چهارشنبه 7 آذر 1403

852 میلیارد ریال به توسعه مکانیزاسیون کشاورزی استان مرکزی اختصاص یافت

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
852 میلیارد ریال به توسعه مکانیزاسیون کشاورزی استان مرکزی اختصاص یافت

اراک - ایرنا - رئیس اداره امور فناوری‌های مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: 852 میلیارد ریال اعتبار امسال برای توسعه ضریب مکانیزاسیون این به استان اختصاص یافت که صرف تامین یک هزار دستگاه ماشین آلات می‌شود.

«محمد بابایی» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: 500دستگاه تراکتور و کمباین و 500 دستگاه ادوات با جذب این اعتبارات به امکانات بخش کشاورزی استان مرکزی افزوده می‌شود که نقش موثری در افزایش ضریب مکانیزاسیون این بخش دارد.

وی ادامه داد: متقاضیان می‌توانند نسبت به درخواست تهیه ماشین آلات بخش کشاورزی در حوزه‌های مختلف باغی، منابع طبیعی و گلخانه‌ای که مورد تایید مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی ایران است اقدام کنند.

رئیس اداره امور فناوری‌های مکانیزاسیون کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی یاد آور شد: 613 میلیارد ریال اعتبار مکانیزاسیون سال گذشته به بخش کشاورزی این استان اختصاص یافت که 95 درصد آن جذب و ضرف تامین 800 دستگاه ماشین آلات شامل 300 دستگاه تراکتور و کمباین و 500 دستگاه ادوات کشاورزی شد.

وی ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی استان مرکزی در پایان سال 97 را یک و 65 صدم اسب بخار به ازای هر هکتار عنوان کرد و افزود: با جذب این اعتبارات ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی استان در پایان سال گذشته به یک و هفت دهم اسب بخار در هر هکتار افزایش یاف.

رئیس اداره امور فناوری های مکانیزاسیون کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: پیش بینی می شود با جذب اعتبارات مکانیزاسیون اختصاص یافته به استان مرکزی در سال جاری ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی استان در پایان سال جاری به یک و هشت دهم اسب بخار در هر هکتار افزایش یابد.

بابایی 40 درصد ناوگان مکانیزاسیون بخش کشاورزی استان مرکزی را فرسوده عنوان کرد و گفت: 60 درصد ماشین آلات این بخش در سال‌های اخیر با اختصاص اعتبار مکانیزاسیون بازسازی و نوسازی شده‌است.

وی ادامه داد: نوسازی ناوگان بخش کشاورزی علاوه بر صرفه‌جویی در مصرف سوخت، کاهش هدر رفت محصولات بخش کشاورزی، افزایش تولید، رونق اقتصادی برای کشاورزان و جهش تولید در این بخش را به همراه دارد.

استان مرکزی با وجود صنعتی بودن در زمره 10 استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند. 670 هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و 2 دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می‌شود. این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گل‌های شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.

*س_برچسب‌ها_س*