6 تا 9 میلیون ایرانی، فاقد بیمه درمانی / بیمه سلامت، نیازمند رشد 30درصدی اعتبارات
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با اشاره به سهم حدود 50 درصدی مردم در پرداخت هزینه های سلامت و لزوم اقدام در جهت کاهش پرداختی از جیب مردم، به بودجه پیش بینی شده برای سال آتی این سازمان اشاره کرد و گفت: متاسفانه بودجه سازمان بیمه سلامت خوب پیشبینی نشده است و تنها حدود هفت درصد رشد بودجه داشتهایم. این آسیب جدی به پشتیبانی نظام سلامت میزند.
به گزارش ایسنا، دکتر محمدمهدی ناصحی در نشست خبری آنلاین با خبرنگاران، گفت: بیمه سلامت به عنوان بزرگترین بیمه درمانی کشور با پوشش 42.5 میلیون نفر از جمعیت کشور در پنج صندوق مهم درمانی فعال است. اولین و پرجمعیت ترین صندوق ما صندوق بیمه روستایی، صندوق دوم صندوق بیمه همگانی است که حدود 13.5 میلیون نفر تحت پوشش دارد، صندوق بیمه کارکنان دولت 5.5 میلیون نفر تحت پوشش قرار دارد و سایر افراد در صندوقهای سایر اقشار و ایرانیان قرار دارند که تنوع وسیعی جغرافیایی و اجتماعی دارند.
پرداخت بیش از 50 درصد هزینه های سلامت از جیب مردم
وی افزود: عمده منابع ما از بودجه عمومی و هدفمندی یارانهها است و بخشی هم از حق بیمههای پرداختی صورت میگیرد. هدف ما در سه بعد است. در بعد پوشش جمعیتی خوشبختانه موفقیت خوبی داشتیم، در بعد خدماتی هم وضع مناسبی داریم و از میانگین جهانی شرایط بهتری داریم. در بعد پوشش هزینهای بیمهها خیلی قوی نیستند و پرداختی از جیب مردم نزدیک یا بالای 50 درصد است و از وظایف ما این است که بتوانیم پرداخت از جیب مردم بویژه در بیماریهای صعبالعلاج، مزمن و سرطانی را بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری کاهش دهیم.
پرداخت 90 درصد هزینه های بستری در بخش دولتی
مدیرعامل سازمان بیمهسلامت در زمینه اعتبارات این سازمان بیمه گر اظهار کرد: اعتبارات ما در سال 1400 نزدیک به 30 هزار میلیارد تومان بوده است که ماهانه 1630 میلیارد تومان در بخشهای مختلف به موسسات پرداخت کردیم. در بحث بیماران خاص و دیالیزیها تقریبا تمام هزینه را پرداخت میکنیم. به طور کلی در بخش دولتی بستری تا 90 درصد و سرپایی تا 70 درصد تحت پوشش بیمه است. در بخش خصوصی هم پرداختها بر اساس مبالغ دولتی انجام میگیرد.
وضعیت پرداختهای سازمان بیمه سلامت به مراکز طرف قرارداد
وی تاکید کرد: برای اولین بار در کشور در این اوضاع اقتصادی پرداخت ما به روز است. در بخش دولتی دانشگاهی تا پایان مهرماه تسویه حساب کامل با همه دانشگاههای علوم پزشکی صورت گرفته است. در بحث نسخه نویسی الکترونیک تا پایان آذرماه پرداخت کردیم که اقدام سخت ولی مهمی بوده است. در مورد بیمارستانهای خصوصی و غیردولتی تا پایان آبان ماه تسویه کردیم و اسناد الکترونیک داروخانهها و پرداختی روستاها و پزشک خانواده نیز تا پایان دی ماه پرداخت شده است. در خسارت متفرقه هم بروز هستیم.
شفاف سازی در نظام سلامت با نسخه نویسی الکترونیک
عدم همکاری بیمه های مکمل
ناصحی با اشاره به اهمیت نظام الکترونیک سلامت، اظهار کرد: با اجرای این امر، شفاف سازی در نظام سلامت رخ میدهد و منابع و مصارف به درستی کنترل میشوند. تاکنون در منابع و مصارف غیرشفاف بودیم. نسخه نویسی الکترونیک یک تکلیف قانونی است که شاید حدود یک چهارم کار به عهده بیمه سلامت باشد و ما سعی کردیم وظیفه خود را انجام دهیم. کل نظام الکترونیک به عهده ما نیست، خیلی از موارد تکمیل کننده نطام الکترونیک همکاری بین بخشی است. بیمه های پایه و مکمل باید پای کار باشند که متاسفانه بیمه های مکمل هنوز چندان پای کار نیامدند. از طرفی باید همکاری کاملی بین مردم و تولیت وجود داشته باشد؛ چون در مواردی کدینگها باید طراحی شود و در اختیار سامانهها قرار گیرد. بخش مرتبط با ما با کمترین اشکال اجرا شده است. ایده آل ما این است که پرونده الکترونیک شکل گیرد و همه ابعاد ساماندهی شود.
او تاکید کرد: سخت ترین کار در بخش نسخه نویسی آنلاین است که نسخه در مطب نوشته میشود و دقایقی بعد بیمار از داروخانه دارو میخواهد. با توجه به همه مشکلات زیرساختی، قطعی برق و اینترنت و... باز در حال گذر از این مرحله سخت هستیم. با گذر از این مرحله دیگر پرونده الکترونیک سلامت کار سختی نخواهد بود. امیدواریم با تیم جدید وزارت بهداشت و تغییرات تیم آی تی نواقص برطرف شود و به نحوی از سبک سنتی خارج شویم که مردم کمترین آسیب را ببینند.
بیمه سلامت، نیازمند رشد 30درصدی اعتبارات در سال آتی
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در پاسخ به سوال ایسنا درباره بودجه این سازمان در سال آتی، بیان کرد: متاسفانه بودجه ما خوب پیشبینی نشده است و تنها حدود 7 درصد رشد بودجه داشتهایم. این آسیب جدی به پشتیبانی نظام سلامت میزند. بودجه درنظر گرفته شده مربوط به 42.5 میلیون جمعیت کشور است که عمدتا از اقشار آسیب پذیر هستند. در صورتی که بودجه متناسب با تعرفهها افزایش نداشته باشد، مطمئن باشید در پرداختها تاخیر خواهیم داشت. رایزنیهای زیادی کردیم و امیدواریم قولهایی که دادند محقق شود. ما حداقل نیاز داریم تا 30 درصد افزایش اعتبارات داشته باشیم تا پاسخدهی حداقلی داشته باشیم.
یک مصوبه جدید و نیاز بودجه ای بیمه سلامت
او در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباره بند الف تبصره 17 ماده واحده بودجه 1401 مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی که به بیمه های پایه تکلیف شده قسمتی از مابه تفاوت تعرفه دولتی تا غیر دولتی را هم تقبل کنند، بیان کرد: این موضوع پیشنهاد خودمان بود. بالای 90 درصد مراجعات سرپایی کشور در بخش خصوصی طراحی شده است و تنها 5 درصد نظام سرپایی در بخش دولتی است. از این موضوع دفاع کردیم تا بتوانیم بخشی از این هزینه را پرداخت کنیم اما این منابع کفایت نمیکند که به این بخش سرپایی ورود کنیم. فقط در بخش ویزیت لازم است 800 میلیارد تومان داشته باشیم تا 70 درصد ویزیت را پرداخت کنیم. این مطالبه ما از دولت و مجلس است تا پرداختی از جیب مردم را کاهش دهیم. ادامه دارد.
ادامه دارد