شنبه 20 بهمن 1403

90 درصد آبیاری نوین خراسان جنوبی در دولت تدبیر و امید انجام شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
90 درصد آبیاری نوین خراسان جنوبی در دولت تدبیر و امید انجام شد

بیرجند - ایرنا - مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: حدود 90 درصد طرح‌های آبیاری نوین این استان در سال‌های اخیر اجرا و از مجموع طرح‌ها، 23 هزار و 152 هکتار در دولت تدبیر و امید انجام شده است.

محمدحسن غلامی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در حال حاضر تجهیز بیش از هشت هزار و 760 هکتار از اراضی آبی استان به سامانه‌های نوین آبیاری در دست اجراست که امسال به اتمام می‌رسد.

وی اظهار داشت: تاکنون 26 هزار و 221 هکتار اراضی کشاورزی استان به آبیاری نوین مجهز شده است که با تکمیل طرح‌های امسال مجموع اراضی تجهیز شده تا پایان سال جاری به 35 هزار هکتار خواهد رسید.

وی مجموع اراضی آبی استان خراسان جنوبی را 141 هزار هکتار اعلام کرد و گفت: امکان اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در بیش از 80 درصد این اراضی وجود دارد و مابقی به دلیل نبود کیفیت آب، خاک یا سایر موارد، امکان اجرا وجود ندارد.

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: تاکنون در یک سوم اراضی آبی استان سامانه‌های نوین آبیاری اجرا شده یا در حال اجرا است.

وی تصریح کرد: اجرای این سامانه‌ها از سال 72 در خراسان جنوبی (قبل از تاسیس استان) آغاز شد اما تا سال 95 کشاورزان استقبال چندانی از این طرح نداشتند همچنین منابع استان نیز بسیار محدود بود.

غلامی با تاکید بر اینکه هیچ محدودیتی برای اجرای آبیاری نوین در واحد سطح وجود ندارد عنوان کرد: مطالعات 25 هزار هکتار از اراضی استان اکنون در دست اجرا است.

وی گفت: همچنین سال گذشته چهار هزار و 750 هکتار و امسال تاکنون 748 هکتار از اراضی استان به سامانه‌های آبیاری مجهز شده که ارقام چشمگیری است.

وی اظهار داشت: تاکنون بیش از 114 میلیون متر مکعب آب از محل اجرای طرح‌های آبیاری نوین در مصرف آب بخش کشاورزی استان صرفه‌جویی شده است.

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: به واقع جهش آبیاری نوین در این استان از سال 96 و اوج آن در سال 98 بود که سبب شد رتبه خراسان جنوبی از 28 کشوری در سال 96، به جایگاه ششم در سال گذشته برسد.

وی گفت: اعتبارات اجرای سامانه‌های آبیاری نوین تا قبل از دولت تدبیر و امید صفر بود اما از سال 93 تاکنون 336 میلیارد و 164 میلیون تومان مصوب شد که 192 میلیارد و 459 میلیون تومان تخصیص داده شده است.

استان خراسان جنوبی با مساحت بیش از 151 هزار کیلومتر مربع و شرایط اقلیمی متنوع، سومین استان پهناور کشور پس از سیستان و بلوچستان و کرمان به شمار می‌رود و از نظر جمعیت بیست و هشتمین استان است.

در حال حاضر بیش از 188 هزار هکتار از اراضی کشاورزی خراسان جنوبی زیرکشت محصولات باغی و زراعی است و بیش از 40 درصد جمعیت استان به کار کشاورزی اشتغال دارند.

سند سازگاری با کم‌آبی خراسان جنوبی به عنوان طرح پایلوت کشوری، مرداد سال 98 در نشست شورای عالی آب با حضور معاون اول رییس جمهوری به تصویب رسید.

در قالب این طرح، میزان آب مورد نیاز استان تا سال 1425 مورد بررسی قرار گرفته است و براساس آن سالانه 130 میلیون مترمکعب از بیلان منفی آب سفره‌های زیرزمینی و کسری مخازن آب استان جبران خواهد شد.

رییس جمهوری روز سه‌شنبه سوم تیرماه در جلسه برنامه‌ریزی و تلاش برای تحقق شعار «جهش تولید» با حضور استانداران سراسر کشور گقت: هدف اصلی این است که در سال پایانی دولت دوازدهم بتوانیم امید و نشاط را در جامعه به حد اعلا برسانیم و شرایط را برای جهش تولید در سالی که در آن قرار داریم، آماده کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی افزود: ما باید دستاوردها را نشان بدهیم که این قرنی که تمام می‌شود یک بخشی یعنی 56 یا 57 سال مربوط به رژیم گذشته است و یک بخشی هم حدود 40 و چند سال مربوط به جمهوری اسلامی ایران است. باید همه دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران را برای مردم و دنیا تبیین کنیم؛ خدماتی که دولت و مردم همه کارگران و کشاورزان دست به دست هم دادند بررسی کنیم که با پیش از انقلاب قابل مقایسه نیست.

وی اظهار داشت: تقریبا همه روستاهای کشور در حال اتصال به اینترنت پرسرعت هستند، شرایط راه‌سازی و بهداشت و آموزش کشور تحول بزرگ پیدا کرده است و باید برای مردم گفته شود. این خدمات دولت نیست که فقط هیات وزیران و استانداران و کارمندان را بیان کنیم بلکه میلیون‌ها کارگر و کشاورز و مهندس در کشور کار و تلاش کردند و کار بزرگی در کشور رخ داده است.

*س_برچسب‌ها_س*