پنج‌شنبه 8 آذر 1403

500 هزار نفر خواستار توقف محدودیت بیشتر برای اینترنت شدند

وب‌گاه عصر ایران مشاهده در مرجع

با اجرای این طرح با توجه به عدم امکان برقراری ارتباط با مدیران شبکه‌های ارتباطی و اجتماعی خارجی به خاطر تحریم‌ها منجر به فیلترینگ یا ایجاد اختلال جدی در پهنای باند بسیاری از پلتفرم‌های کاربردی بین‌المللی از جمله اینستاگرام و واتساپ خواهد شد.

طرح مجلس برای محدود کردن دسترسی شهروندان به اینترنت که از آن با نام «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» هم یاد می‌شود نگرانی بسیاری از شهروندان را برانگیخته است. بر همین اساس جمعی از شهروندان و کاربران شبکه‌های اجتماعی در مخالفت با این طرح کارزاری اینترنتی تشکیل داده‌اند که از 15 تیر تا امروز نزدیک به 497 هزار نفر آن را امضا کرده‌اند. به گزارش عصر ایران؛ امضاکنندگان این کارزار از نمایندگان مجلس خواسته‌اند برای رعایت حقوق مردم ایران و کمک به معیشت آن‌ها، بیش از این موانع جدیدی برای کسب‌و‌کارهای خرد و کلان ایجاد نکنند. در بیانیه این طرح با اشاره به اینکه طرح موسوم به «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» به عقیده اکثر کارشناسان و متخصصان از جمله سازمان نظام صنفی رایانه‌ای بسیاری از حقوق کاربران را زیر پا گذاشته و خدمات بسیاری را در فضای مجازی محدود خواهد کرد، آمده است: با اجرای این طرح با توجه به عدم امکان برقراری ارتباط با مدیران شبکه‌های ارتباطی و اجتماعی خارجی به خاطر تحریم‌ها منجر به فیلترینگ یا ایجاد اختلال جدی در پهنای باند بسیاری از پلتفرم‌های کاربردی بین‌المللی از جمله اینستاگرام و واتساپ خواهد شد. امضاکنندگان این کارزار می‌گویند: این مشکلات جدید در کنار فیلترینگ قبلی پلتفرم‌های جهانی کاربردی نظیر فیسبوک، توییتر، یوتیوب و تلگرام و سرعت پایین اینترنت بین‌المللی دردهای بیشتری را به بدنه مردم وارد خواهد کرد و در این شرایط سخت اقتصادی، مردم را از مواهب این فناوری‌های نوین محروم خواهد کرد. آنها همچنین به تجربه‌های محدودکننده پیشین اشاره کرده و گفته‌اند: تجربیات محدودکننده و سیاست‌های اشتباه قبلی از جمله فیلترینگ ناموفق تلگرام و کلاب‌هاوس، و شکست خوردن پروژه‌های قبلی با هزینه های گزاف نظیر پیام‌رسان‌های ملی، موتور جستجوی ملی، سیستم عامل ملی و...، بارها نشان داده پیش‌بینی‌ها و توصیه‌های متخصصان دلسوز چقدر درست بوده است. این کارزار همچنان در آدرس اینترنتی (https://www.karzar.net/internet) در حال جمع‌آوری امضاست.

اعتراض زنان فعال در کسب‌وکارهای خانگی به طرح‌های محدودکننده اینترنت در همین حال زنان فعال در کسب‌وکارهای خانگی هم با این طرح مخالفت کردند و با راه‌اندازی کارزاری جداگانه از رئیس و نمایندگان مجلس خواسته‌اند راه امرار معاش آنها را سد نکنند. آنها در نامه‌ای به رئیس مجلس و رئیس فراکسیون زنان مجلس نوشته‌اند: شبکه‌های اجتماعی فرصتی برای ما ایجاد کرده تا بتوانیم همزمان با مدیریت نقش‌های خانه، کسب درآمد کنیم و مشتریانی از سراسر ایران داشته باشیم. این کسب‌وکارها نه تنها برای ما جنبه درآمدی دارد، بلکه نسلی از زنان قوی و مستقل را برای کشور پرورش می‌دهد که آینده‌ساز خواهند بود و به ترویج ایده کسب درآمد از هنر و خلاقیت زنان کمک خواهند کرد. به گفته آنها اینستاگرام تنها شبکه اجتماعی است که به دلیل داشتن تعداد زیادی کاربر در دنیا، بازاری راحت و ارزان برای شروع و توسعه کسب‌وکار در اختیار ما قرار می‌دهد و با اختلال در این شبکه و یا محدود کردن آن به هر نحوی، اکثر کسب‌و‌کارهای ما محکوم به نابودی است؛ چراکه هزینه‌های ساخت سایت و جذب مخاطب برای سایت و اپلیکیشن، برای همه ما آنچنان بالاست که مجبور به تعطیلی کسب‌وکار می‌شویم. امضاکنندگان این کارزار هم در پایان خطاب به نمایندگان مجلس گفته‌اند: زنان این روزها در عرصه اقتصاد خرد، در کنار مردان گرداننده چرخ سنگین اقتصاد خانواده هستند. اگر ایجاد شغل معضل مهم و مشکل حل‌نشدنی است، لااقل شغل‌های کوچک ما را که به زحمت ساختیم و به شکوفایی رسیده زیر بار تصمیمات نادرست و محدودکننده از بین نبرید. این کارزار هم همچنان در آدرس اینترنتی (https://www.karzar.net/home-business) در حال جمع‌آوری امضاست.

بیشتر بخوانید: نماینده بستان آباد: تصویب «ساماندهی پیام رسان‌ها» یعنی اختلال در کسب و کار مردم نماینده مجلس: فیلترینگ در دستور کار مجلس نیست استاد ارتباطات اجتماعی: روح حاکم بر طرح مجلس محدود کردن فضای مجازی است لینک کوتاه: asriran.com/003KyA