغفول واقع شد اما بعد از واکسیناسیون و بازگشایی مشاغل مختلف حجم ترددها افزایش پیدا کرد و ترافیک در حال حاضر افزایش محسوسی دارد، اما نسبت به قبل از شیوع کرونا به دلیل اینکه هنوز مراکز آموزشی باز نشدهاند، ترافیک یک فاصله ده درصدی نسبت به سال 98 را داراست.
رئیس پلیس راهور پایتخت با بیان اینکه سالانه به طور میانگین 18 درصد خودرو در سطح شهر افزایش یافته بدون اینکه خودروها و موتورسیکلتهای فرسوده خارج شوند تصریح کرد: اگر بازگشایی مدارس به طور 100 درصد انجام شود ترافیک تهران از سال 98 بیشتر خواهد شد که در این زمینه جلساتی برگزار شد که بار حمل و نقل از خودروی شخصی به خودروی حمل و نقل عمومی انتقال پیدا کند.
سردار حمیدی به آمار تصادفات پرداخت و افزود: آمار پزشکی قانونی در 9 ماه گذشته نشان میدهد که شهر تهران با همه سازمانهایی که در این حوزه دخیل بودند همچنان مسیر کاهشی را سپری کرده و توانسته ایم روند کاهشی را حفظ کنیم اما عدد کاهشی خیلی قابل اعتنا نیست و امیدواریم با یک سری از اقدامات به نقطه صفر در تصادفات برسیم اما آنچه محقق شده تدوام سال سوم کاهش تصادفات در پایتخت است.
رئیس پلیس راهور پایتخت اعلام کرد: در بازه مذکور 154 عابرپیاده معادل 38 درصد، 190موتورسوار و ترکنشین آن معادل 46 درصد و 67نفر از رانندگان یا سرنشینان وسیله نقلیه معادل 16 درصد در سوانح ترافیکی تهران جان باختند.
وی افزود: عدم توجه به جلو 42 درصد، عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه 29 درصد و عدم رعایت حق تقدم 6 درصد از جمله عوامل موثر در بروز تصادفات بوده اند.
رییس پلیس راهور پایتخت به طرح جناغی بزرگراهها اشاره و بیان داشت: پلیس با اجرای این طرح در ورودی و خروجی بزرگراه ها طرح جناغی را اجرا میکند و در این مناطق رضایتمندی بیشتری ایجاد شده و شهرداری هم با نصب دوربین های جناقی میتوانند کمک کنند. چند روزی است که بعداز آموزش میدانی، برخوردهای حداقلی را شروع کردیم. این طرح در 15 نقطه حوزه بزرگراهی اجرا شده و جریمه آن هم 52 هزار تومان است.
سردار حمیدی تصریح کرد: در یک ماه اخیر بالغ بر 500 دستگاه خودرو را توقیف کردیم، این خودروها بیشتر سرعت غیرمجاز، لاییکشی و ایجاد مزاحمت برای سایر رانندگان داشتند، خودروهای مذکور چند ساعت در محل توقیف شده و متناسب با تخلف حتی به پارکینگ هم منتقل شدند.
وی درباره طرح کنترل خطوط اضطرار گفت: خودروهایی که سعی دارند از خطوط اضطرار استفاده کنند با آنها برخورد خواهد شد زیرا این موضوع بسیار خطرناک است و پیگیر این مساله هستیم و حضور پلیس هم در این زمینه افزایش خواهد یافت.
رییس پلیس راهور فاتب درباره ساماندهی بار گفت: انضباط و جابجایی بار جهت کاهش ترافیک و تصادف است خیلی از بارها الزاما باید در روز جابجا شوند و نه در شب. پلیس این ساعات را تقسیم خواهد کرد تا جابجایی بار در روز آسیبی به تردد وارد نکند اما این موضوع همزمان از دو کانال کنترلهای میدانی در کف خیابان و کنترل بر عملکرد شرکتها و سازمانهایی که خودروی سنگین دارند، مدیریت شده است لذا قبل از ورود پلیس این شرکتها باید زیر مجموعه خود را کنترل کنند تا کار به حوزه برخوردهای پلیسی منجر نشود.
سردار حمیدی افزود: 9 شرکت باربری به علت آنکه پرسنل آنها ضوابط را رعایت نکردند در آستانه تعطیلی قرار دارند.
وی به موضوع آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: درباره آلودگی هوا اقدامات ایجابی جوابگو است 3 میلیون و 900 هزار خودرو فاقد معاینه فنی در شهر تهران جریمه شدند، 1500 دستگاه خودروی دود زا فک پلاک شده و به تعمیرگاه اعزام شدند؛ همچنین 1120 دستگاه خودرویی که معاینه فنی داشتند در کنترلهای بعدی ما معاینه فنی آنها باطل شد.
رییس پلیس راهور تهران به موضوع اقدامات شاخصی که صورت گرفته است، اشاره و بیان داشت: مسئول سازی سازمانهای حمل بار از حمله این موارد است؛ همانطور که گفتم 9 شرکت در آستانه تعطیلی است و اگر سایر شرکتها همکاری نکنند تعطیل خواهند شد. طرح های ضربتی برای آلودگی هوا و تصادفات هم در نظر گرفته شد. در حوزه برخورد با تخلفات دستکاری پلاک 460 هزار اعمال قانون برای این تخلف در 9 ماه اخیر انجام شده است.
وی افزود: آمبولانسهای بخش خصوصی که خارج از وظایف و تکلیف کار میکنند مورد برخورد قرار گرفته و برخی از اینها که به شکل «وی آی پی» مسافر جابجا می کردند با آنها برخورد شد. یک سری اقدامات هم در حوزه زیر ساخت صورت گرفته است مثلا شهرداریهای مناطق بخشی زیادی از نواقص سطح شهر را اصلاح کردند که در روان سازی ترافیک و ایمن سازی معابر تاثیر داشت.
سردار حمیدی گفت: 252 محل حادثه خیز اصلاح شدند، همچنین 170 مورد از نقاطی که گره ترافیکی داشته اند بررسی و رفع شد. 267 محل جداسازی شده که بخشی از آن خطوط ویژه است، 328 گذرگاه عابر پیاده هم ایمن سازی شده است.
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص طرح ترافیک موجود در پایتخت گفت: طرح ترافیک مربط به سالهای گذشته است لذا در مسیر کارشناسی آن هستند و هنوز به جمع بندی نرسیدند اما جامعه نخبگانی برای کاهش ترافیک و آلودگی هوا در تلاش هستند.
انتهای پیام /