چهارشنبه 7 آذر 1403

8 هزار دیدار با داوطلبان انتخابات مجلس داشتیم

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
8 هزار دیدار با داوطلبان انتخابات مجلس داشتیم

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، هادی طحان‌نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان بعد از ظهر روز سه‌شنبه (17 بهمن 1402) میهمان برنامه زنده تلویزیونی «به اضافه یک» در شبکه سه سیما بود تا به ارائه توضیحاتی در مورد بررسی صلاحیت‌های داوطلبان انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری بپردازد و به سوالات مجری این برنامه پاسخ دهد. طحان‌نظیف در ابتدای...

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، هادی طحان‌نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان بعد از ظهر روز سه‌شنبه (17 بهمن 1402) میهمان برنامه زنده تلویزیونی «به اضافه یک» در شبکه سه سیما بود تا به ارائه توضیحاتی در مورد بررسی صلاحیت‌های داوطلبان انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری بپردازد و به سوالات مجری این برنامه پاسخ دهد.

طحان‌نظیف در ابتدای این برنامه اظهار داشت: تعداد داوطلبان انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی تاکنون به بیش از 14 هزار نفر رسیده که البته این رقم نهایی نیست؛ چراکه شورای نگهبان تا روز پنجشنبه (19 بهمن 1402) مهلت رسیدگی به اعتراضات داوطلبان تأیید نشده دارد و نتیجه نهایی در پایان آن روز اعلام خواهد شد، پیش‌بینی می‌شود که تعداد تأیید صلاحیت‌ها از این رقم نیز فراتر رود.

** 48 نفر کاندیدا به ازای هر کرسی مجلس شورای اسلامی

وی خاطرنشان کرد: تاکنون به ازای هر کرسی مجلس شورای اسلامی، 48 نفر کاندیدا هستند که با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت. من در جست‌وجو‌هایی که در گذشته انجام دادم، کشوری ندیدم که به اندازه ایران برای هر کرسی مجلس این تعداد کاندیدا داشته باشد؛ البته مطلوب یا نامطلوب بودن این موضوع نیازمند پژوهش‌های دانشگاهی است و باید محققان و نخبگان درباره آن اظهارنظر کنند.

سخنگوی شورای نگهبان تأکید کرد: شورای نگهبان در بررسی صلاحیت‌های داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی طبق قانون به بررسی شرایط داوطلبان می‌پردازد و داوطلبان در صورت احراز حداقل شرایط قانونی تأیید خواهند شد.

** کاندیدا‌ها از جریان‌های سیاسی مختلف هستند

طحان‌نظیف در پاسخ به سؤال بعدی مجری این برنامه، عنوان کرد: در بین تأییدصلاحیت‌شدگان از جریان‌های سیاسی مختلف حضور دارند که سوابق آن‌ها نشان‌دهنده گرایش‌های سیاسی‌شان است. البته ما در بررسی صلاحیت‌ها به گرایش‌های سیاسی افراد توجه نمی‌کنیم و طبق قانون تنها صلاحیت‌های فردی ملاک خواهد بود.

وی این نکته را هم بیان کرد که از اصناف، اقشار و گروه‌های مختلف اجتماعی افراد بسیاری کاندیدا هستند؛ به‌طور مثال در مرحله بررسی صلاحیت‌ها در هیأت‌های نظارت بیش از 3 هزار و 700 نفر از جوانان تأیید شدند که البته این رقم افزایش یافته و تعداد نهایی در روز پنجشنبه اعلام خواهد شد.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان درباره تعداد کاندیدای زن در این دوره از انتخابات هم، گفت: براساس بررسی صلاحیت‌ها در هیأت‌های نظارت، چهار برابر تعداد نمایندگان مجلس، کاندیدای خانم وجود دارد که بر این تعداد افزوده خواهد شد؛ بنابراین مردم می‌توانند از اقشار و گروه‌های مختلف نمایندگانی در مجلس آینده داشته باشند تا مطالبات‌شان را پیگیری کنند.

** 8 هزار دیدار با داوطلبان داشتیم

سؤال دیگر مجری این برنامه تلویزیونی در خصوص بیان دلایل ردصلاحیت‌ها بود که طحان‌نظیف ضمن یادآوری این نکته که هر یک از انتخابات‌ها قانون خاص خودش را دارد، گفت: طبق قانون در مورد صلاحیت‌های داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان رهبری، فقهای شورای نگهبان اظهارنظر می‌کنند و در مورد داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی تمامی اعضای شورای نگهبان اعم از فقها و حقوقدان اظهارنظر می‌کنند.

وی پاسخ داد داد: ما دلایل ردصلاحیت‌ها را به داوطلبان اعلام می‌کنیم. در همین راستا تاکنون حدود 8 هزار دیدار با داوطلبانی که نکاتی نسبت به آن‌ها وجود داشت، صورت گرفت؛ موارد را با آن‌ها مطرح کردیم و اگر آن‌ها نیز اسناد و نکاتی داشتند دریافت کردیم.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان با تأکید بر اینکه در بررسی صلاحیت‌ها باید حقوق داوطلبان و مردم رعایت شود، گفت: هریک از داوطلبان، بستگان و هوادارانی دارند که باید آبروی آن‌ها حفظ شود و از سوی دیگر مردم نیز حق دارند که اگر داوطلبی فساد اقتصادی داشته یا از موقعیت خود سوءاستفاده کرده است، تأیید صلاحیت نشود.

وی در پاسخ به سؤال مجری، عنوان کرد: بنابراین دلایل ردصلاحیت‌ها به داوطلبان اعلام می‌شود، اما قانون اجازه نداده است که این دلایل به صورت عمومی منتشر شود.

سخنگوی شورای نگهبان البته این موضوع را هم یادآور شد که طبق قانون جدید انتخابات اگرچه داوطلبی از دلایل ردصلاحیت خود مطلع شود، اما در رسانه‌ها و افکار عمومی دلایل واهی مطرح کند و اتهاماتی را متوجه شورای نگهبان سازد، این شورا حق دارد که از خود دفاع کند.

** گفت‌وگوی تلفنی اعضای شورای نگهبان با برخی از کاندیدا‌ها

مجری برنامه پرسید که چرا برخی از داوطلبان که در انتخابات‌های مختلف ردصلاحیت می‌شوند، در مسئولیت‌هایی مانند فرمانداری یا استانداری پست می‌گیرند که طحان‌نظیف جواب داد: شورای نگهبان در چارچوب وظایف و مسئولیت‌هایش عمل می‌کند. وظیفه شورای نگهبان بررسی صلاحیت‌های داوطلبان انتخابات‌های ریاست‌جمهوری، مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری است. شورای نگهبان در بررسی صلاحیت افراد برای مناصب دیگر مسئولیتی ندارد و در این رابطه استعلامی از شورای نگهبان صورت نمی‌گیرد و این کار براساس قانون دیگری انجام می‌شود.

وی در بخش پایانی صحبت‌هایش اظهار کرد: اعضای فقها و حقوقدان شورای نگهبان این روز‌ها به صورت شبانه‌روزی در حال فعالیت و بررسی صلاحیت‌های داوطلبان هستند. در صورت نیاز با برخی از داوطلبان تماس گرفته می‌شود و درباره ابهامات یا نکاتی که در پرونده‌های آن‌ها وجود دارد، گفتگو می‌شود، به طور مثال من دیروز با دو سه کاندیدا تماس گرفتم و نکاتی را خدمت آن‌ها بیان کردم.

سخنگوی شورای نگهبان ابراز امیدواری کرد: انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری روز جمعه 11 اسفند 1402 پرشور برگزار شود.