سه‌شنبه 6 آذر 1403

70 اخطار کتبی برای مالکان ساختمان های نا ایمن بجنورد ارسال شد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
70 اخطار کتبی برای مالکان ساختمان های نا ایمن بجنورد ارسال شد

محمدحسن صحراگرد گفت: 70 اخطار کتبی برای مالکان ساختمان های نا ایمن در بجنورد ارسال شده است که تا کنون اتفاقی در زمینه ایمن سازی آن ها نیفتاده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصراترک، محمدحسن صحراگرد، رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی بجنورد در جلسه فوق العاده بررسی ساختمانهای ناایمن در شهرداری اظهارکرد: این اخطارها با رونوشت دادستانی بوده اما تا کنون ترتیب اثری داده نشده است.

وی با بیان اینکه دربروز حوادث بدنبال مقصر گشتن نمی تواند دردی را دوا کند بر تقویت نظارتها برای پیشگیری از تکرار اشتباه تاکید کرد. صحرا گرد گفت: تاکنون 70 اخطار کتبی به مالکین با رونوشت به دادستانی و مراجع ذیصلاح ارسال کردیم اما ترتیب اثری ندیدیم و انتظار است راهکاری تبیین شود که درقالب گروههای ده نفره بتوانیم نظارت را از تمام جوانب مورد بررسی قرار بدهیم.

وی آمادگی سازمان را برای ورود عملی به نظارت ها اعلام کرد.

عمارلو، معاون شهرسازی و معماری شهرداری بجنورد نیز در این جلسه با اشاره به مکاتبه وزارت کشور با استانداری ها گفت: شهرداری دراین زمینه پیشگام تشکیل جلسات است تا برابر ضوابط مبحث 22 ایمنی ساختمانها و با دعوت نمایندگانی از سازمان نظام مهندسی، استاندارد، راه وشهرسازی بتوانیم راهکارهای شناخت و فرایند تشخیص ساختمانهای ناایمن را تدوین کنیم و از بروز تجارب مشابه متروپل درشهر جلوگیری کنیم.

عمارلوافزود: چالش های مختلفی را پیش رو داریم که نحوه تشخیص و تعریف فرایند برای ساختمانهای قدیمی یا ساختمانهایی که دارای پایان کار هستند اما بعد از پایان کار تخلفات ساختمانی دارند. وی ادامه داد: برای ساختمانهای قدیمی دارای پایانکار که با ضوابط کنونی دارای مغایرت بوده و نا ایمن تشخیص داده می شود نیز نیازمند تبیین راهکارهای اجرایی هستیم.

عمارلو همچنین بر ضرورت وجود ناظر در ساختمانهای بلند مرتبه و تاکید بر نظارتها در زمینه اعمال استاندارد در جانمایی آسانسور و پله برقی و... اشاره کرده و گفت: نیازمند این هستیم که خود را مکلف به رعایت قوانین بدانیم و با تقویت نظارتها راه را برهرتخلفی ببندیم.

شادکام معاون خدمات شهری شهرداری نیز گفت: توجه به نظارتها بسته به وقایع رخداده درکشور اهمیت تشکیل تیم را مشخص می کند که فرایند واحدی را تعریف و با نظارت برمبنای آن از بروز تجارب مشابه جلوگیری کنیم.

وی خواست تا در صدور مجوزهای ساختمانی با رویکرد حفظ فضای سبز راه دسترسی در ورودی ساختمانها تعبیه شود.

نقیب، شهردار منطقه دو نیز نبود اهرم های اجرایی را مورد اشاره قرار داد و گفت: درخصوص استقرار مراکز درمانی و پزشکی دراماکن مسکونی نیز باید نگاه اجمالی داشت. وی ادامه داد: برای احداث بناهای ادارات باید همه خود را ملزم به اخذ مجوز از شهرداری بدانند و اگر مشکل فنی نبود مجوز ساخت صادر شود.

مجید گریوانی، شهردار منطقه یک نیز از ضعف نظارتها خبرداد و گفت: با مشکلات فراروی مان نیازمند اهرم قوی اجرایی هستیم والا اقدام عملی و جامعی در تغییر شرایط رخ نخواهد داد.

طالب زاده، نماینده سازمان نظام مهندسی تشکیل جلسات با روحیه کارشناسی را مایه خرسندی توصیف کرده و افزود: دربازدیدهای میدانی و پایش ساختمانهای موجود و کنترل کیفیت اقداماتی به انجام رسید اما مسکوت ماند.

وی افزود: باید درجلسات مدیریت بحران استان هم حضور پیدا کنند و باید تعیین تکلیف کنیم چه ساختمانهایی را به چه موضوع و رویکرد نظارتی داشته باشیم تا خروجی کار مناسب باشد.

دراین جلسه تشکیل تیم با حضور نمایندگانی از سازمان آتش نشانی، نظام مهندسی، شهرداری، راه و شهرسازی، استاندارد و ضرورت اطلاع رسانی جامع به شهروندان برای همراهی و مشارکت درامر پایش نظارتی ساختمانها و تبیین دستورالعمل اجرایی مصوب شد. انتهای پیام /