یک‌شنبه 27 آبان 1403

40 درصد ظرفیت تولیدی کشور معطل است / فقر مدیریتی مردم گیلان را رنج میدهد

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
40 درصد ظرفیت تولیدی کشور معطل است / فقر مدیریتی مردم گیلان را رنج میدهد

یکی از نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، 40 درصد ظرفیت تولیدی کشور را معطل دانست و اضافه کرد: چرا بانکها کارخانهای را تملک میکنند و بر درش قفل میزنند و فقط زمین واگذار میشود تا بانک به حق خودش برسد؟!

حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم رئیسی در گفتوگوی تلویزیونی با مردم استان گیلان، با بیان اینکه نام گیلان با سرسبزی و خرمی و نشاط و جنگل و دریا پیوند خورده است، اظهار کرد: متاسفانه فقر پنهان شده در زیر این سرسبزی و خرمی برای مردم استان گیلان بسیار رنجآور است.

وی وضعیت امروز گیلان را محصول یک بیعدالتی و تبعیض دانست که در شان مردان و زنان پرتلاش و با کفایت استان نیست و افزود: مردم گیلان در طول تاریخ نشان دادند که در دفاع از وطن و ارزشها مردانه ایستادگی میکنند و از سردار جنگل گرفته تا سرداران بزرگ دوران دفاع مقدس شاهد این مجاهدتها و حضور در صحنهها هستیم.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، با بیان اینکه خانوادههای معزز شهدا فرزندان خود را برای دفاع از ارزشهای الهی به میدان فرستادند، تصریح کرد: هشت هزار شهید استان گیلان را جلوهای از صداقت و سلحشوری و ایستادگی این مردم میدانیم و لذا حق استان گیلان نیز که رنج و دغدغه فقر و نداری مردمانش را آزار دهد.

رئیسی، با اشاره به ظرفیت گیلان برای رسیدن به جایگاهی برتر و بالندهتر، گفت: بیش از فقر اقتصادی، فقر مدیریتی مردم گیلان را رنج میدهد؛ البته این خلاء در بخشهای مختلف کشور نیز روشن است.

وی با تاکید بر لزوم فعال کردن اقتصاد جنگل و دریا، متذکر شد: گیلان زمینههای خوبی در بخش اقتصاد دارد، اما متاسفانه با کارخانههای تعطیل و نیمهتعطیل مواجه است که با زد و بند واگذار شده است.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، با اشاره به بازدید خود از کارخانههای رشت الکتریک و صنایع پوشش و ابریشم، عنوان کرد: کارخانه رشت الکتریک که میتوانست نگین انگشتری گیلان باشد، اکنون به یک زمین تبدیل شده است. کارخانه پوشش نیز که 25 هکتار از بهترین اراضی رشت را به خود اختصاص داده، بعد از برف گیلان عمدا تخریب و کارگاههای آن ویران شد؛ این در حالی است که میتوانست برای هزاران نفر اشتغال ایجاد و نساجی نامدار گیلان را احیا کند.

رئیسی، 40 درصد ظرفیت تولیدی کشور را معطل دانست و اضافه کرد: چرا بانکها کارخانهای را تملک میکنند و بر درش قفل میزنند و فقط زمین واگذار میشود تا بانک به حق خودش برسد؟! مگر نظام بانکی نباید در اختیار کشور باشد و مدل توسعه اقتصادی و رونق تولید را دنبال نکند؛ نه اینکه به دنبال منافع بانک خودش باشد و کشور را رها کند.

وی تصرفات غیر قانونی اراضی ملی و جنگلخواری و زمینخواری را از دیگر مشکلات گیلان دانست و عنوان کرد: جایگاه ریاست قوه قضائیه بسیار مهم است و مسئولیت بنده در این جایگاه بسیار سنگین است، اما قوه قضائیه برخورد با معلول است و برخورد با علت در دولت صورت میگیرد. در واقع دولت باید سامان دهد تا مردم احساس تغییر کنند.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، تعداد بیکاران استان گیلان را با ظرفیتهای موجود در این استان نامتناسب دانست و تاکید کرد: برای بهبود شرایط نیازمند برنامه در کنار کار حماسی، جهادی و جدی همراه با دلسوزی هستیم تا کار را پیش ببریم.

وی با بیان اینکه گیلان در برخی از محصولات همچون مرغ و تخم مرغ و آبزیپروری و دام سبک رتبه نخست تولید را دارد، عنوان کرد: صنایع تبدیلی گیلان نیز جایگاه خوبی دارند و میتوانند در جایگاه برتر قرار گیرند؛ البته ظرفیتهای معدنی گیلان با مشکلاتی مواجه است که این مسئله در کشور نیز احساس میشود و برای فعالسازی معادن برنامه داریم.

رئیسی، نیروی انسانی جوان، کارآمد، تحصیلکرده، خلاق و مبتکر گیلان را محور همه ظرفیتهای خدادادی و جنگل و معدن و صنعت و کشاورزی گیلان دانست و گفت: نیازمند یک مدیریت هستیم که این ظرفیتها را به نیروی انسانی متصل کند تا وضعیت استان از این شرایط خارج شود.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، در ادامه بر حضور حداکثری مردم در انتخابات تاکید کرد و متذکر شد: از مردم میخواهیم بعد از انتخابات نیز در عرصههای مختلف پشتیبان دولت آینده باشد.

وی با اشاره به برنامه دولت خود جهت توسعهیافتگی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشور، اظهار کرد: زمینههای توسعهیافتگی کاملا موجود است و فقر معنا ندارد.

رئیسی، با بیان اینکه در جریان سفر به گیلان بر رنجهایم افزوده شد، گفت: دادگستری استان را برای فعالسازی ظرفیتهای استان به کار گرفتیم، اما کافی نیست و باید سیاستگذاری و اجرای مقتدرانه داشته باشیم تا امیدآفرینی و نشاط آفرینی گیلان برای کشور حفظ شود. در واقع شرایط باید به نفع مردم و به نفع عدالت و به نفع پیشرفت کشور تغییر کند و ضرورت دارد مردم و فرهیختگان و ناوآوران و نخبگان و فرهنگیان در کنار ما باشند.

انتهای پیام